בת 99 סיימה התנדבותה: "זה טעם החיים"
היא הוסמכה לרפואה "עוד לפני המצאת האנטיביוטיקה" ועלתה מאנגליה בשנות ה-80. מאז סייעה ד"ר מרג'ורי קניון להקים את המרכז לבריאות האישה בירושלים וב"יד שרה" סיפקה מידע לחולים מכל העולם: "נתן לי סיפוק גדול"
בשנתה ה-100 ולאחר עשר שנות התנדבות ב"יד שרה" החליטה ד"ר מרג'ורי קניון שהגיעה העת לפרוש מעבודתה כמתנדבת בעמותה. "אני מסכמת תקופה רק משום שהתמעט הצורך בשירות שלי", אומרת רופאת הילדים והמשפחה הקשישה בשיחה עם ynet, אבל מיד מסייגת: "אני לא נפרדת לגמרי, אמשיך לעזור ככל שיצטרכו אותי".
עוד עדכוני חדשות ב-ynet:
אות המתנדב לבן 94: "לא מגיע לי"
זנזיבר: מתנדבות בריטיות הותקפו בחומצה
מאז 2003 הייתה מגיעה קניון אחת לשבוע למשרדים הקטנים בהם פועל שירות "דעת"
שמפעילה העמותה משכונת בית הכרם הירושלמית. "עסקתי בחיפוש ובמחקר אחר מחלות ותרופות ומציאת מחקרים באינטרנט", היא מספרת על תפקידה בשירות שנותן מענה לפניות של חולים מכל רחבי העולם המבקשים מידע על מחלות, בעיות גנטיות, תרופות, טיפולים והשתלות אברים. "זה שירות חשוב שעוזר לאנשים ולכן הוא נתן לי סיפוק גדול".
עבור קניון, המתנדבת המבוגרת ביותר מ-6,000 מתנדבי "יד שרה", השירות ההתנדבותי ארוך השנים אינו יוצא דופן. מבחינתה התנדבות היא "דרך חיים", כהגדרתה. אחרי שפרשה לגמלאות לפני יותר מ-30 שנה ועלתה לישראל, היא סייעה להקים בהתנדבות את "המרכז לבריאות האישה" בירושלים, טיפלה בנשים בתחנות טיפת חלב, ובמקביל נדדה במרפאות השונות ברחבי הבירה במטרה להעלות את מודעות הנשים לגופן ולבדיקות תקופתיות שעליהן לבצע. "מאז שהפכתי לרופאה היה חשוב לי לעזור לאנשים שחלו ולכן ההמשך בהתנדבות היה טבעי עבורי", הסבירה.
היא נולדה בלונדון ב-1914, "רק כמה חודשים לפני תחילת מלחמת העולם הראשונה", והוסמכה לרפואה ב-1936, "לפני המצאת האנטיביוטיקה" כפי שהיא נוהגת לומר. באנגליה שימשה רופאה בלונדון ובמנצ'סטר בזמן מלחמת העולם השנייה: "הגרמנים היו מפציצים בתדירות גבוהה והייתה האפלה. אלו היו זמנים קשים אבל האנשים היו חזקים", היא נזכרת.
לישראל עלתה ב-1987 והמשיכה להתנדב בתחום הרפואה. לקניון שני ילדים, 7 נכדים ו-14 נינים. "אני תמיד אומרת להם שצריך לנסות לתת כי זה הדבר שנותן לך טעם לחיים", היא מסכמת.