מאות אלפים טיילו בחג: "מלכלכים פחות"
הישראלים טיילו במהלך סוף השבוע הארוך והשאירו כמויות גדולות של אשפה. אבל, בהשוואה לשנה שעברה חלה ירידה של כ-10% בכמויות האשפה שהושארה. "זה כבר לא הישראלי הממש מכוער של פעם", אמרה אחת הנופשות. ולקראת צאת השבת - צפו במפת הפקקים
מאות אלפי ישראלים יצאו בשני ימי החג ובשבת לאתרי קק"ל ורשות הטבע והגנים ברחבי הארץ. מקק"ל נמסר אחר-הצהריים (שבת) כי בשלושת הימים האחרונים ביקרו ביערות, בפארקים, חניוני הלילה ועוד אתרים - כחצי מיליון מטיילים. ברשות הטבע והגנים מסרו כי למעלה מ-300 אלף מבקרים טיילו בימי החג בגנים הלאומיים ובשמורות הטבע ברחבי הארץ. ויש גם בשורות טובות: הישראלים אמנם השאירו לכלוך, אבל פחות משנים קודמות.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
השבוע לפני: כשגנבו סיגריות ושוקולדה מאחיו של רה"מ
ויראלי: נהגתי בשכרות והרגתי אדם
לקראת צאת השבת החלו עומסי תנועה ברחבי הארץ. עומס תנועה כבד מורגש בכביש החוף ממחלף ינאי עד מחלף נתניה. כביש 65 עמוס מצומת עילבון לצומת גולני, וממוסמוס לאום אל פחם. בכביש 77 ישנו עומס תנועה מצומת טורען לצומת התשבי, וכביש 85 עמוס מצומת עמיעד עד צומת קדרים. כביש 90 עמוס ביציאה מאילת. שוטרי אגף התנועה נמצאים בכבישים.
בקק"ל סיכמו את החג ללא ארועים מיוחדים, וציינו בסיפוק כי הישראלים מגיבים בחיוב לנושא השמירה על הניקיון. בקרן הקיימת לישראל אמרו כי יש ירידה של כ-10% בכמויות האשפה שנאספו לעומת השנה שעברה. האתרים שמשכו את מירב המטיילים היו: אגמון החולה, יער ביריה, חניוני הגליל והגולן, יערות הרי ירושלים, יער להב, פארק גולדה, קיסריה, ירקון, אשקלון, בית גוברין, מערת הנטיפים ועין פרת.
לפארק קנדה, הסמוך למחלף לטרון, הגיעו מטיילים רבים, אך המקום לא היה מלא. המבקרים השאירו אחריהם סביבה נקייה. בני משפחת מיכאלי סיפרו: "דווקא הופתענו מאוד לטובה, היה מאוד נקי, החינוך לניקיון עוזר, חזרנו מהכנרת וגם שם היה מאוד נקי". ניסים מבת-ים שיבח גם הוא את המשמעת של הישראלים: "החינוך מתחיל בהורים ועובר לילדים, הפעם זה היה בסדר גמור. לא היה מלוכלך".
אורית התרשמה גם היא מהשינוי. "אנשים השאירו אחריהם סביבה נקייה. זרקנו את הזבל בפחים שהוצבו בפארק או שלקחנו אותם איתנו. פה ושם יש קליפת של גרעינים או כוסות פלסטיק שהתעופפו", היא אמרה. "זה כבר לא הישראלי הממש מכוער של פעם, יש שיפור".
בנוסף, אלפי רוכבי אופניים נהנו במהלך החג מרכיבת שטח באזור הרי ירושלים ובאזור בן שמן. עומר, שרכב באזור, סיפר: "משנה לשנה יש פחות לכלוך, מה שלדעתי הופך גם את הרכיבה להרבה יותר בטוחה ונעימה. אני רואה רוכבים שקושרים על האופניים שקית זבל קטנה או מכניסים את האשפה של עצמם או של אחרים לתוך התיק. חשוב מאוד לשמור על הטבע כדי שנחזור אליו גם חג הבא".
גם בפארק הירקון, שם בילו במהלך החג יותר מ-15 אלף ישראלים מדי יום, כמויות הלכלוך נמוכות מבשנים קודמות. אמנם יש פה ושם כוסות ובקבוקים, אבל בכמות קטנה והפארק נקי יחסית.
מנכ"ל פארק גני יהושוע, חיים רונן, אמר ל-ynet: "השנה אזרחי ישראל
הפתיעו לטובה, חילקנו להם שקיות ופחים והם שמרו על הניקיון פחות או יותר, בהחלט יש שיפור משנים קודמות. אבל עדיין יש עוד אשפה. יש לנו 20 עובדי ניקיון שעובדים כל הזמן, כל הלילה ינקו כאן ואני מעריך שמחר הפארק יהיה נקי ומסודר עם שאריות קטנות. סך הכל הפארק במצב טוב".
קצת דרומה משם, בפארק הלאומי ברמת-גן, ביקרו במהלך החג כ-25 אלף איש מדי יום. סמנכ"ל הפארק, שי חסיד, סיפר: "תגברנו כוחות של עובדי ניקיון והוצאנו 40-50 טון אשפה כל יום. צוות כוננות שלנו יעבוד כל הלילה ואנחנו מעריכים כי ב-8:00 בבוקר הפארק יהיה נקי". על הנופשים שבילו את החג בפארק, הוא אמר: "יש חבר'ה שמגיעים עם שקיות מהבית ואוספים את האשפה שלהם, אבל יש גם כאלו שלא מעניין אותם. אנחנו מנחים קבוצות גדולות לאסוף את הפסולת".
בהכנת הידיעה השתתפו שחר חי, נועם (דבול) דביר, גלעד מורג ורענן בן-צור