המירוץ לספרים: "מחברת? רק אם זה מותג"
הורים וילדיהם עלו לרגל לחנויות הספרים וכלי הכתיבה לקראת פתיחת שנת הלימודים. "אנחנו מרגישים שכל שנה אנחנו מוציאים יותר ויותר על ספרים"
ההוצאה גדולה, ולכן כולם רוצים לחסוך. "אנשים מחפשים כמה שיותר ספרים משומשים", מספרים בחנות בגבעתיים, "מחיר ספר חדש הוא גבוה, וכמות הכסף שהורים מוציאים על ספר חדש היא גדולה מאוד".
עוד חדשות בארץ:
פגשנו את גלי, אם לילד העולה לכיתה ג', כשהיא ממתינה בתור לקופה ובידיה אוחזת בחבילת ספרים. "קנינו הכול עכשיו, ספרים, מחברות ועוד עניינים. אני מעריכה שכל ההוצאות לשנת הלימודים לילד יהיו 1,500 שקלים". גלי מספרת בהתלהבות על מיזמים להחלפת ספרים בין תלמידים, "אבל לנו אין כזה", היא מסכמת בצער.
החשבון הוא פשוט. המרוויחים הגדולים הם הורים לילדים שהפרש הגילאים ביניהם קטן. הנטל הכלכלי הגדול ביותר נופל על אחים בכורים. "אנחנו מרגישים שכל שנה אנחנו מוציאים יותר ויותר על ספרים. ברגע שאין אח גדול קונים הכול חדש", מספרת אחת הקונות בדרך לקופה.
הלחץ שלפני החזרה ללימודים הורגש השבוע גם בחנות מכשירי כתיבה בקניון מלחה בירושלים. ורד הגיעה עם בנה, אביב, שעולה לכתה ה'. "האמת שהיינו שאננים", היא מסבירה את הסיבה להתייצבות בדקה ה-90. "היינו בחו"ל עד לפני יומיים ועוד קודם לכן הילדים היו במחנה קיץ, אז עכשיו באנו לעשות בעיקר השלמות של ציוד, שהתבלה במהלך השנה האחרונה".
גם כשמדובר במחברות ועטים לשם החברה יש חשיבות בעיני ילדינו. "לצערנו הרב מדובר במותגים, ולכן הם הרבה יותר יקרים", מתוודה ורד. "אני יודעת שזה לא בסדר ואין לזה הצדקה, אבל הילד רוצה. זה ילד שלישי אז אני כבר לא מתווכחת. המזל הגדול שבבית הספר לא מסכימים להגיע עם מחברות ממותגות. בעניין הזה יצאנו בזול". אחרי שבתי הספר נלחמו בבגדי יוקרה על ידי תלבושת אחידה, מסתמנת מטרה חדשה: ציוד אחיד.