כששוכחים ילד ברכב: בארה"ב, חצי עומדים לדין
עשרות ילדים אמריקנים נשכחים ומתים במכוניות מדי שנה. מאז תחילת 2013 מספרם עומד כבר על 21, ועכשיו גם בארה"ב אומרים די ופועלים להגברת המודעות. בחצי מהמקרים מגישים כתבי אישום, ו-81% מהשוכחים העומדים לדין - מורשעים
38 ילדים בממוצע מתים מדי שנה בארצות הברית לאחר שנשכחו במכוניות על-ידי קרובי משפחה, אבות ואמהות, והשנה כבר הגיע מספר הילדים המתים ל-21. מאז תחילת 2013 מתו ילדים שהושארו במכוניות במדינות טקסס, אלבמה, לואיזיאנה, פלורידה, אילינוי, איידהו, אוקלהומה, מיזורי, מינסוטה וקליפורניה. בזמן שבעשר השנים האחרונות לא הוגש בארץ כתב אישום אחד נגד הורה ששכח את ילדו למוות ברכב, בארצות הברית הנתונים שונים לחלוטין.
עוד חדשות מהעולם :
- לא חראם. ארגון הטרור שרוצח תלמידי בית ספר
- חידוש קוסמטי ביפן: ריר חלזונות על הלחיים
- מטוסים ירו, מכונית התפוצצה: 42 נהרגו בסוריה
- רוחאני: אחמדינג'אד ניהל את איראן באופן כושל
הסטטיסטיקה מרתיחת דם. בשנת 2012 מתו ברחבי ארה"ב 32 ילדים, ב-2011 מתו 33, וכך גם בשנת 2009. בשנת 2010 הגיע מספר הילדים שנפטרו ממכת חום במכוניות ל-49. מאז שהחל המעקב אחרי התופעה בשנת 1998 מתו יותר מ-650 ילדים בתוך מכוניות ברחבי
ארה"ב. מרביתם נשכחו במכוניות ובמקרים אחרים מדובר היה בילדים שנכנסו לבדם למכוניות, נלכדו בהן ומתו תוך כמה שעות ממכת חום.
ערוץ 7 בוושינגטון הבירה, למשל, דיווח על כמה מקרי מוות באזור בקיץ הזה. תינוק בן שמונה חודשים נשכח בתחילת החודש על ידי אמו בכיסא במושב האחורי. היא השאירה את התינוק במכונית החונה והלכה לעבוד בארלינגטון, שהוא פרבר של וושינגטון. הטמפרטורה הגיעה לקרוב ל-33 מעלות בצל וכשחזרה האם זוריאדה הרננדס בת 32 למכונית בתום יום העבודה התינוק היה מת. היא עומדת לדין בהאשמה של הפקרת ילד - האשמה חמורה.
באותו יום ממש, ב-5 ביולי, במרחק של 45 דקות נסיעה בפרבר של העיר בולטימור, תינוקת בת שנה וארבעה חודשים נשכחה במשאית ומתה. קרוב משפחה שהיה אמור להסיעה למעון יום, נסע לביתו והלך לישון ארבע שעות. כשהעירו אותו, סיפרו לו שהתינוקת מתה במשאית, והוא נזכר שלא לקח אותה למעון.
חוקי מניעה ב-20 ממדינות ארה"ב
טרם הוגש נגדו כתב אישום, אבל החוק במדינת מרילנד שמצפון לוושינגטון אוסר להשאיר ילד עד גיל 8 ללא השגחה בבית, במבנה כלשהו או ברכב ממונע. זו עבירה שעונשה קנס של עד 500 דולר ומאסר של עד 30 יום. אבל במקרי מוות מופעלים חוקים נוקשים יותר של התעללות בילד המאפשרים להטיל עונשי מאסר עד חמש שנים. גם במדינת וירג'יניה
שמדרום לוושינגטון יש חוקים נגד הזנחת ילדים, ואם של שני אחים שהושארו בחודש מאי במכונית לוהטת ומתו, הואשמה בהזנחת הילדים.
המצב כיום הוא שמרילנד ווירג'יניה הן שתיים מ-20 מדינות בארה"ב שבהן יש חוק האוסר להשאיר ילדים ללא השגחה במכוניות. ב-30 המדינות האחרות אין חוק ספציפי, אבל ב-14 מהן מונחות הצעות לחקיקה כזו. רק ב-49 אחוז ממקרי המוות של ילדים בארה"ב הוגשו כתבי אישום נגד האחראים. במקרים שבהם כבר הוגשו כתבי אישום, 81% מהם הסתיימו בהרשעה. המסקנה של חוקרי התופעה היא שבמרבית המקרים מדובר בשכחה בגלל הסחת הדעת, ולא בהפקרה מודעת.
גם במדינות שבהן אין חקיקה ספציפית האוסרת הפקרת ילד במכונית, נעשה שימוש בחוק פדרלי האוסר התעללות בילדים. המודעות בארה"ב לנושא גוברת בעיקר בזכות ארגונים שלא למטרות רווח, כמו ארגון "ילדים ומכוניות" שהוקם בארה"ב ופועל לחנך לפעולות מניעה כדי להגן על
תינוקות וילדים. ארגון זה נאבק למען קידום חקיקה שתחייב את יצרני כיסאות הילדים להתקין ציוד אלקטרוני שיזהיר נהגים כי הם שכחו ילד מאחור.
בינתיים נעשו כמה ניסיונות של יצרני מכוניות לייצר אמצעי אזהרה אלקטרוניים. שני מוצרים כאלה נמצאים בשוק, אבל ארגון "קונסומר רפורט" בדק אותם ומצא שהם אינם אמינים. יש גם אפליקציות המוצעות בסמרטפונים. אין חוק המחייב את יצרניות הרכב להתקין מתקן כזה, ולכן מדובר בעלויות נוספות מיותרות מבחינת היצרניות, שעה שהתופעה של תמותת ילדים כתוצאה משכחה היא בסופו של דבר מצומצמת לעומת מוות בתאונות דרכים. המסקנה של מומחים היא שגם אם יותקנו מכשירי אזהרה בכל המכוניות, ימשיכו ילדים למות במכוניות לוהטות. מה שכנראה מחזיר אותנו לציוד המשוכלל ביותר: אחריות ההורים.