שתף קטע נבחר

 

זו שידעה לשאול. אובמה ספד להלן תומאס

פוליטיקאים ואנשי תקשורת פרסמו הספדים לעיתונאית הלן תומאס שהלכה לעולמה בגיל 92. הנשיא אובמה ציין את אמונתה היוקדת "בכך שהדמוקרטיה שלנו פועלת במיטבה כשאנחנו מציבים לעצמנו את השאלות הקשות"

למרות שבשנותיה האחרונות הפכה למוקצית מחמת מיאוס בשל התבטאויות אנטי-ישראליות קשות, ארצות הברית לא מתכחשת לפועלה העיתונאי של הכתבת הישישה הלן תומאס שהלכה אמש (שבת) לעולמה בגיל 92. הנשיא אובמה אמר כי הוא ואשתו מישל עצובים בעקבות מותה של "החלוצה" שפתחה את הדלתות ושברה את המחיצות עבור דורות רבים של נשים. תומאס חוללה לפני כשלוש שנים סערה תקשורתית כשקראה ליהודים "לצאת לעזאזל מפלסטין ולשוב לביתם - גרמניה או פולין" ובסופו של דבר פוטרה מעבודתה.

 

"תומאס לא החמיצה הזדמנות לשמור על עירנותם של הנשיאים כולם - כולל אותי עצמי", ספד אובמה, "היא הייתה 'דיקן העיתונאים של הבית הלבן' לא רק בזכות משך הקריירה שלה, אלא הודות לאמונה היוקדת שלה בכך שהדמוקרטיה שלנו פועלת במיטבה כשאנחנו מציבים לעצמנו את השאלות הקשות ודורשים ממנהיגינו להיות אחראים למעשיהם. רחשנו לה הערכה עמוקה".

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

קואליציית נתניהו: נבנה יותר, נרחיק את אירופה

העיתונאית הלן תומאס מתה בגיל 92

עונשי מאסר לצוות ספינת "קוסטה קונקורדיה"  

הלן תומאס נגד ישראל: שיחזרו לפולין

הלן תומאס נגד ישראל: שיחזרו לפולין

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מההספדים הרבים שפרסמו אנשי תקשורת רבים ופוליטיקאים עולה כי גם במותה נותרה תומאס דמות שנויה במחלוקת. רבים מוקירים את נחישותה, עצמאותה וחריפותה, גם אם אינם סולחים לה על האמירות שהנפיקה מפיה לאורך השנים. נשיא התאחדות הכתבים של הבית הלבן, סטיבן תומא, כתב כי "הגברים והנשים שבאו בעקבותיה חבים לה חוב גדול הודות לעבודתה ולדלתות שהיא פתחה. העיתונות שלנו טובה יותר הודות לה".  

 

הלן תומאס עם אובמה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הלן תומאס עם אובמה(צילום: רויטרס)

  

דיוויד פולקנפליק, כתב ופרשן של הרדיו הציבורי האמריקני, שעבד לצד תומאס בעבר, צייץ בטוויטר כי היא "פרצה דרך עבור עיתונאיות בוושינגטון הבירה, אבל לקראת הסוף ניכרה רבים בהבעת דעות שנויות במחלוקת יותר ויותר". בתגובה, שדרנית הטלוויזיה האמריקנית אנדריאה מיטשל, הכתבת הבכירה של רשת NBC בנושאי חוץ, מיהרה לצייץ כי "יש לשפוט אותה על סמך יותר משבעה עשורים שבמהלכם היא לא חדלה לעצבן את בעלי השררה, אלו שנוח להם, ולא חדלה להתגרות בהם, תוך כדי פריצת המחסומים".

 

סוזן פייג', העורכת הבכירה של העיתון "USA Today" בוושינגטון, צייצה: "חדשות עצובות: נוחי על משכבך בשלום, העיתונאית פורצת הדרך שהסתבכה בשערורייה". קייסי האנט, הכתבת הפוליטית של רשת NBC, כתבה לזכרה: "אני, כמו כל עיתונאית צעירה, חייבת כל כך הרבה להלן תומאס. #פורצתדרך". כתב הבית הלבן של רשת CBS, מארק נולר, כתב כי "הלן הייתה כתבת יותר טובה מכותבת, אבל בשיאה היא זכתה למנת סקופים שכולנו רק ננסה להשתוות לה".

