אליס שלזינגר הודיעה: "אייצג מדינה אחרת"
אחרי סכסוך ארוך עם ראשי הענף ביקשה הג'ודוקא לבטל את חברותה באיגוד: "לא אתן לאף אחד לשבור אותי". הכיוון: אזרבייג'ן. האיגוד: "היא סירבה לקבל סמכות מקצועית"
רעידת אדמה בג'ודו: אחרי שנה של סכסוך מר בין האיגוד והעומד בראשו משה פונטי לג'ודוקא אליס שלזינגר, הודיעה האחרונה כי בכוונתה לייצג מדינה זרה.
עוד ב-ynet ספורט:
שלזינגר הגישה אתמול בקשה רשמית לאיגוד למחוק את שמה ממרשם הספורטאים "באופן סופי ומוחלט". "אנא העבירו אליי את האישורים, ולפיהם החל מהיום איני חברה עוד באיגוד הג'ודו הישראלי, ולפיכך אין לאיגוד כל התנגדות כי אייצג מדינה אחרת בתחרויות רשמיות בינלאומיות," הוסיפה הג'ודוקא.
עם קבלת האישור מתכוונת שלזינגר להתקשר עם מדינה אחרת, וכרגע נראה כי אזרבייג'ן היא האפשרות המועדפת. שלזינגר (25) ייצגה את
במכתבה לשרה טוענת שלזינגר כי יותר משהחליטה לעזוב את האיגוד, היא "הורחקה" ממנו על ידי ראשי הענף. "האיגוד החליט להרחיק אותי משורותיו. אין לו צורך בי," היא כותבת. "מצב הדברים הזה קורע אותי לגזרים, אבל כאשר ניצבת בפניי הבחירה בין 'מוות ספורטיבי' ובין 'נכות ספורטיבית' (ייצוג מדינה אחרת) - אני מעדיפה את הנכות על המוות".
כתבה נרחבת על שלזינגר תתפרסם מחרתיים במגזין סוכות של "ידיעות אחרונות," ובה היא מספרת על התחבטויותיה בנוגע להחלטה לייצג מדינה
בין השאר חושפים שלזינגר ומאמנה, בן זוגה פבל מוסין, הקלטות שמתעדות פגישות שקיימו בשנה האחרונה עם בכירי האיגוד והספורט בישראל. כך, למשל, מתועד בקלטות כיצד הוצע לשלזינגר להעלות שבעה קילוגרמים ולהתמודד במשקל גבוה יותר. "היו לך הזדמנויות בשתי אולימפיאדות. אין סיכוי שתיקחי ב-63 (המשקל שבו מתחרה שלזינגר - ג"ל) באולימפיאדה הבאה. שום סיכוי", אמר לה יו"ר האיגוד משה פונטי.
"גם 63 קילו זה הרבה", הסבירה שלזינגר ל"ידיעות אחרונות", "אז לעלות שבעה קילוגרמים זה המון, זה משנה את כל הגוף. את קצת הנשיות שיש לי אני רוצה לשמור, וכשאמרתי את זה לפונטי הוא אמר לי: 'תהיי אישה אחרי הספורט'. הקלטה אחרת מתעדת שיחה עם ראש היחידה לספורט הישגי גילי לוסטיג. "זו מלחמה. כל כלי שיש שאת יכולה - תשתמשי," אמר לשלזינגר בנוגע להחלטת האיגוד כי תתאמן בנבחרת תחת שני הרשקו, מאמנה האישי של יריבתה ג'רבי.
מאיגוד הג'ודו נמסר: "שלזינגר סירבה לקבל את הסמכות המקצועית של האיגוד, והתנתה את השתתפותה בנבחרת בכך שתתאמן עם בן זוגה במימון האיגוד (הטבה שאותה לא מקבל אף ספורטאי). מרגע שסירב האיגוד לממן את פבל מוסין, מסרבת שלזינגר להתאמן בנבחרת ואף לא הסכימה לייצג את המדינה באליפות אירופה. חודשים ארוכים אנו קוראים לה לשוב לנבחרת. לא יעלה על הדעת כי ספורטאי ידרוש לקבוע לעצמו תוכניות מקצועיות, מאמן, מימון ותחרויות, יחרים אימונים, ימשיך בגישה שנכשלה בשתי אולימפיאדות ויטען את טענת הקוזאק הנגזל". עם זאת, שלזינגר טוענת כי מעולם לא התנתה את השתתפותה בנבחרת בכך שתתאמן עם מוסין ובמימונו של האיגוד.
על הדברים שאמר לפי טענת שלזינגר, הגיב פונטי: "לא זכור לי המשפט 'תהיי אישה אחרי הספורט', יכול להיות שאמרתי משהו בעניין, אבל היא הוציאה דברים מהקשרם".
ממשרד הספורט נמסר: "מכתבה של אליס שליזנגר טרם התקבל במשרד. יחד עם זאת יודגש, כי בחודשים האחרונים וביוזמת שרת הספורט, פעל המשרד, כדי לנסות ולגשר בין שלזינגר ואיגוד הג'ודו באופן, שיאפשר את המשך פעילותה של שלזינגר, מהספורטאיות הבולטות שלנו בשנים האחרונות, במדי הנבחרת הלאומית וייצוגה את נבחרת ישראל".
"אנו סבורים שהפערים בין הצדדים אינם כה גדולים ובוודאי שאינם מצדיקים צעד כה קיצוני. בכל מקרה, משרד הספורט מאמין, כי זוהי זכות גדולה לייצג את מדינת ישראל וערך עליון. כל ספורטאי חולם על הזכות הזו ועליה לגבור על כל מחלוקת כזו או אחרת. שני הצדדים צריכים להמשיך ולפעול למציאת פתרון הולם והוא יעשה כל שביכולתו, כדי לסייע להם בכך".
- הכתבה המלאה - מחרתיים ב"מגזין סוכות"