שתף קטע נבחר

 

מושיטה יד: צ' קוריאה תסכים לאיחוד משפחות

מיליוני קוריאנים הופרדו ממשפחותיהם עקב המלחמה שהסתיימה ב-1953 וכעת מביעה פיונגיאנג נכונות לחדש את איחוד המשפחות - נושא רגיש משני צדי הגבול, בייחוד בקרב קשישים שרוצים לראות את יקיריהם בטרם ימותו

צפון קוריאה הסכימה היום (יום א') להצעת דרום קוריאה לקיים שיחות בנוגע לאיחוד משפחות שהופרדו בזמן מלחמת קוריאה בשנות החמישים. המדינה הקומוניסטית המבודדת הציעה גם לנהל שיחות נפרדות עם האויבת מדרום בנושא חידוש הסיורים התיירותיים בהר היהלום, אתר נופש פופולרי בצפון קוריאה.

 

עוד חדשות בעולם :

סיסי: יש מקום לכולם, אך לא נסבול אלימות

מות דיאנה: הקונספירציה והספקות

המים בטוחים: הדג שנושך אשכים היה בדיחה

ונציה: תייר נהרג בתאונת גונדולה

 

בשבוע שעבר הסכימו צפון קוריאה ודרום קוריאה על חידוש פעילות אזור התעשייה המשותף בגבול בין שתי המדינות. המתחם נסגר לפני כארבעה חודשים על רקע המתיחות בחצי האי הקוריאני ועם פתיחתו הוא עורר תקווה לשיפור היחסים בין שתי המדינות האויבות. לאחר פתיחת אזור התעשייה הציעה סיאול לנהל שיחות משא ומתן על איחוד משפחות קוריאניות בתיווך של הצלב האדום.

 

נושא רגיש בשני צדי האי. איחוד משפחות קוריאניות ב-2010 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נושא רגיש בשני צדי האי. איחוד משפחות קוריאניות ב-2010(צילום: AFP)

בכיר בפיונגיאנג אישר היום כי הצפון הסכים לקיים את השיחות עם הדרום בתיווך הצלב האדום והציע שהשיחות ייערכו בהר היהלום, אתר נופש ידוע בצפון קוריאה, ולא במקום שהציעה סיאול לשיחות - בכפר פנמונג'ום שבדרום קוריאה.

 

הצפון רוצה את התיירים מהדרום

הבכיר מצפון קוריאה אמר גם שארצו מעוניינת גם בסיבוב נוסף של שיחות בנוגע לסיורי תיירות בהר היהלום, יום לפני הפגישה שהוצעה עם הצלב האדום.

דרום קוריאה השעתה את הסיורים להר היהלום אחרי שאישה דרום קוריאנית נורתה למוות על ידי איש משמר הגבול הצפון קוריאנית באזור ב-2008. אתר הנופש סיפק לפיונגיאנג מקור הכנסה נאה במהלך השנים האחרונות עד ביטול סיורי התיירות על ידי סיאול.

 

"הכוונה של צפון קוריאה מובנת מאליה. היא אומרת שהיא רוצה לקשור בין חידוש הסיורים בהר היהלום לבין איחוד המשפחות", אמר לים אול צ'ול, פרופ' באוניברסיטת קיונגאם שבדרום קוריאה.


 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

מיליוני קוריאנים הופרדו ממשפחותיהם עקב מלחמת האזרחים שהחלה ב-1950 והסתיימה ב-1953 בהפסקת אש, אך ללא הסכם שלום. עד היום, לא ניתן לקיים קשרי דואר, טלפון או אפילו דוא"ל בין אזרחים משני צדי הגבול.

 

מפגשים תקופתיים של איחוד משפחות התקיימו באופן סדיר מאז שנת 2000, אז קיימו שתי הקוריאות את ועידת הפסגה הראשונה שלהן. המפגש האחרון התקיים בשנת 2010 והופסק בעקבות המתיחות הגוברת בין שתי הקוריאות. עבור קוריאנים משני צדי הגבול, איחוד המשפחות הוא נושא מאוד אמוציונלי ורוב המשתתפים בו הם אנשים קשישים שרוצים מאוד לראות את יקיריהם בטרם יילכו לעולמם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
איחוד המשפחות האחרון היה ב-2010
צילום: AFP
מומלצים