שתף קטע נבחר

 

דגל פלסטין בכנסת: "אבו מאזן רוצה שלום"

בכירים פלסטינים נפגשו במשכן עם שרים וח"כים שתומכים בשדולה לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני. באירוע נכחו השרים גרמן ופרץ ודגל פלסטין הוצב לצד דגל ישראל. "נקווה שבעתיד הנפת הדגלים זה לצד זה תהיה טבעית ונורמלית"

דגל פלסטין בכנסת בחסות האופטימיות הזהירה של חידוש המשא ומתן: על רקע סיום סבב השיחות הראשון בין ישראל לפלסטינים, נרשמה הבוקר (יום ד') היסטוריה בכנסת כשמשלחת של בכירים פלסטינים קיימה בפרלמנט הישראלי מפגש עם שרים וח"כים, שחתומים או תומכים בשדולה לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

מאיימים גם על הסבתא: הצצה לשוק האפור

רישיון לנשק יינתן רק אחרי בדיקת פסיכולוג

 

זה לצד זה. דגל ישראל ודגל פלסטין בכנסת, היום (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
זה לצד זה. דגל ישראל ודגל פלסטין בכנסת, היום(צילום: גיל יוחנן)

 

הנוכחים במפגש ובכללם השרים יעל גרמן (יש עתיד) ועמיר פרץ (התנועה), חבר הוועד המרכזי של פתח מוחמד מדני וראש השדולה לפתרון הסכסוך ח"כ חיליק בר (העבודה), התרגשו בעיקר מעצם הצבתו של דגל פלסטין לצד דגל ישראל. ח"כ בר, שיזם את המפגש ביחד עם ארגון "קול אחד ו"מכון הנגב", ציין כי זהו מראה שאינו שגרתי, אולם הוא הביע את תקוותו כי בעתיד הנפה של שני הדגלים זה לצד זה תהיה עניין טבעי ונורמלי.

 

המפגש בין הצדדים שנקבע מראש זכה לתשומת לב יתרה עם סיום סבב השיחות הראשון בוושינגטון. כל הנוכחים, כולל 33 השרים וחברי הכנסת, בירכו על חידוש המשא ומתן בין הצדדים. חבר פתח מדני הדגיש במפגש כי היוזמה להקים גוף שמאמץ את האופציה של שתי המדינות חשוב ביותר. הוא ציין כי המטרה של הקמת הצוות הפלסטיני שמגיע למפגש עם ישראלים היא לחשוף בפני הציבור הישראלי את ההשקפה הפלסטינית בנושא בצורה ישירה.

 

"לגבות את המשא ומתן בתמיכה עממית". עבדאללה עבדאללה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"לגבות את המשא ומתן בתמיכה עממית". עבדאללה עבדאללה(צילום: גיל יוחנן)

 

"ישנה נחיצות לעבוד ביחד" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"ישנה נחיצות לעבוד ביחד"(צילום: גיל יוחנן)

 

השרה גרמן וח"כ מוחמד ברכה במפגש (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
השרה גרמן וח"כ מוחמד ברכה במפגש(צילום: גיל יוחנן)

 

מדני התייחס גם לשיחות בוושינגטון ואמר כי הפלסטינים אופטימיים מחידושן. "ישנה נחיצות לעבוד ביחד כדי שהמשא ומתן יצליח משום שזו כנראה ההזדמנות האחרונה לפתרון שתי המדינות בגבולות 1967". הוא הביע את רצון המשלחת הפלסטינית שכללה בכירים בפתח ואנשי עסקים למצוא אופקים חדשים בכדי לקדם את המטרה הזאת ולהגיע ללבה של החברה בישראל.

 

עבדאללה עבדאללה, יו"ר הוועדה הפוליטית של המועצה המחוקקת הפלסטינית, אמר כי התפקיד החשוב ביותר של חברי המשלחות בשני הצדדים הוא לגבות את המשא ומתן בתמיכה

עממית. שר האסירים לשעבר אשרף עג'רמי, שמרבה להשתתף באירועים ציבוריים שונים בישראל, ציין כי לאבו מאזן יש רצון כן לשלום למרות האופוזיציה והבעיות בתוך אש"ף ומחוצה לו בכל הנוגע לתהליך מדיני עם ישראל. הוא הדגיש כי מבחינתו זהו צעד אמיץ.

 

בתגובה לרצון לתמיכה עממית בציבור הישראלי לתהליך השלום, הדוברים הפלסטינים ציינו כי בקרב החברה הפלסטינית הדבר מסובך קצת יותר משום שמבחינתה הנוכחות הישראלית בגדה המערבית עדיין קיימת והם מושפעים ממנה יום יום. למרות זאת הם הביעו את אמונתם כי מרבית הציבור הפלסטיני תומך בפתרון שתי המדינות על בסיס גבולות 1967.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
"מראה שאינו שגרתי". דגל פלסטין בכנסת, היום
צילום: גיל יוחנן
מומלצים