שתף קטע נבחר

 

כ-200 אלף ילדים מהדרום יחוסנו נגד פוליו

על רקע גילוי שרידי פוליו ביישובים בנגב הוחלט לחסן מאות אלפי ילדים עד גיל 9. כך פורסם לראשונה בערוץ 10. דגימות שנבדקו בארה"ב העלו אפשרות שבישראל ישנם בין מאות לאלפי נשאים

על רקע גילוי שרידי נגיף הפוליו נערך משרד הבריאות לחסן את ילדי הדרום בנגיף המוחלש (OPV) - כך פורסם אמש (ג') לראשונה בערוץ 10. עדיין לא הוחלט מתי יתחיל מבצע החיסונים, אך על פי הפרסום, מדובר בכ-200 אלף ילדים.

 

על פי הפרסום, 1,400 דגימות שנשלחו מישראל למרכז לבקרת מחלות בארצות הברית הצביעו על כך שיש כמה עשרות נשאים של נגיף הפוליו בישראל (עד כה לא התגלה חולה במחלה). לפיכך, נטען, בהערכה גסה מדובר על כמה מאות עד כמה אלפים. בעקבות כך הוחלט במשרד הבריאות לחסן את כל הילדים שנולדו מ-1 בינואר 2004 - כלומר ילדים עד גיל תשע.

 

בניגוד לחיסון המומת שבו משתמשים בשנים האחרונות בישראל, החיסון המוחלש עלול לגרום לתופעות לוואי. אבל במשרד הבריאות מרגיעים ומסבירים שמדובר בחיסון משופר שהסיכון בו מופחת. חיסון ה-OPV מורכב מנגיף חי אך מוחלש. היתרון בו הוא שהוא מגן על המחוסן מעצם ההידבקות. לעומתו, אדם שמחוסן בחיסון המומת (IPV) עלול להידבק בנגיף אך יישאר נשא בלבד. ההבדל המשמעותי הוא שהמחוסן בחיסון המומת מפריש את הנגיף ועלול להדביק אחרים. החשש במשרד הבריאות הוא שבסופו של דבר יידבק אדם שאינו מחוסן כלל ויחלה כתוצאה מכך. לכן הכוונה היא לחסן בחיסון המוחלש שעוצר את שרשרת ההדבקות (החיסון המוחלש יצא משימוש במדינת ישראל במהלך 2004).

  

בהלת הפוליו - כתבות נוספות ב-ynet:

 

ממשרד הבריאות נמסר: "בימים אלה אנו משלימים התייעצויות עם מובילי התחום המקצועיים במדינה, ראשי האיגודים, רופאי ילדים ומשפחה, אנשי ציבור ורשויות מקומיות. עדיין לא התקבלה החלטה סופית. המסקנות מכלל ההתייעצויות והפרטים הסופיים נתונים להחלטת מנכ"ל המשרד, והם יוצגו במסיבת עיתונאים שתתקיים ביום ראשון".

 

השבוע זיהה משרד הבריאות שבעה תושבים מדרום הארץ כנשאי פוליו, שנבדקו לאחר גילוי שרידי הנגיף בשפכים בחודש שעבר. עשרה אנשים נוספים חשודים כנשאים של הווירוס. בסך הכול נלקחו 2,300 דגימות וטרם נמצאו מקרי תחלואה.

 

סוגיית הפוליו עומדת על סדר היום מאז יוני האחרון, אז התגלו שרידים של הנגיף בכמה יישובים בדרום, בהם רהט,

באר שבע, קריית גת ואשדוד. בהמשך התגלו שרידים של הנגיף גם באזור השרון, בין היתר בשני אתרי שפכים המשרתים את יישובי לב השרון, קלאנסווה, ג'לג'וליה, כפר ברא וחורשים. לפני כשלושה שבועות הודיע משרד הבריאות על ניטור שרידי הנגיף גם במתקני השפכים שמשמשים את לוד, רמלה, מודיעין ומועצה אזורית גזר.

 

בעקבות זאת הזמין משרד הבריאות מאות אלפי חיסונים נגד פוליו. במערכת הבריאות הביעו דאגה מהימצאות שרידי הנגיפים ובמקביל פנו גם לארגון הבריאות העולמי בבקשה להצטייד בחיסונים רבים נוספים, שיספיקו בשעת חירום לכלל האוכלוסייה.

 

משרד הבריאות העלה את ההערכה כי ייתכן שהנגיף הגיע ממצרים. זאת משום שהמטען הגנטי שלו זהה למטען הנגיף שנמצא לפני כמה חודשים בביוב במצרים. מדובר בנגיף השייך למשפחת נגיפי המעיים "אנטרו-וירוסים". ההדבקה מתרחשת באמצעות מגע עם רוק או הפרשות צואה.


פורסם לראשונה 30/07/2013 20:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים