האיחוד האירופי: לדבר על הפליטים ועל ירושלים
לאחר האיומים שנשמעו בקואליציה להדיר את רגלי האירופים מהנושאים המדיניים, מבהירים היום שרי החוץ של האיחוד האירופי שיישארו "מעורבים באופן מלא" וקוראים לפתרון כולל של הסכסוך, שיטפל בסוגיות היסוד - כולל ירושלים והפליטים
לאחר החרם על ההתנחלויות ואיומי שותפיו של ראש הממשלה בקואליציה להדיר את רגלי האיחוד האירופי מהמשא ומתן המדיני, אמרו היום (ב') שרי החוץ של האיחוד האירופי שהתכנסו בבריסל כי הם מתכוונים להישאר "מעורבים באופן מלא ולתרום לפתרון במשא ומתן שיכלול את כל הסוגיות - כולל ירושלים, הגבולות, ביטחון, מים ופליטים".
עוד בערוץ החדשות של ynet:
הולנד: רשתות מחרימות מוצרים מההתנחלויות
בלילה, ביער, השוטרים אנסו. אוקראינה מתפוצצת
בהודעה הוסיפו השרים כי האיחוד יעניק "תמיכה פעילה כדי להבטיח שהמשא ומתן יישא פרי". באירופה אומרים שאם הסכם לסיום הסכסוך אכן יושג, "הדלת תיפתח בפני שיתוף פעולה עמוק ורחב יותר בין האיחוד האירופי לבין כל המדינות באזור".
השרים האירופים שבו והביעו תמיכה ברעיון שתי המדינות וכן "בסיום הסכסוך על בסיס כינון מדינה פלסטינית ריבונית שתחיה בשלום לצד מדינת ישראל בביטחון ותוך הכרה הדדית". בלי להזכיר את החרם, מזכירים באיחוד האירופי "החלטות קודמות" ומתחייבים להתייחס "לכל הסוגיות שמסכנות את פתרון שתי המדינות".
השרים האירופים קראו לצדדים להימנע מצעדים שיפגעו בתהליך המדיני, ומחמיאים למזכיר המדינה ג'ון קרי על ההתקדמות שהשיג: "זה צעד הכרחי בדרך להשגת פתרון בר-קיימא. האיחוד האירופי משבח את נחישותו של ג'ון קרי ואת המחויבות האישית שהפגינו ראש הממשלה נתניהו והנשיא אבו מאזן".
יממה לאחר הודעת מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי על חידוש השיחות בין ישראל והרשות הפלסטינית, הביע יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט שביעות רצון מהיעדר תנאים מוקדמים וקרא להרחקת האירופים מהשיחות. זמן קצר קודם לכן, הכריז
שר השיכון אורי אריאל כי הדיווחים על התחייבות ישראלית "שקטה" להקפאת הבנייה בהתנחלויות אינם אלא "טעות קשה" שלא תיושם על ידי משרדו.
לדברים התווספה גם הכרזה מדינית פסימית מצד שר החוץ לשעבר, אביגדור ליברמן, שאמר כי "חשוב לנהל משא ומתן וחשוב עוד יותר שמשא ומתן יתנהל על בסיס המציאות וללא אשליות. אמרתי כבר פעמים רבות שהסכסוך הישראלי-פלסטיני אינו ניתן לפתרון, לפחות לא בשנים הקרובות, ומה שכן ניתן וחשוב לעשות הוא לנהל את הסכסוך".
ההתפתחויות המדיניות בסוף השבוע הסתיימו עם הבהרה של גורמים מדיניים בירושלים שקבעו כי לא תהיה הקפאת בנייה והמשא ומתן יתחדש ללא כל תנאים מוקדמים.
Read this article in English