התקיפה נדחית: אובמה הולך לקונגרס
נשיא ארה"ב הודיע כי החליט לצאת לפעולה צבאית בסוריה, אך רק לאחר אישור בתי הנבחרים. "התקיפה אפקטיבית מחר, שבוע הבא או בעוד חודש", אמר אובמה. הקונגרס יתכנס לדון בתקיפה רק בעוד עשרה ימים
הכוחות בים התיכון, העיניים נשואות לכיוון וושינגטון: נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, הצהיר הערב (שבת) כי "ארצות הברית צריכה לצאת במתקפה צבאית נגד מטרות בסוריה", אך באותה הנשימה הבהיר כי החליט לבקש את אישור מהקונגרס. לדבריו, פשעיו של הנשיא הסורי בשאר אסד מהווים "איום על ביטחונה הלאומי" של ארצות הברית.
לקראת תקיפה בסוריה - ידיעות נוספות ב-ynet:
האו"ם: דרוש זמן נוסף לעיבוד המידע מסוריה
על רקע קריאות להמתין עם תגובה עד לתום חקירת האו"ם, אמר הנשיא כי יש לו "אמון בטענה של הממשל שלנו נגד סוריה, גם מבלי להמתין לפקחי האו"ם". בנוגע לחוקיות הפעולה, הבהיר אובמה: "אני חש בנוח להתקדם ללא אישור מועצת הביטחון של האו"ם, שעד כה הייתה משותקת לחלוטין ולא מיצתה את הדין עם אסד".
בשעות האחרונות הגיעו להתייעצויות בבית הלבן בכירי הממשל, בהם סגן הנשיא ג'ו ביידן,
מזכיר המדינה ג'ון קרי, שר ההגנה צ'אק הייגל, היועצת לביטחון לאומי סוזן רייס וראש המטות המשולבים הגנרל מרטין דמפסי. מחוץ לבית הלבן התאספו כמה עשרות מפגינים בעד האופוזיציה בסוריה שקראו למעורבות אמריקנית. מנגד התארגנה מחאה הקוראת להימנע מהשתתפות במלחמה בסוריה.
למפלגה הדמוקרטית יש רוב בסנאט, אך היא במיעוט בבית הנבחרים. הנשיא אובמה מסתכן בהפסד בהצבעה בבית הנבחרים, משילוב של אנשי מסיבת התה המתנגדים למעורבות של ארה"ב בעולם ודמוקרטים מהאגף הליברלי המתנגדים לתקיפה. הממשל האמריקני יפעל בימים עד ההצבעה לגבש תמיכה רחבה ככל שאפשר ליציאה למבצע בסוריה, בתקווה שההצבעה בבית הנבחרים האמריקני לא תסתיים בהתנגדות לתקיפה כפי שקרה בפרלמנט הבריטי.
לקראת תקיפה בסוריה - עדכוני היום:
העיתון הלבנוני א-דיאר דיווח כי נשיא סוריה הועבר לחמ"ל תת קרקעי לצד קציני צבאו. מיקום הבונקר לא נחשף.
מפקד משמרות המהפכה באיראן הזהיר מפני התערבות צבאית של ארה"ב: "זה יגרור תגובה מעבר לגבולות סוריה".
צוות פקחי האו"ם שסייר בסוריה נחת בשדה התעופה רוטרדם שבהולנד. חברי המשלחת יעבירו את הממצאים למטה הארגון לאיסור שימוש בנשק כימי.
דובר האו"ם מסר כי הפקחים יחזרו לסוריה כדי לבדוק דיווחים נוספים על שימוש בנשק כימי.
נשיא רוסיה על האשמות ארה"ב: "שטות מוחלטת".
דיווחים בדמשק: עליית מחירים ותזוזת כוחות לאזורים "בטוחים יותר".