עוד הפסד לקואליציה: סעיף בחוק ההסדרים נפל
הסעיף המבקש לקבוע כי אחריות לאי תקינות מוצר לא תוטל בפועל על מכון התקנים אלא על החנויות לא עבר. ח"כ בירן מהעבודה: "עצרנו מחטף מסוכן"
הקואליציה שוב הפסידה בהצבעה: היום (ד') הפילו חברי האופוזיציה בוועדת הכלכלה של הכנסת סעיף מחוק ההסדרים, המבקש לקבוע כי אחריות לאי תקינות מוצר לא תוטל בפועל על מכון התקנים וכובד המשקל יועבר לחנויות והרשתות המוכרות את המוצרים. חברי האופוזיציה מיכל בירן (העבודה) ומיכל רוזין (מרצ) ניהלו מאבק בנושא מטעם האופוזיציה ובסופו של דבר לא עבר הסעיף בהצבעה.
בהצבעה דרשו חברי האופוזיציה, ביניהם גם ח"כ איציק שמולי (העבודה), להפריד את הסעיף מחוק ההסדרים. בעקבות ההפסד בהצבעה דרשה הקואליציה לקיים הצבעה חוזרת, שתתקיים בקרוב.
עוד בחדשות:
אולמרט על החרם האירופי: הם חברים, לא שונאים
אהרונוביץ' על הבדואים: צופה אש בדרום
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ אבישי ברוורמן, החליטה למעשה לפצל את הפרק העוסק בתקינה מחוק ההסדרים לשנים 2013-2014. משמעות ההחלטה היא כי הממשלה תצטרך להגיש את הפרק כהצעת חוק נפרדת, על מנת שהוועדה תוכל לדון בנושא בכובד ראש. הפרק נועד להביא ליישום את המלצות ועדת טרכטנברג לטיפול ביוקר המחייה, ומטרתו להקל על הייבוא באמצעות הפחתת הבירוקרטיה על ידי אימוץ תקנים בינלאומיים, אולם במהלך הדיונים שקיימה הוועדה בשבוע האחרון עלו בעיות רבות בהצעה, וחברי הכנסת ביקשו לתת עליהן את הדעת לאחר דיון רציני ומעמיק, ולא במסגרת חוק ההסדרים.
במסגרת ההצעה ביקש משרד הכלכלה להקל על העוסקים באמצעות שחרור מוצרים בהסתמך על הצהרה שהם עומדים בתקן, כאשר מצד שני ביקש להגביר את האכיפה בשווקים ואת הענישה על בעלי העסקים. עם זאת, חברי הוועדה הזהירו ממצב שבו בעל עסק קטן לא יהיה מודע לחובות שיוטלו ולמרות זאת יהיה צפוי לעיצומים כספיים של אלפי שקלים.
"לנושא האפור לכאורה הזה", אמרה ח"כ בירן, "יש השפעות הרות גורל על חיי אדם. באוצר מבטיחים לנו שמחירי המוצרים יוזלו. אבל הניסיון למסמס את הבדיקות של מכון התקנים עלול להביא לבתים של מאות אלפי ישראלים מוצרים מסוכנים. כמה שקלים שווה סיכון חייו של ילד שהצעצוע שלו לא נבדק? כמה שווה
תנור לא בטיחותי ששרף בית של משפחה? בזכות מאמץ משותף הצלחנו לעצור את המחטף המסוכן הזה, לפצל את הסעיף מחוק ההסדרים ולאפשר דיון רציני וראוי בנושא כה מהותי".
באחרונה אירעו כמה מקרים שבהם התקשתה הקואליציה לגבש רוב, בין היתר בהצבעות חשובות במליאה. אחת מהן הייתה הצבעה על מתווה פראוור, שעברה ברוב של שלושה קולות בלבד. בהצבעה על בחירת נציגי ועדת השופטים אף הפסידה הקואליציה ונציג מטעמה לא נכנס לוועדה.