שתף קטע נבחר

 

ניו זילנד: עשרות זוגות גאים מיהרו להתחתן

עם פתיחת משרדי הרישום בניו זילנד, וחרף יום שני הבלתי פופולרי, מיהרו זוגות חד מיניים לנצל את החוק החדש המתיר נישואים גאים. מכל העולם התקבלו בקשות להינשא, אבל לא כולם חוגגים: "ונדליזם תרבותי"

ניו זילנד הפכה היום (יום ב') באופן רשמי ומלא למדינה הראשונה במרחב האסייתי-פסיפי וה-14 בעולם שבה זוגות חד מיניים רשאים להתחתן. עשרות זוגות לא בזבזו רגע ומיהרו להשחיל את הטבעות – בטיסה בשמי האי, בבית מרחץ היסטורי, במוזיאון ובחתונות כפולות.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

"מזל טוב ענק לזוגות המאושרים שמתחתנים היום. שוויון בנישואים הגיע סוף סוף לניו זילנד", אמר דובר ארגון "הקמפיין לשוויון בנישואים", שאמר שהחוק החדש מביא לקצו חוסר צדק היסטורי. התיקון לחוק הנישואים עבר בפרלמנט באפריל, והתקבל בשירה של המחוקקים, אך נכנס לתוקפו רק היום.

 

הזמנה לטקס של ריצ'רד וריצ'רד, ג'ס ורייצ'ל. "עושים היסטוריה ביחד" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הזמנה לטקס של ריצ'רד וריצ'רד, ג'ס ורייצ'ל. "עושים היסטוריה ביחד"(צילום: AFP)


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

שתי תחנות רדיו התחרו ביניהן מי תשדר בשידור חי את הטקס הגאה הראשון במדינה, אך בסופו של דבר החתונות התקיימו בערך באותו הזמן – 8:30 שעון ניו זילנד, מיד לאחר שנפתחו משרדי הממשלה המנפיקים אישורי נישואים.

 

הכומר מאט טיטל מאוקלנד חיתן את אחד הזוגות ואמר: "אנחנו עושים היסטוריה. אני מקווה שזה יעזור למדינות אחרות לעשות את הצעד ויסייע לניו זילנדים להבין שכל אדם הוא בעל ערך וראוי לכבוד, לא משנה את מי הוא אוהב".

 

חברת התעופה "אייר ניו זילנד" קיימה טיסה מיוחדת מאוקלנד לקווינסטאון שבמהלכה נישאו לינלי בנדול ואלי וניקאו לאחר 14 שנות זוגיות. בחתונה נכח השחקן האמריקני ג'סי טיילר פרגסון, כוכב "משפחה מודרנית" ופעיל זכויות להט"ב.

 

בנדול וניקאו מתחתנות בשחקים (צילום: AFP, AIR NEW ZEALAND) (צילום: AFP, AIR NEW ZEALAND)
בנדול וניקאו מתחתנות בשחקים(צילום: AFP, AIR NEW ZEALAND)

פרגסון השתתף. "היה סוריאליסטי" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פרגסון השתתף. "היה סוריאליסטי"(צילום: AFP)

בתם של השתיים בחתונה במטוס (צילום: AFP, AIR NEW ZEALAND) (צילום: AFP, AIR NEW ZEALAND)
בתם של השתיים בחתונה במטוס(צילום: AFP, AIR NEW ZEALAND)

העוגה חולקה על הקרקע (צילום: AFP) (צילום: AFP)
העוגה חולקה על הקרקע(צילום: AFP)

"להתחתן בגובה 30 אלף רגל, עם ילדינו, חברינו ומשפחתנו כעדים, זה הופך את היום למיוחד עוד יותר", אמרה בנדול והוסיפה: "היה סוריאליסטי שג'סי גם השתתף בטקס".

 

אבל לא כולם חוגגים. קבוצת השתדלנות (לובי) "המשפחה במקום הראשון" אמרה ששינוי חוק הנישואים היה "מעשה יהיר של ונדליזם תרבותי" שפוליטיקאים דחפו לבצע מבלי שזכו למנדט לכך מהציבור.

 

חתונה בכנסייה. הכנסייה האנגליקנית נמנעת בינתיים (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
חתונה בכנסייה. הכנסייה האנגליקנית נמנעת בינתיים(צילום: Gettyimages)

 

"פוליטיקאים ופעילים שעוסקים בהנדסה חברתית מצפים שהתומכים בנישואים פשוט ינטשו את האמונות העמוקות שלהם בגלל ההחלטות המוטעות של פוליטיקאים", אמר ראש הארגון בוב מקוסקרי.

 

גם הכנסייה האנגליקנית ביקשה מאנשי הכמורה שלה להימנע מביצוע טקסי נישואים חד מיניים עד שמועצת הכנסייה תדון בזה בשנה הבאה.

 

לפחות 31 זוגות גאים אמרו שבכוונתם להינשא היום, אף שבדרך כלל יום שני הוא היום הכי פחות פופולרי לחתונות. בניו זילנד התקבלו שאילתות בקשר לעריכת נישואים מרוסיה, מארה"ב, מהונג קונג, מבריטניה, מסינגפור, ממלזיה, מבלגיה ומגיאנה.

 

לאחר הטקס הכפול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לאחר הטקס הכפול(צילום: AFP)

נשיקה כפולה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נשיקה כפולה(צילום: AFP)

מוזיאון מואר לקראת חתונה גאה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מוזיאון מואר לקראת חתונה גאה(צילום: AFP)

 

בין המתחתנים הראשונים היו האוסטרלים פול מקרתי וטרנט קנדלר, שניצחו כ-300 זוגות בתחרות של לשכת התיירות הניו זילנדית. נישואיהם לא יוכרו באופן חוקי במולדתם אבל מקרתי אמר שהוא מקווה שגם יום זה יגיע ואנשים יראו ש"אין לנו קרניים,

אנחנו לא יצורים ואין סיבה לחשוש משוויון בנישואים". ארגון "שוויון בנישואים" הודיע כי לפי הנתונים שבידיו, כאלף זוגות גאים באוסטרליה אמרו שבכוונתם להגיע לניו זילנד השכנה כדי להתחתן.

 

יו"ר לשכת התיירות הניו זילנדית, קווין באולר, אמר שהמדינה תשווק את עצמה כיעד לזוגות גאים לצורך נישואים. "הניו זילנדים סובלניים מאוד כלפי אנשים עם סגנונות חיים שונים, כך שאני בטוח שהתעשייה תשמח להזדמנות הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
חתונה כפולה במוזיאון בניו זילנד
צילום: AFP
מומלצים