לא רק מיילים: "ארה"ב מיירטת גם מסרונים"
מסמכים שהגיעו לידי העיתון הגרמני "דר שפיגל" חושפים כי סוכנות הביון האמריקנית ה-NSA מסוגלת לגשת לנתונים שנמצאים על טלפונים חכמים, בהם הודעות טקסט, רישומי שיחות, אנשי קשר ומידע המבוסס על מיקום
העיתון הגרמני "דר שפיגל" דיווח היום (יום א') שסוכנות הביון האמריקנית, NSA, יכולה לגשת לנתונים של משתמשים הנמצאים על רוב סוגי הטלפונים החכמים. לפי הדיווח, המידע שאליו יכולה הסוכנות לגשת כולל פרטי אנשי קשר, רשימות שיחות, הודעות טקסט, פתקים ונתונים המבוססים על מיקום.
עוד חדשות בעולם:
"לעיני העולם צברה סוריה מאגר כימי ענק"
שוב מבוכה: שוטרים עיכבו את הנסיך אנדרו
הדיווח ב"דר שפיגל" מסתמך על מסמכים פנימיים של ה-NSA ושל מקבילתה הבריטית, GCHQ. במסמכים מתואר כיצד הסוכנויות הקימו צוותים מיוחדים שיפצחו את מערכות ההגנה של טלפונים חכמים מסוג אייפון, בלקברי ומכשירים המבוססים על מערכת הפעלה אנדרואיד. המסמכים לא מצביעים על כך שה-NSA אכן ביצעה מעקבים אחר משתמשים אלא רק שהטכניקות לציתות קיימות ושנוסו על משתמשים ספיצפיים.
במאמר שהתפרסם היום בעיתון לא צוין כיצד המסמכים הגיעו לידיו. אך אחת מכותבי המאמר היא לורה פויטרס, צלמת אמריקנית שעובדת בצמוד למדליף המסמכים האמריקני השוהה ברוסיה, שם זכה למקלט מדיני, סוכן הביון לשעבר אדוארד סנואודן.
הדיווח הגרמני הוא אחרון בשורת החשיפות המבוססות ככל הנראה על מסמכי סנואודן. שלשום דווח כי
ה-NSA מצליחה לפצח חלק גדול מההצפנות ומהערבולים הדיגיטליים שנועדו להגן על מערכות הבנקאות והמסחר הבינלאומיות, מאגרי נתונים רגישים כמו תיקים רפואיים, סודות מסחריים, אי-מיילים מאובטחים, חיפושים במחשב, צ'טים ושיחות טלפון בארה"ב וברחבי העולם.
בעוד חברות האינטרנט מבטיחות למשתמשים שהנתונים שלהם מאובטחים מפני עיניים פרטיות ומפני הממשלה, מתברר שסוכנות הביון מריצה מאז שנת 2000 תוכנית בשם קוד Bullrun, שבהדרגה כיסתה את המרחב האינטרנטי כולו. בהשקעה של מיליארדי דולרים במבצע חשאי היא בנתה מחשבי-על בעלי מהירות גדולה שנועדו לשבור קודים ולחדור למוצרים.
Read this article in English