שתף קטע נבחר

 

החזון של אלון. צפו בראיון עם בעלי הפועל י-ם

בנייה לטווח ארוך, ארנה מלא ב־12 אלף אוהדים, הופעה ביורוליג תוך שלוש שנים, הפיכה למותג בחו"ל. הבעלים החדש של הפועל ירושלים, ד"ר אורי אלון, מקווה לשחזר את הצלחותיו מעולם ההייטק גם בכדורסל. "מכבי ת"א? המודל זה דווקא ה־NBA"

בגיל 33, אורי אלון כבר הספיק להשלים דוקטורט במדעי המחשב באוסטרליה, לעשות שני אקזיטים – לגוגל ולטוויטר – ולהקים עוד חברה בניו־יורק. לאחרונה, אחרי עשר שנים בחו"ל הוא החליט שהגיע הזמן להחזיר משהו לעיר שבה גדל, ורכש את קבוצת הכדורסל של הפועל ירושלים. אלא שהפעם, בניגוד לשאר העסקים שלו, ד"ר אלון לא עושה את זה ממניעים כלכליים.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

"זאת זכות להיות אחד הבעלים של הפועל ירושלים", הוא אומר בראיון ל"ידיעות אחרונות" ו־ynet ספורט, "זה משהו שגורם הרבה אושר להרבה אנשים. אני לא פה להרוויח כסף, אני פה לתת כסף, והמטרה הסופית היא שהקבוצה תהיה באיזון. אני מאמין שעם אולם של 12,000 אוהדים ועם תומכים בכל העולם שרוצים לראות את המשחקים שלנו, יש פה פוטנציאל ענק למנף את העיר ירושלים ואת הקבוצה של ירושלים להיות עסק מצליח".

 

צפו בראיון המיוחד עם ד"ר אורי אלון (צילום: עוז מועלם)    (סטילס: ראובן שוורץ, וידאו: עוז מועלם)

צפו בראיון המיוחד עם ד"ר אורי אלון (צילום: עוז מועלם)    (סטילס: ראובן שוורץ, וידאו: עוז מועלם)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

איך נולדה העסקה?

"כבר ב־2009 פנה אליי דני קליין, בתפר בין ארקדי גאידמק לגומא אגיאר,

ואז זה לא ממש התאים לי, כי לא היה ברור שיהיה אפשר לקבל בעלות על הקבוצה. בכל דבר שאני עושה, גם בחברות שלי בחו"ל וגם פה, אני רוצה שתהיה לי היכולת לשנות דברים מהיסוד. לא מעניין אותי להיות משקיע פסיבי. הפעם היה יותר מגורם אחד שפנה אליי, היו אנשים בהנהלת הקבוצה ומחוץ לקבוצה שאמרו לי 'בוא, זה הזמן המתאים לעשות את זה'. לקחתי אנשים שעזרו לי לברר את הדברים לעומק, מה באמת המצב של הקבוצה ואיך לקחת אותה ולהפוך אותה למותג עולמי. כשהתגבשו התנאים עם ארן טלם, אייל חומסקי, אמארה סטודמאייר ועם עוד אנשים, החלטתי לקחת את זה על עצמי.

 

"מבחינתי הרכישה היא שילוב של כמה סיבות. קודם כל לתת חזרה לעיר שבה גדלתי. שנית, אני אוהב את הקבוצה ורוצה שהיא תצליח. דבר שלישי, אני רוצה להפוך אותה לקבוצה מקצוענית לכל דבר".

 

קליין קיבל מקום בדירקטוריון הקבוצה. איך היחסים ביניכם כשאתה יודע שהוא ניסה להוביל מהלך שבו לא תהיה הבעלים?

"אני מאוד שמח שדני חלק מהקבוצה. הניסיון שלו זה משהו שאני מאוד מעריך. הוא יכול לתרום ויעזור במה שאנחנו צריכים, והוא גם אמר את זה מספר פעמים".

 

תקציב של 15 מיליון ש"ח. אלון  (צילום: ראובן שוורץ ) (צילום: ראובן שוורץ )
תקציב של 15 מיליון ש"ח. אלון (צילום: ראובן שוורץ )

 

"תהיה קבוצה כיפית. אליפות זה בונוס"

אלון לא טיפוס רגיל, ובטח לא מה שאנחנו רואים בדרך כלל מבעלי קבוצות

בספורט הישראלי, ובביצה של הכדורסל בפרט. לאורך הראיון הוא חוזר על המילים "טווח ארוך". האם החזון שלו יעמוד במבחן הסבלנות של אוהדי הפועל ירושלים וגם בסבלנות שלו עצמו? זו כבר שאלה אחרת.

