מנכ"לית הבורסה אסתר לבנון מתפטרת
לבנון כיהנה כמנכ"לית הבורסה לניירות ערך בתל-אביב החל מיוני 2006. לבנון: "לא הרגשתי תמיכה של הדירקטוריון בתכנית שלי להגברת הנזילות ושכלול המסחר"; בתקופה האחרונה ספגה לבנון והמנהלים הבכירים של הבורסה ביקורת קשה בשל הירידה החדה במחזורי המסחר
דרמה בבורסה לניירות ערך בתל אביב: מנכ"לית הבורסה, אסתר לבנון, הודיעה היום (ד') לדירקטוריון כי החליטה לסיים את תפקידה. ההתפטרות תיכנס לתוקף החל מתחילת 2014.
מנכ"ל הבורסה נגד האוצר: מפלים בין משקיעים
במכתב ששלחה לבנון להנהלת הבורסה כתבה כי "בתחילת חודש ינואר 2014 ימלאו 28 שנים לעבודתי בבורסה מתוכן כ-7 וחצי שנים כמנהלת הכללית. במועד זה אני מבקשת לסיים את תפקידי ולפרוש מהבורסה. בשנות עבודתי בבורסה נפלה בחלקי הזכות להוביל תהליכים בעלי משמעות אסטרטגית הן בתפקידי כמנהלת מחלקת מערכות מידע והן בתפקידי כמנכ"ל".
"בשבוע שעבר הצגתי לדירקטוריון הבורסה מסמך מפורט המתאר את הפעילויות אשר בוצעו בבורסה להגברת הנזילות ושכלול המסחר: חלקן כבר בוצעו ומבוצעות בימים אלה, חלקן נמצאות בהליכי יישום מתקדמים ובנוסף רעיונות הנמצאים בשלב בחינה ע"י ההנהלה. מטבע הדברים המסמך התמקד בתחומים הנמצאים בתחום טיפולה של הבורסה. לצערי, אינני מרגישה תמיכה נחרצת של הדירקטוריון בתכנית", הוסיפה לבנון.
לבנון המשיכה: "כוחה של הבורסה הינו בשיתוף פעולה הדוק בין ההנהלה לדירקטוריון. ללא תמיכה בלתי מסויגת של הדירקטוריון, סיכויי ההצלחה של התכנית אינם גבוהים. מאחר ואני רואה חשיבות עליונה להרמוניה ולכידות בין ההנהלה לדירקטוריון גמלה בלבי ההחלטה לסיים את עבודתי בבורסה בסוף חודש דצמבר. לבורסה צוות מקצועי מדהים של מנהלים ועובדים המסורים בלבם ונפשם לארגון. צוות שכל מנכ"ל יתקנא בו. בעזרתם יוכל המנכ"ל שייבחר להצעיד את הבורסה לשיאים חדשים".
ירידה חדה במחזורי המסחר
מחזור המסחר היומי הממוצע בבורסה של תל אביב מאז תחילת השנה, שעומד על כ-950 מיליון שקל, מחזיר אותה יותר משבע שנים לאחור, אי שם בין השנים 2004 ו-2005. המחזור היומי הממוצע בעשר השנים האחרונות עומד על 1.36 מיליארד שקל, ב-433 מיליון שקל יותר מהמחזור היומי ב-2013. עד כדי כך עגומה התמונה שהמחזור היומי כיום נמוך אפילו יותר מהממוצע בשיא המשבר הכלכלי העולמי ב-2008, אז הוא עמד על כמעט 2 מיליארד שקל, או ב־2009, שבה עמד המחזור הממוצע על 1.7 מיליארד שקל.
הגברת הרגולציה בעקבות המשבר הכלכלי ב-2008 הקטינה את התועלת שהפיקו הגופים השולטים בפירמידות, ובשנים 2012–2010 נמחקו מרצון מהמסחר בבורסה בתל-אביב 64 חברות. החברה הגדולה האחרונה שנמחקה מהמסחר היתה מלאנוקס.