 

"הנשיא הגרוע ביותר". עם ג'ורג' בוש הבן ב-2006 (צילום: AP) (צילום: AP)
"הנשיא הגרוע ביותר". עם ג'ורג' בוש הבן ב-2006(צילום: AP)

עם ביל קלינטון ב-1997  (צילום: AP) (צילום: AP)
עם ביל קלינטון ב-1997 (צילום: AP)

עם רונלד רייגן ב-1981 (צילום: AP) (צילום: AP)
עם רונלד רייגן ב-1981(צילום: AP)

1968: עם הנשיא לינדון ג'ונסון  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
1968: עם הנשיא לינדון ג'ונסון (צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

למרות יחסיה המעורערים, בלשון המעטה, עם ממשל בוש הבן, כתבה דנה פרינו שהייתה דוברת הבית הלבן בין 2007 ל-2009 וכיום משמשת כפרשנית פוליטית של רשת "פוקס ניוז": "נוחי בשלום הלן תומאס. ביום הראשון שעליתי לעמדת הדובר בתפקידי היא באה במיוחד לעודד אותי".

 

נלחמה בסודיות 

סוכנות הידיעות AP פרסמה גם היא הספד ארוך לתומאס, שבו נכתב כי "הבוז שהפגינה כלפי החשאיות שהייתה נהוגה בבית הלבן וההתחמקויות מתשובות השתרעו על פני חמישה עשורים, מימי הנשיא קנדי. היא זכתה לחופש לבטא את דעותיה החריפות בעל פה ובטור שלה ברשת 'הרסט' רק לקראת סוף הקריירה שלה. ממשל בוש הבן ניסה לדחוק אותה לשוליים, והיא באופן ברור הרגיזה והעליבה את הנשיא בוש הבן בפניו בעניין המלחמה בעיראק, וכינתה אותו הנשיא הגרוע בהיסטוריה".

 

לפי סוכנות AP, כשפרשה תומאס מסוכנות הידיעות UPI "שהייתה קטנה עליה בכמה מידות, השפעתה בוושינגטון הלכה ופחתה. עם זאת, היא הייתה רגילה לעורר חידודים-חידודים בעורם של נשיאים, ואף לזכות לכתף קרה מהם. היא נהגה לומר 'אם אתם רוצים להיות אהודים - לכו לתחום אחר'".

 

תומאס סיפרה בעבר כי חבה חלק מהתקדמותה בוושינגטון למנהיג הסובייטי ניקיטה חרושצ'וב. הוא סירב לנאום בשנת 1959 בוושינגטון בפני קהל שלא יכלול נשים. בכך, נכתב ב-AP, הכריע חרושצ'וב את מאבקה של תומאס במועדון העיתונאים הלאומי של ארצות הברית, שאסר עד אז על עיתונאיות להיכלל בשורותיו. "תומאס גם נלחמה בסודיות הממסדית בוושינגטון ואמרה בראיון בעבר כי 'אנשים לא יודעים כמה קשה להשיג את המידע הזה, במיוחד אם הוא נעול מאחורי דלתות של גורמים רשמיים. לו הפוליטיקאים היו זוכים שחלומם יתגשם, החותמת 'סודי ביותר' הייתה מוטבעת על הקירות'".

 

"יורשו של קנדי, הנשיא לינדון ג'ונסון, התלונן בעבר כי שמע על אירוסיה של בתו, לוסי, דרך כתבה של תומאס", נכתב ב-AP בהומור, ובהתייחסות לפרשת ווטרגייט ציינו כי "אשתו של שר המשפטים של ניקסון, מרת'ה מיטשל, נהגה להתקשר לתומאס בשעות הלילה כדי להביע את תסכוליה מבגידת הממשל בבעלה, ג'ון. הדבר הוביל אותה לסקופים רבים".


פורסם לראשונה 20/07/2013 23:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק אובמה והלן תומאס
צילום: AP
מומלצים