 

מכבי ת"א זה סוג של מודל עבורך?

"לא, אם כבר מודל אז קבוצות ה־NBA. שם אתה רואה את החשיבה לטווח ארוך. לדוגמה, המנג'ר של בוסטון סלטיקס עשה עכשיו ויתורים כואבים כמו על קווין גארנט וג'ייסון טרי, בשביל בחירות דראפט לעוד שנתיים־שלוש. זו חשיבה לטווח ארוך, בדיוק מה שאני מדבר עליו".

 

איך תשכנע את האוהדים שחוו אינספור אכזבות שאתה באמת שונה?

"טווח ארוך זה לא אומר שהשנה לא תהיה טובה. יש לנו את התקציב השני הכי גדול בליגה, תהיה עונה מצוינת השנה. אני לא אומר שתהיה אליפות או שנזכה בגביע, זה פחות מעניין אותי. תהיה קבוצה טובה, קבוצה שיהיה כיף לראות אותה, קבוצה שתצליח. אליפות יכולה להיקבע בזריקת עונשין אחת, אין לי שליטה בזה. בסוף אם נזכה באליפות זה יהיה בונוס, אבל יותר חשוב לי שהאולם יהיה מלא באוהדי ירושלים שנגרום להם אושר. חשוב לי שעוד שלוש שנים נגיע ליעדים שהצבנו לעצמנו, שזה באמת להיות בצמרת בארץ ובאירופה. אהיה מאוכזב מאוד אם עוד שלוש שנים לא נהיה ביורוליג".

 

מקווה להוביל את י-ם ליורוליג תוך 3 שנים  (צילום: ראובן שוורץ ) (צילום: ראובן שוורץ )
מקווה להוביל את י-ם ליורוליג תוך 3 שנים (צילום: ראובן שוורץ )

 

תהיה בארץ או שתנהל את הקבוצה בשלט רחוק?

"יש לי חברת סטארט־אפ בניו־יורק שאני מאוד עסוק איתה. אני גר וחי שם. כבר אמרתי שאני לא חושב שאני צריך להיות כאן ביום־יום, כי יש הנהלה ומאמן מצוינים, ואני סומך עליהם שיידעו להוביל לדרך. בעלים לא צריכים להיות מעורבים ביום־יום של הקבוצה. הם לא צריכים להתקשר למאמן. יש מנכ"ל מעולה, גיא הראל, שאני מאמין שיוביל את הקבוצה קדימה, אני סומך עליו במאה אחוז ואתן לו תמיד גיבוי מלא. כיו"ר הדירקטוריון, האחריות שלי זה לדאוג שיהיה תקציב, להביא משקיעים, לדאוג שהארנה תיפתח בצורה ראויה ולמלא אותה. אני לא צריך להתערב בהחתמת ובשחרור שחקנים, אלא אם יש לזה איזושהי משמעות כספית שאנחנו צריכים לדעת עליה, למשל חריגה מהתקציב. למאמן ולמנכ"ל יש את כל הסמכויות לבנות את הקבוצה. כמובן שאגיע לבקר ואני מתכוון להיות בארץ מספר פעמים".

 

מה עצר את ירושלים מלהצליח עד היום ואיפה אתה מתכוון לתקן?

"אני לא רוצה להתייחס לעבר. אני רוצה לבנות את המותג הזה בארץ ובעולם, רוצה שלאנשים מארה"ב יהיה איך לראות משחקים, איך להתחבר לקבוצה דרך אתרי אינטרנט. אנחנו רוצים שהאולם יהיה מלא, אנחנו רוצים שיהיה קשר מצוין עם האוהדים ונעשה כל מה שצריך בשביל זה. מאוד חשוב שהקבוצה תעבוד למען העיר, הרבה אנשים משתמשים במילים האלה, אבל אנחנו נעשה את זה".

