מתכוננים לבחירות: 'הגיע הזמן לעדכן כתובת'
למקומות בילוי בת"א, י-ם, נתניה וגבעתיים הגיעו פעילים שהגישו לצעירים טפסים לשינוי כתובת במשרד הפנים כדי שיוכלו להצביע בבחירות המקומיות. מארגני היוזמה: "גם שוכרי הדירות צריכים להשפיע על המקום שהם גרים בו"
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- אובמה לעם האמריקני: סוריה היא לא עיראק
- צפו בדרמה בנתב"ג. הוארך מעצר החשודים
- הקצינות בצה"ל: הרבה זוטרות, מעט בכירות
- ת"א: מתווה הקנסות בשבת - אחרי הבחירות
מדובר ביוזמה של "התנועה לתקשורת חברתית". המארגנים עדיין לא דיווחו על מספרים רשמיים, אבל הביעו שביעות רצון מההיענות. מטרתם היא להגביר את שיעור המשתתפים בבחירות המקומיות, וחלק מהמארגנים לקחו חלק בפעילות דומה גם בעידוד ההצבעה בבחירות הארציות בתחילת השנה.
רגב קונטס, אחד היוזמים, נתן כדוגמה את המצב בתל אביב, שם באופן מסורתי רבים משוכרי הדירות הצעירים לא מגיעים להצביע מאחר שבמשרד הפנים הם כרשומים כתושבי ערים אחרות. "העירייה מנהלת תקציב שנתי של כמה מיליארדי שקלים, אבל בבחירות ב-2008 שיעור ההצבעה עמד על 30 אחוז בלבד", הוא מסביר. "אני לא מאמין ש-70 אחוז מהתושבים באמת קיבלו החלטה להדיר את עצמם ממוקד הבחירות, אלא שחלקם עדיין רשומים כתושבי ערים אחרות שמהן הם הגיעו לכאן. לכן עשינו את השירות הזה לתושבים, במיוחד לצעירים".
בעמדות שנפרסו עשו הפעילים את העבודה הבירוקרטית, והחלו מ-18:00 הגישו למעוניינים את הטפסים הרלוונטיים לשינוי כתובת ובהמשך ישלחו אותם למשרד הפנים. "ביזנס ופלז'ר אי אפשר לשלב, אבל פוליטיקה ופלז'ר זה דווקא מומלץ", אמרה שיר נוסצקי, אחת הפעילות. "תל אביב, כמו ערים אחרות, נמצאת עכשיו בשלב הכרעה על צביונה. הגיע הזמן שכל התושבים ישתתפו בהכרעה הזאת".
מתנדבת נוספת, רייצ'ל קיירשן: "הרבה צעירים לא משנים את הכתובת של ההורים במשך שנים רבות ואחרי זה מצטערים. בעמדה שלי בבית הקפה באו שישה אנשים, ורבים התעניינו. אני חושבת שזה חשוב שאנשים יבינו שהם יכולים להשפיע על המקום שהם גרים בו".
בוריס אולינאנסקי (26), שעבר השבוע מכפר סבא לתל אביב, השתתף ביוזמה וסיפר ל-ynet: "היה חשוב לי לשנות את הכתובת כדי שאוכל להצביע. חתמתי במקום על ייפוי כח, מילאתי טופס ונתתי את הספח. בקרוב ישלחו לי את הספח החדש בדואר. היה אחלה".