יוזמה של צבא לבנון: סמארטפון נגד טרור
סדרת הפיגועים האחרונים בארץ הארזים ערערה את הביטחון והובילה את הצבא להשיק אפליקציה חדשה שממפה את אזורי הלחימה במדינה ומאפשרת לכל אזרח עם סמארטפון לתעד ולדווח ישירות לצבא על תקריות ביטחוניות
"חלון למזרח התיכון " - כתבות אחרונות:
עיראק משנה פניה: ניתוחים פלסטיים על הכף
בלי עישון וגרעין: מפלגת ירוקים ראשונה בירדן
הזמיר של לבנון הפך ללוחם ג'יהאד
הטוויטריסט המסתורי שמשגע את סעודיה
בצל מרחץ הדמים בלבנון ומעבר לאמצעי הביטחון השגרתיים, הודיע באחרונה צבא לבנון כי הוא משיק אפליקציה ראשונה מסוגה הנקראת LAF Shield שמאפשרת לאזרחים לשלוח ישירות למפקדת הצבא סרטוני וידאו ותמונות של מכוניות חשודות או חפצים חשודים שצילמו בסמארטפונים שלהם.
באמצעות האפליקציה יכולים האזרחים הלבנונים גם לדווח לצבא ולמנגנוני הביטחון על תקריות כמו חטיפה, שוד מזוין, שריפה, חדירה לגבול ועימותים מזוינים ולסייע במציאת מבוקשים, חטופים ונעדרים. באפליקציה החדשה יש ללבנונים אפשרות להתוודא דרך מפה אינטראקטיבית ל"אתרים מסוכנים" שבהם התרחשו בעבר פיגועים ומקרי אלימות ביטחוניות. השימוש בפונקציה זו יאפשר להם להתרחק מהאזורים המועדים לסכנה. בהודעת הצבא הלבנוני על השקת האפליקציה החדשה נאמר כי הצבא שואף "לשתף כמה שיותר אזרחים בהגנה על המולדת".
"חיים בפחד"
צבא לבנון אמנם מבקש את עזרת הציבור במלחמה בטרור ובנושאים אחרים שקשורים לביטחון, אולם הוא גם רוצה - כמו צבאות אחרים בעולם - לעשות לעצמו יחסי ציבור באמצעות האפליקציה החדשה. באפליקציה ניתן למצוא בין היתר חדשות ועדכונים על צבא לבנון בשילוב תמונות, סרטוני וידאו ושירים. ואם זה לא מספיק, לאזרח הלבנוני ימתינו באפליקציה מספרי טלפון לשעת חירום של מכבי האש, נמל התעופה בביירות, רשות ההגנה האזרחית, הצלב האדום ועוד.
עוד חדשות בעולם :
אסד: מודאג מאוד מתקיפה. ידידותינו ינקמו
מי שעומד: מחבואים באולימפיאדת טוקיו?
הדובים באים: מי התגלש במגלשה שלי?
"אתה רואה את המכונית הזאת? אין לנו מושג מה יש בתוכה", הסביר חיירי עאלי, מלצר צעיר מקומי, במהלך עבודתו במסעדה כמעט ריקה מאדם ברחוב אלחמרא בביירות. עאלי שיקף בדבריו את הפחד שחשים הלבנונים בעקבות האירועים האחרונים: "אנחנו לא יודעים אם יש שם משהו. אנחנו מפחדים, אנחנו באים לעבודה ולא יודעים אם נשוב הביתה או לא".
פחד זה הוא שגרם בין היתר לשלטונות בארץ הארזים לנסות ולמצוא פתרונות יצירתיים למצב הביטחוני הרעוע. אחד מהם הוא פנייה לבעלי כלי רכב לשים פתק במקום גלוי ברכב ובו שמותיהם ומספרי הטלפון שלהם בעת שהם חונים. במקביל, הרשויות קראו לאזרחים לנקוט משנה זהירות.
"החמ"ל של כוחות הביטחון מקבל מדי יום יותר מאלף שיחות מאז הפיגועים האחרונים, מאזרחים מכל רחבי לבנון שמדווחים על כלי רכב חשודים", סיפר בכיר ביטחוני. לטענתו, "בחלק מהפעמים ברור כי לא מדובר במכוניות חשודות ובכמה מקרים המשטרה נאלצת לנפץ את השמשות ולהסיר את הדלתות כדי לסרוק מכונית (חשודה)".
בעקבות בקשת הרשויות החלו נהגים ברחבי לבנון להשאיר פתקים על החלון הקדמי של המכונית כדי למנוע נזקים לכלי רכבם. באחד מהפתקים, כפי שהופץ ברשת החברתית, נכתב בין היתר: "המכונית לא ממולכדת. יש לי שליחות ואני חוזר. אל תעשו מזה סיפור".
השימוש שעושה צבא לבנון באפליקציה חדשה כדי לעורר את תשומת לבם של האזרחים איננו מקרי ובחודשים האחרונים חלה עלייה גדולה במדינה בשיעור המשתמשים במכשירי אייפון ואנדרואיד. גם ברחבי העולם הערבי השימוש בסמארטפונים הולך וגובר. בסעודיה, למשל, נעשה שימוש שיא ב"מכשירים החכמים" עד כדי כך שלפני מספר חודשים יזמו בממלכה קמפיין שקורא לא להשתמש בסמארטפונים בזמן שכל בני המשפחה נמצאים תחת קורת גג אחת.