נוקיה 520: סביר בין הקטנים
נוקיה שולחת את הלומיה 520 לזירת הסמארטפונים הפשוטים והזולים. בצד החיובי יש לו חיי סוללה ארוכים ומסך לא רע. כרגיל במקרה של נוקיה, מערכת ההפעלה הפחות נוחה פוגעת בו ובמקרה הזה - מציבה אותו באמצע הקטיגוריה
הכירו את הנוקיה לומיה 520 - "האח הצעיר" למשפחת הלומיה שנשלח לשחק בליגה של הקטנים. אחיו הגדול, ה-920 משחק ומפסיד למכשירים כמו גלקסי S3 ו-S4, HTC וכמובן גם לאייפון. הוא מצידו משחק מול גלקסי מיני ומכשירים בינוניים אחרים ביניהם ה-LG L7, מייזו, בלייד 3, S3 מיני, Aiki 5, הייסנס U2 שאת כולם בדקנו. האם מדובר במשחק יותר מוצלח של נוקיה?
נוח להחזיק
למכשיר מסך בגודל של 4 אינץ' בלבד. מה שאומר שהוא נכנס בקלות לכל לכיס. הגודל הזה גם נוח מאוד יחד עם הפאנל האחורי המעוגל והמצופה חומר רך. את אותו פאנל, אגב, אפשר להחליף בדומה לסדרת הנוקיה 5110 מהעשור הקודם למגוון צבעים. הם לא נמכרים בארץ באופן רשמי אז אם תרצו להחליף תצטרכו לחפש בחנויות סלולר או להזמין באינטרנט.
לטלפון ארבעה כפתורים פיזיים שממוקמים בצידו השמאלי של המכשיר. הם לא מסומנים, אבל קל להבין מה מהם מבצע איזו פעולה ולהתרגל - אפשר להגביר ולהנמיך, לכבות ולהדליק את המסך והמכשיר באמצעות הכפתור האמצעי ולהפעיל את המצלמה ולצלם בכפתור התחתון. זה נוח ביד ובכיס, אבל אם מניחים אותו בתושבת לדיבורית ברכב, הכפתורים נחסמים.
בחלקו התחתון של המכשיר: שלושת כפתורי המגע הרגילים של Windows Phone - חיפוש, כפתור מסך הבית, וכפתור "אחורה" לחזרה לעמוד הקודם או היישום הקודם שהופעל. אלה לא מוארים בחושך, וחבל.
מערכת הפעלה עדיין מבלבלת
מתחת למכסה המנוע (המתחלף), נמצא מעבד מסוג Qualcomm Snapdragon S4 1.0Ghz Dual Core, זכרון של 8 גיגה ומקום לכרטיס SD להרחבה של עד 64 גיגהבייט. בניגוד לרוב הסמארטפונים המוזלים שעובדים על אנדרואיד, ה-520 מבוסס על ווינדוס פון 8 שעליה הרחבנו עליו בסקירה של ה-920.
למרות שחלף זמן מאז, עדיין יש מחסור באפליקציות כמו ווייז וישום רשמי לג'ימייל. למי שעובר מאנדרואיד או אייפון יקח זמן להסתגל לממשק שונה שבו האפליקציות מסודרות בטור על גבי אריחים צבעוניים, ולמרות הנסיון לאחד ממשקים - החוויה לא דומה לשימוש בווינדוס 8 על המחשב.
הטלפון מגיב טוב, יחסית לקטגוריה שלו. כולמר לא סופר מהיר, אבל גם לא נתקע. אם כי בווינדוס פון 8 יש לא מעט תפריטים והגדרות שדורשים שלבים רבים והם לא תמיד אינטואיטיבים. כך, למשל, הוספת מספר לזכרון - תהליך קצת מבלבל. אין חלון עדכונים (נוטיפיקציות), והמידע על הקליטה, הסוללה והחיבור לרשת נעלם אחרי כמה שניות, אלא אם תחליקו את האצבע למטה.
הסוללה היא הצד החזק של ה-520. הטלפון בשימוש משולב סביר - שיחות טלפון, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטונים וצילום - הטלפון החזיק קרוב ליממה וחצי.
לשמוע בעצמה לא גבוהה מדי
הטלפון נשמע טוב בשיחה באפרכסת או ברמקול המובנה. אך נשמע לא יותר מסביר כשמאזינים למוזיקה או צופים בסרטונים באמצעות הרמקול או האוזניות - כשמגיעים לעצמת שמע גבוהה, הטלפון כבר פחות עמוד בזה והצליל לא נקי.
למסך רזולוציית 800X480 פיקסלים וצפיפות של 233ppi - כלומר ממוצע לקטגוריה ובהחלט מספק לצפיה בתמונות או בסרטונים קצרים. הוא נראה בסדר גמור גם באור שמש ישיר, ולא נופל מטלפונים חזקים יותר בתחום.
בניגוד לטלפונים החזקים יותר של נוקיה, כמו ה-1020, שם המצלמה היא במרכז החוויה, ב-520, כמתבקש בקטגוריה בשביל להוזיל את המכשיר, המצלמה היא כדי לצאת ידי חובה. יש מצלמה אחורית בלבד ברזולוציה של 5 מגהפיקסל וללא פלאש בכלל. כלומר לצילומים בתאורת חדר או תאורת יום זה מספיק. התמונות עצמן יוצאות מספקות למדי.
ככה הוא באמצע
ומספק יכולה להיות גם המילה לתיאור כל המכשיר הזה. העיצוב והשימושיות יחד עם מחיר של 1,300 שקל (מחיר היבואן הרשמי), מסמנים שאכן, מדובר בפגיעה מוצלחת יותר של נוקיה מהנסיונות הקודמים. הלומיה 520 אמנם לא מציע שום יתרון גורף על מתחריו, אך מצד שני, יש לו את את הייחודיות שלו עם עיצוב הנוח של המכשיר, בחיי סוללה לא רעים, ובמערכת ההפעלה של ווינדוס - למי שאוהב אותה.