שתף קטע נבחר

 
צילום: גטי אימג'ס

בנות הזהב: השתלטות הנערות על הבריכה

קייטי לדקי, רוטה מיילוטיטה, מיסי פרנקלין – אליפות העולם בשחייה מדגישה שוב את השליטה של הצעירות בענף. מה הסיבות להצלחה בגיל הצעיר, איך מדורי הרכילות קשורים לכך ומדוע הן נחלשות בגיל מבוגר?

הן צעירות, פופולריות, מוכשרות – ובעיקר מהירות מאוד. קבוצה של בנות־עשרה התקבצה השבוע בפלאו סן ג'ורדי בברצלונה במטרה לכבוש את אליפות העולם בשחייה ולאסוף כמה שיותר מדליות למדינותיהן.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

זה כבר יותר מסתם טרנד – אלה הפנים של השחייה היום. לא מדובר רק במיסי פרנקלין ששומרת על המרוץ לאליפות מוזהבת, שולטת כבר כמה שנים בכמה משחים והיא בסך הכל בת 18. אם היא הייתה היוצאת מן הכלל, מילא. אבל אליה הצטרפו חבורה של ילדות שמלמדות את המבוגרות כמה שיעורים. לא סתם פרנקלין אמרה כבר בלונדון כי המשחקים הפכו ל"אולימפיאדת הנוער".

 

מיסי פרנקלין עם הזהב השלישי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מיסי פרנקלין עם הזהב השלישי(צילום: אורן אהרוני)

 

בינתיים, הכל הולך לפי התוכניות עבור פרנקלין, שמנסה להיכנס לדפי ההיסטוריה. המטרה היא שמונה מדליות זהב, כששלוש כבר בכיס שלה: 100 מ' גב, 100X4 מ' חופשי ואתמול ב־200 מ' חופשי. שיא עולם היא לא הצליחה לקבוע, אבל חברתה לנבחרת קייטי לדקי יכולה להתגאות בכך.

 

קייטי לדקי אחרי שיא העולם (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
קייטי לדקי אחרי שיא העולם(צילום: אורן אהרוני)

 

פרנקלין היא כבר שועלה ותיקה לעומת לדקי בת ה־16, שטילטלה שלשום את עולם השחייה עם זהב ב־1,500 מ' ושיא עולם מטריף. לדקי נולדה ב־17 במארס 1997, וילדה ליטאית שנולדה ב־19 במארס 1997, רוטה מיילוטיטה, הייתה זו שתפסה לפני כן את תשומת הלב עם שיא ענק משלה ב־100 מ' חזה.

 

רוטה מיילוטיטה. שיא ענק ב-100 מ' חזה (צילום: AFP ) (צילום: AFP )
רוטה מיילוטיטה. שיא ענק ב-100 מ' חזה(צילום: AFP )

 

יה שיוון הסינית, המבוגרת מהן בשנה, מחכה ל־400 מעורב־אישי כדי לכפר על ההפסד המדהים שלה בחצי המרחק, מה שהשאיר אותה ללא מדליה. אחרי הכל, גם בגילה הצעיר היא נחשבת לטובה בעולם.

 

בדרך כלל, גיל צעיר לא נותן יתרון בענפים אחרים. הילדים עדיין נחותים פיזית, אולי גם מנטלית, ולא נותנים פייט. אז למה זה קורה דווקא בשחייה? מה הופך את המים למקום שבו ילדות מתעלות על שחייניות מנוסות מהן?

 

יאניק אנייל. אצל הגברים צריך ניסיון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יאניק אנייל. אצל הגברים צריך ניסיון(צילום: אורן אהרוני)

 

פרשן הרדיו הצרפתי פרדריק קלודט חושב

שמדובר במחזור חזק במיוחד: "זה דור של שחייניות מוצלחות. יש היום הרבה כישרונות, ומדינות רבות ידעו למצוא אותם ולהביא אותם לרגע השיא בזמן הנכון. בעבר היו מפחדים לשלוח צעירים לאליפויות עולם ואירופה מחשש שייכשלו. היום נותנים להם את הבמה ורואים את ההצלחה".

 

-אבל נראה שהחשש שלא יעמדו בלחץ היה מבוסס. אחרי הכל, מדובר ממש בילדים ובילדות.

"היום יש הרבה תחרויות בגילאים הצעירים. אף אחד לא מגיע לתחרות כזאת גדולה בלי לעבור כמה תחנות בדרך".

 

יה שיוון בלונדון. עוד ילדת פלא (צילום: AFP) (צילום: AFP)
יה שיוון בלונדון. עוד ילדת פלא(צילום: AFP)

 

סנדרו מלונג'יני מערוץ הטלוויזיה האיטלקי RAI

מייחס את התופעה לחשיפה שהענף מקבל. "בנות מתחילות לשחות היום בגיל יותר צעיר. הן רואות איך אחרות מצליחות ורוצות להיות כמותן. אלה לא רק הכדורגלנים, אלא גם השחייניות שהופכות לכוכבות, כמו פלגריני ולור מאנודו. עוקבים אחריהן לא רק בבריכה אלא גם בחיי היום־יום שלהם, ואפשר למצוא אותן בכל מדורי הרכילות".

 

בטח שמתם לב לכך שאנחנו מדברים לאורך כל הכתבה בלשון נקבה. עובדה, הילדות הן אלו שמככבות היום, בעוד אצל הגברים אנחנו רואים שחיינים מנוסים יותר שמצליחים בבריכה. לפרשן השחייה בוקי צ'יש יש הסבר מדויק לכך: "ידוע שלגברים לוקח יותר זמן להתבגר.

 

יעקב טומרקין. עדיין לא בשיא (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
יעקב טומרקין. עדיין לא בשיא(צילום: אורן אהרוני)

 

"ביולוגית, הם מגיעים לבגרות יותר מאוחרת. הם מגיעים לשיא בגיל 22 עד 26 וחוסמים את הכניסה לדור הצעיר. ההתבגרות הנשית פוגעת ביכולת שלהן לשחות. הגוף הנשי מתפתח עם החזה ואגן הירכיים, מה שמגדיל את העצירה במים. לכן הצעירות מצליחות להתקדם, אבל הולכות לאיבוד בגיל מבוגר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
קייטי לדקי
צילום: אורן אהרוני
מומלצים