שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

אב שכול בכנסת: "אנא מכם, אל תשחררו רוצחים"

ועדת הפנים דנה בשחרור אסירים כמחווה לקראת חידוש המו"מ עם הפלסטינים. אליהו קרמני, שרוצח בנו רונן עשוי להשתחרר: "תשקלו לעצור את העסק". היו"ר מירי רגב: "טרוריסט צריך להישאר בכלא. שהאמריקנים יעשו מחווה וישחררו את פולארד"

השיחות עם הפלסטינים טרם התחדשו באופן מעשי, אבל הדיון הפנים-ישראלי סביב שחרור אסירים ביטחוניים ממשיך לרתוח. ועדת הפנים של הכנסת קיימה היום (ב') דיון מיוחד בנושא, ובמהלכו אמרה היו"רית ח"כ מירי רגב: "טרוריסט צריך להישאר בכלא כל חייו. ובישראל עדיף להיות אסיר ביטחוני מאשר פלילי, כי ככה אתה מקבל תנאים טובים יותר".

 

ח"כ רגב התייחסה לעובדה ששחרור אסירים כמחווה הוא יוזמה אמריקנית: "זה עשרים שנה מקשיחה ארה"ב את לבה, ונשיא אחרי נשיא מסרב לשחרר את ג'ונתן פולארד בשם הכבוד הלאומי של העם האמריקני. אם במחוות אנחנו עוסקים, הייתי רוצה לראות מחווה מצד ארה"ב בדמות שחרורו של פולארד".

 

 

חוזרים לדבר - כתבות נוספות ב-ynet:

 

הדיון כלל בין השאר גם אנשי שב"ס ונציגים ממשרד המשפטים וממשרד ראש הממשלה. כמו כן הגיע אליהו קרמני, שבנו רונן נרצח לפני 23 שנה עם חברו ליאור טובול. השניים היו בדרכם לבקר חברות בפסגת זאב, וגופותיהם נמצאו יומיים אחרי שנעלמו בוואדי שבין בית חנינא לשכונת רמות. רוצחיהם מועמדים להיות בין המשוחררים.

 

"הרוצחים קיבלו ארבעה מאסרי על ארבעה מעשי רצח שבהם הורשעו", אמר קרמני לוועדה. "הם עדיין לא גמרו מאסר עולם אחד. בזמנו חתמתי שאני מוכן שישחררו אחד מהרוצחים של הבן שלי עבור שחרור גלעד שליט. עכשיו אני פונה לאנשים שיש להם לב: תראו את הצד שלי. בשם כל המשפחות השכולות, בשם כל אותם אנשים שהלב שלהם דומם ומדמם, אנא מכם, תשקלו לעצור את כל העסק".

 

מנהלת מחלקת חנינות במשרד המשפטים, אמי פלמור, סיפקה נתונים על מספר האסירים ששחררה ישראל מאז 2003 ועד היום: 430 בעסקת טננבאום, 1,000 בעסקת שליט, 400 תמורת שחרור עזאם עזאם ממצרים, ועוד מספר שלא פורט עבור שחרור אילן גרפל. בחמש "מחוות" שבוצעו כלפי הרשות הפלסטינית שוחררו בעשור האחרון בין 200 ל-400 אסירים נוספים.

 

פלמור נשאלה מי בוחר את האסירים שישוחררו במחוות הללו וענתה: "הדרג המדיני מעביר את השמות לוועדה של משרד המשפטים. לאורך השנים לא היו בהם אסירים עם דם על הידיים".

 

על האסירים הנכללים בקבוצת "טרום אוסלו" אמרה פלמור: "זו רשימה מוכרת של 82 אנשים שהורשעו בעבירות ביטחוניות שיש לגביה דיון של שנים. השיח הזה מוכר לכל מי שעוסק בנושא הזה. לכל אחד מהם יש דם על הידיים".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
יו"ר ועדת הפנים מירי רגב, היום בכנסת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים