נתניהו: אם סוריה תתקוף - נגיב בעוצמה
בתום התייעצות ביטחונית בקריה בתל-אביב אמר ראש הממשלה כי מדינת ישראל ערוכה לכל תרחיש בסוריה: "אנחנו איננו חלק ממלחמת האזרחים בסוריה, אבל אם נזהה ניסיון כלשהו לפגוע בנו, אנחנו נגיב, ונגיב בעוצמה"
על רקע התקיפה המתקרבת בסוריה, בקריה בתל-אביב כונס היום (ג') דיון מיוחד שבו השתתפו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון משה (בוגי) יעלון, הרמטכ"ל רב-אלוף בני גנץ, ועוד שורת בכירים בצה"ל ובמערכת הביטחון. הדיון עסק בנושא הסורי ובהיערכות לאפשרות הפעולה האמריקנית. בתום הדיון אמר נתניהו: "מדינת ישראל ערוכה לכל תרחיש. אנחנו איננו חלק ממלחמת האזרחים בסוריה, אבל אם נזהה ניסיון כלשהו לפגוע בנו, אנחנו נגיב, ונגיב בעוצמה".
נתניהו בחר שלא במקרה להעביר מסר פומבי לנשיא סוריה, בשאר אסד, ולראשי משטרתו. המסר הוא שאם דמשק לא תפגע בישראל - ישראל לא תתקוף את סוריה. אבל אם הסורים יפעלו נגד ישראל, תהיה תגובה ישראלית קשה.
לקראת תקיפה בסוריה - דיווחים נוספים ב-ynet:
ארה"ב: הצבא מוכן. המורדים: התקיפה בקרוב
ארה"ב: היה טבח כימי בסוריה, נמצה את הדין
סוריה במוקד: משלחת מישראל בבית הלבן
פרשננו רון בן ישי ציין הלילה כי הנשיא אובמה כבר תיאם עקרונית את גיבוש הקואליציה הבינלאומית בשיחות עם מנהיגי המדינות ועכשיו מתקיימים תיאומים גם בדרג המבצעי. בארה"ב,
בבריטניה, וכנראה גם בצרפת ובטורקיה, פועלים כעת לקבלת אישור פוליטי מהמוסדות השונים לפעולה ולתוכניות חירום שיתבקשו ליום שאחריה.
בלילה נפגשו בבית הלבן ראש המטה לביטחון לאומי של נתניהו, יעקב עמידרור, והיועצת לביטחון לאומי של אובמה, סוזן רייס. ראש אגף התכנון, האלוף נמרוד שפר, נמצא גם הוא בוושינגטון כחלק ממשלחת ביטחונית לשיתוף פעולה שגרתי. הוא דן עם עמיתיו האמריקנים בפנטגון על תרחישים והתפתחויות שעשויות להשפיע על ישראל אם סוריה תותקף. לפי הערכות בישראל, ארה"ב תתריע בטרם פעולה, מה שצפוי להעלות את רמת הכוננות בצה"ל.
בצה"ל העלו בינתיים את רמת הערנות בצפון מפני אפשרות של תגובה סורית, ישירה או עקיפה.
שר הביטחון יעלון מקיים שיחות התייעצות ועדכון רציפות עם הרמטכ"ל גנץ, תוך מעקב רציף אחר הנעשה בצדו השני של הגבול, כדי להיערך לכל תרחיש אפשרי, כולל אירוע של הסטת תשומת לב מצד סוריה לכיווננו.
בדומה לתקיפות של משלוחי נשק מסוריה לחיזבאללה בשנה האחרונה, שיוחסו לישראל ולא זכו לתקיפת תגובה סורית של ממש, במערכת הביטחון נערכים לכלל האפשרויות - כולל למקרה של תגובה סורית מתונה, ללא לקיחת אחריות, בדמות שיגור חד פעמי של רקטות או פיגוע בגבול.