שיבק: "אם כל אחד יתרום - יהיו מעשים"
שחקני נבחרת ישראל ומאמנם השתתפו במפגש של ספורטאי והווה במסגרת עמותת ערכים בספורט. אריק זאבי: "התמודדתי עם המון דברים ואי אפשר להפחיד אותי, זה חשוב לצעירים"
שחקני נבחרת ישראל בכדורסל, מאמנם אריק שיבק ומאמן הכושר יורם מנחם השתתפו הבוקר במפגש במסגרת עמותת ערכים בספורט. עמותת ערכים בספורט הוקמה בשנת 2011 ומטרתה לקדם חינוך דרך מסגרות ספורט קיימות. העמותה פיתחה מודל אימון חדשני, אשר מבוסס על תפישת המאמן כסוכן שינוי.
עוד ב-ynet ספורט:
העמותה פועלת כיום בעשר מסגרות ספורט מובילות ברחבי הארץ כחלק מ'כוכבים מדברים על ערכים', תכנית בה ספורטאי עילית מהעבר וההווה משוחחים עם ילדים וספורטאים על חוויות אישיות, בדגש על היבטים ערכיים.
את השחקנים ייצגו עידו קוז'יקרו וקפטן הנבחרת יותם הלפרין, עומרי כספי וליאור אליהו. הג'ודוקא לשעבר אריק זאבי הגיע גם הוא, יחד עם כדורסלן העבר מיקי ברקוביץ'. את הכדורסל בכסאות גלגלים ייצגו השחקנית מורן סמואל, מאמן נבחרת ישראל אריאל אוטולנגי ושחקן נבחרת ישראל, ליאור דרור.
אריק שיבק אמר: "לפני חמש שנים מייסד העמותה דיבר איתי והתייעץ. מדובר כאן במשהו שאני מאוד מתחבר אליו. זה משהו אחר, שמתאים לאקטואליה של היום. זו ציונות עכשווית. אני יודע איזו השפעה יש לאנשים שיושבים פה על הסביבה ואני משוכנע שבצורה הזו והמאמץ המינימלי של כל אחד כאן זה כבר חלק חשוב בעסק הזה. אני התחלתי את העשייה עוד בחו"ל, אם זה בסקייפ או כשבאתי לנבחרות, ואם כל אחד מאתנו יתרום במקום לקטר - אז זה לא יהיה רק דיבורים אלא גם מעשים".
מיקי ברקוביץ': "הכותרת של ההרצאה שלי זה "נולד כדי לנצח". מעבר לכישרון שאנחנו מקבלים משמים, יש דרך שצריך לעשות אותה. החינוך לא מתחיל בהרצאה אחת או שתיים, אלא בתהליך שצריך ללוות אותו ואני אשמח להיות חלק ולתרום מהניסיון שלי. לכל ילד יש חלום ומעבר לכישרון, כדי להגשים צריך לעבוד קשה".
יותם הלפרין : "כל עמותה כזו או רעיון כזה זה מבורך. אני אשמח להצטרף ליוזמה כזו. זו זכות וגם סוג של חובה מבחינתנו. כמו שמייקל ג'ורדן אמר פעם - זה לא פשע לא להצליח, זה פשע לא לנסות. אני חושב שחשוב להעביר ערכים גם להורים של הילדים, כי בגיל צעיר ההשפעה שלהם גדולה יותר מאשר של המאמנים".
עידו קוז'יקרו : "אני עושה את הדברים האלה כבר שמונה שנים, עוד כשהייתי בהפועל ירושלים, הייתי פצוע והלכתי להרצות, באתי בלי שום רקע של הרצאות. מצאתי את עצמי בהרצאה מול 200 ילדים בלי מיקרופון. לאחר מכן, כנראה התפשטה השמועה ומצאתי את עצמי יושב בפאנלים. עיקר ההרצאות בתקופה ההיא היה נושא של אלימות. לאחר מכן, כשעברתי מירושלים, הרמתי את הפרוייקט מחדש ביחד עם עיריית חיפה. התגובות היו מדהימות, ואני שמח שיש היענות כזו על משהו שבאופן אישי התחלתי בשיתוף פעולה נפלא. אני שמח שיש עוד יוזמות כאלה וכמובן שאני אירתם בשמחה".
אריק זאבי : "יותם נגע בנקודה חשובה - אפקט ההורים. הנושא שאני מתקמד בו בשיחות עם ילדים, להדגיש בפני ההורים שכמו שאתה שולח את הילד לבית הספר, בספורט אתה שולח את הילד ללמוד השכלה מנטלית. הילד רוכש כלים מנטליים להתמודד עם כישלון והצלחה. כשאתה מסתכל על ילד ספורטאי, אתה רואה את הבגרות בשל ההתמודדות עם רגעים גדולים וקשים. זה מסר חשוב להורים, כי גם אם הילד לא יהיה כוכב, עצם היותו ספורטאי יעזור לו מאוד בחיים. זה הרווח שלי בחיים. התמודדתי עם כל כך הרבה דברים, כך שאני אדם חזק יותר ואי אפשר להפחיד אותי. זה משהו שמאוד חשוב לצעירים".
מורן סמואל, שחקנית כדורסל מגיל 9, עברה בגיל 24 שבץ בחוט השידרה וגופה שותק לחלוטין. כיום היא משמשת כשחקנית כדורסל בכיסאות גלגלים: "המסר של התמדה וניצחונות קטנים על זה שבעצם לא משנה מה ננסה להשיג בחיים - צריך לדעת לעשות את זה בתהליך ובמנות קטנות. במיוחד ילדים שלא נולדו עם כישרון או עם הכדור ביד. הדברים האלה שעברתי כספורטאית, בתהליך השיקום שלי והערכים האלה, זה מה שעזר לי. לעבוד קשה בשביל משהו ממש קטן. זה מצטרף לעוד ניצחון קטן ועוד אחד. זה ביחד ניצחון גדול וכך גם היתה תקופת השיקום שלי, ידעתי שכל יום יכולתי לנצח ניצחון קטן".