שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, רויטרס, shutterstock

למרות סנואודן, בקונגרס תומכים בתוכנית הריגול

בית הנבחרים האמריקני דחה את הניסיון הראשון להגביל את תוכנית המעקב של הסוכנותלביטחון לאומי, שחשף המדליף הנמלט. "אם אתה רוצה למצוא מחט בערימת שחת, אתה צריך את ערימת השחת", נימק אחד המתנגדים להגבלה

אדוארד סנואודן אולי גרם מהומה תקשורתית וציבורית כשהדליף את תוכניות המעקב של הממשל, אבל בקונגרס לא ממהרים לוותר עליה. בית הנבחרים האמריקני דחה הלילה (יום ה') את הניסיון הראשון לצמצם את ממדי איסוף המידע ברשת ובאמצעות טלפונים, מאז הדלפת הענק.

 

ממשל מרגל:

הממשל ריגל אחר טלפונים של מיליוני אזרחים

כך ממיין הממשל מיליארדי מסמכים

ארה"ב ריגלה אחר מיליונים גם בגוגל ובפייסבוק

פתחו חלון: "מיקרוסופט" סייעה לארה"ב לרגל

"ארה"ב ריגלה גם אחרי האיחוד האירופי"

 

ברוב של 217 נבחרים לעומת 205, דחה הבית תיקון לחוק תקציב הביטחון שנועד להגביל את יכולתה של הסוכנות לביטחון לאומי (NSA) לאסוף מידע אלקטרוני, כולל רישומי שיחות טלפון.

 

סנואודן מנמק את ההדלפה    (צילום: רויטרס)

סנואודן מנמק את ההדלפה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

התיקון לא עבר, אף על פי שההתנגדות למעקב הממשלתי חצתה גבולות מפלגתיים ויצרה ברית לא רגילה בין רפובליקנים ליברטריאנים לבין דמוקרטים. 94 רפובליקנים ו-111 דמוקרטים הצביעו בעד התיקון, בעוד 134 רפובליקנים ו-83 דמוקרטים התנגדו לו. הבית הלבן התנגד לתיקון, כמו גם גורמי מודיעין בכירים.

 

לאחר מכן אישר הבית את חוק תקציב הביטחון, שמקצה לפנטגון כמעט 600 מיליארד דולרים לשנת 2014.

 

וכיצד נימקו הצדדים את הצבעותיהם? הנציג הרפובליקני טום קוטון, שתמך בתוכנית המעקב, אמר כי המידע שנכרה כולל בסך הכול את מספרי הטלפון של המתקשר ומקבל השיחה, התאריך ושעת השיחה ואורכה. "התוכנית הזו עצרה עשרות מתקפות טרור", אמר קוטון, ששירת בעבר בעיראק ובאפגניסטן, "היא הצילה חיים של אמריקנים. התיקון הזה לא מגביל או משנה את התוכנית, הוא שם לה קץ. הוא מפוצץ אותה".

 

הוא טען שהרישום המקיף הכרחי להצלחה. "אם אתה רוצה למצוא מחט בערימת שחת, אתה צריך את ערימת השחת. התיקון הזה לוקח מפוח עלים ומעיף את כל ערימת השחת".

 

אבל יוזם התיקון, הרפובליקני ג'סטין אמאש, אמר שהשאלה המרכזית היא אם לממשלת ארה"ב יש זכות לאסוף ולאגור את פרטי התקשורת האישיים של אזרחים אמריקנים. "הממשלה הלכה רחוק מדי בשם הביטחון", אמר הנציג הרפובליקני טד פו, וקרא להפסיק מבצעים שפועלים בשיטת "רשת דייגים רחבה" ולהשיג במקומם צווים ספציפיים במקרה של חשד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מפגינה צעירה למען סנואודן בהונג קונג
צילום: AFP
מומלצים