 

יהיה כמה פעמים בשנה על הקו ניו יורק - י-ם. אלון  (צילום: עוז מועלם ) (צילום: עוז מועלם )
יהיה כמה פעמים בשנה על הקו ניו יורק - י-ם. אלון (צילום: עוז מועלם )

 

כמעט כל מאמן שיצא מירושלים אמר שאי אפשר להצליח שם כי ההנהלה לא מספיק תומכת

"זה לא נכון לבנאדם כמוני שלקח את הקבוצה לפני שבוע, להצביע על דברים שלא

התנהלו נכון. הדרך שלי אומרת שלא צריך לנצח כל משחק, אבל צריך לשחק נכון, צריך להתייחס נכון לשחקנים, צריך לחשוב על הטווח הארוך. ברגע שכל החזון הזה שלנו כבעלים יתקיים, ניתן להנהלה שלנו תמיכה מלאה. אם לא, נעשה שינויים. הדברים שאני חושב שאפשר לעשות יותר טוב הם השקעה בישראלים צעירים ושיווק הקבוצה בארץ ובעולם בצורה הרבה יותר טובה. לא הייתה את הפלטפורמה הזאת קודם, בנינו את העסק הזה בצורה כזאת שאפשר להביא עוד ועוד משקיעים. נדאג שכל שנה נדע מה התקציב הולך להיות בשנה שאחרי. זה לא היה לפני כן. בעבר ניסו בכל קיץ למצוא משקיע חדש, אצלנו לא יהיה את זה. אנחנו פה להרבה שנים ונדאג לבנות קבוצה חזקה שתתחרה על כל התארים בארץ, ומאוחר יותר להגיע לצמרת באירופה. בעונה הקרובה התקציב יהיה לפחות 15 מיליון שקל, בשנה הבאה זה יעלה, ועוד שנתיים זה יעלה משמעותית".

 

תמיד מסתכל שלוש שנים קדימה

דוגמה נוספת לחזון של ד"ר אלון על פרויקט ארוך טווח קיבלנו אתמול, כשהחתים את המאמן בראד גרינברג, שהוביל את מכבי חיפה לאליפות, על חוזה לשלוש עונות. "נפגשנו עם מספר מאמנים, כולם באמת מאוד טובים, אבל בראד הכי התאים למה שאנחנו מנסים לבנות פה. הוא היה הג'נרל־מנג'ר של פילדלפיה, מבין מה זאת מערכת גדולה, מבין את החשיבה לטווח ארוך וקידום צעירים. אני מאוד מאמין בו, הוא דורש גם מאיתנו מקצוענות כמערכת, וזה מה שאנחנו צריכים".

 

ל-3 השנים הבאות בירושלים. גרינברג  (צילום: ראובן כהן) (צילום: ראובן כהן)
ל-3 השנים הבאות בירושלים. גרינברג (צילום: ראובן כהן)

 

דיברת על תוכנית לשלוש שנים. בוא תפרט קצת

"השנה הראשונה זו השנה שבה נעשה שינוי מנהלתי בארגון בראשות גיא הראל, הטמעת הסדר בארגון כשהמטרה הראשונה היא לדאוג שמלחה יהיה מלא בכל משחק. שנה לאחר מכן, עם הכניסה לארנה, התקציב יגדל משמעותית. המטרה בעונה השלישית היא להביא את ירושלים ליורוליג. אין שום סיבה שלא נהפוך את ירושלים לקבוצה מקצוענית לכל דבר שתהיה חלק מהיורוליג.

 

"אני תמיד מנסה להסתכל שלוש שנים קדימה בכל העסקים שלי, בגלל זה שלוש השנים זה לא סתם מספר. מכל משקיע דרשתי להתחייב לשלוש שנים. אף אחד לא עוזב, להפך. אני בטוח שרק יצטרפו יותר כי אני מקבל כל הזמן פניות מאנשים שרוצים להצטרף לרכישה שלנו".

 

אתה מוכן ללחץ הגדול?

"כן, לא מפריע לי. כל עוד אתה הולך בדרך שלך, לא יכולים לקרות דברים גרועים. יש לי הרבה סבלנות. הייתי במצבים של מו"מ עם גוגל, מיקרוסופט, טוויטר ופייסבוק על הרבה מאוד כסף. אנחנו מדברים פה על עסק שהוא הרבה יותר קטן מעסקים אחרים שעשיתי מבחינה תקציבית. כבר הייתי במצבים קשים ומורכבים בעבר. נכון ששם לא היו מסביבי אוהדים, אבל היו לי עובדים שצריך לדאוג להם עם משפחות שהם צריכים לפרנס, זה לחץ הרבה יותר משמעותי מלחץ של כדורסל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
אורי אלון
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים