מחאה נגד ביטול האבטחה: הנשק הוחזר
במושב קדש ברנע שליד גבול מצרים זעמו על החלטת צה"ל להפסיק לאבטח יישובים בעוטף עזה ובגבול סיני. במחאה החזירו חברי כיתת הכוננות של היישוב 21 כלי נשק. "זה צעד שמפקיר חיים, יש בגזרה 20 התרעות בשבוע"
מחאה נגד החלטת צה"ל להפסיק את אבטחתם של 22 יישובים בעוטף עזה, בגבול הצפון ובגבול מצרים: במושב קדש ברנע שבמועצה האזורית רמת נגב החזירו היום (ג') את כלי הנשק שהם מחזיקים במסגרת כיתת הכוננות של היישוב. עד כה תגברה כיתת הכוננות את החיילים המאבטחים, אולם ההחלטה של צה"ל הביאה לכך שמעתה ייאלצו התושבים לשאת לבדם בעול ביטחון היישוב. על רקע זה הם החליטו להחזיר במחאה את 21 כלי הנשק שמשמשים אותם.
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- דרמה לפני בחירות: הודחו שני ראשי ערים
- אחרי הבג"ץ: אריתריאית ראשונה משתחררת
- בהילוך מהיר: חילוץ הקוסטה קונקורדיה בדקה
יו"ר המועצה האזורית שמוליק ריפמן הגדיר את ההחלטה "הזויה" והוסיף: "זה צעד שמפקיר את חיי התושבים. יש בגזרה 20 התרעות מדי שבוע".
בקדש ברנע ידעו כבר לפני כחודש על הכוונה לבטל את האבטחה הצה"לית, ונציגים מהיישוב פנו למערכת הביטחון בבקשה
להחריג אותם מההחלטה מאחר שהם סמוכים מאוד לגדר – כ-300 מטר בלבד מגבול מצרים. "השטחים החקלאיים שלנו נושקים לגדר", אומר רכז הביטחון של היישוב, עמית ורד. "במשך שנים היה את מיזם הגנת היישובים ולמדנו להישען עליו. הם נותנים תחושת ביטחון לתושבים".
יוגב צדוק, תושב קדש ברנע, הוסיף: "אנחנו לא מוכנים לקחת את האחריות עלינו בגלל שמוציאים את הצבא. נותרנו פה לבד. זה בלתי אפשרי ולא הגיוני. אנחנו עם משפחות, אנשים עובדים, ואין לנו את הזמן או היכולות או הכוחות הדרושים להתמודד עם זה. אם הצבא הולך - נישאר בחוסר ודאות ובפחד. הרי כמעט כל שבוע שומעים יריות מהגבול".
תושב אחר אמר: "אי אפשר שהכול ייפול עלינו. לא נוכל לעשות את העבודה השחורה. אנחנו מוכנים לסייע אבל לא לא נהיה החמורים".
ראש המועצה ריפמן כאמור נשמע חריף הרבה יותר: "ההחלטה מרסקת את שיתוף הפעולה שהיה קיים עד כה בין משרד הביטחון ליישובים בגבול.
מה גם שאני מניח שהשלום טרם הגיע. ההחלטה הזו מבוססת אך ורק על שיקולי תקציב. מקומה בפח האשפה של ההיסטוריה, ויפה שעה אחת קודם".
ביישוב אומרים בפה מלא שהם רוצים שהחיילים יישארו גם כדי לסייע בעת הצורך במקרים של אירועים פליליים קשים המרחשים בתדירות גבוהה באזור. "מאז שהוקמה הגדר, האירועים הפליליים הפכו להיות מאוד אלימים", אמר אחראי הביטחון עמית ורד. "שומעים את היריות באזור. החיילים היו כוח עתודה שיכול היה להגיב וכעת הדבר ייפול על האזרחים. הם אלה שיצטרכו להגיב לאירוע".
Read this article in English