שתף קטע נבחר

 

אחרי בג"ץ: הקלה למסתננים חשודים בפלילים

בעקבות פסיקת בג"ץ הורה היועץ וינשטיין לא לכלוא מסתננים החשודים בפלילים לשלוש שנים ללא משפט. החלטתו נמסרה למשטרה ולרשות האוכלוסין. "יש לבחון אם ניתן לשחרר את המסתננים שבכלא", כתב

הפסיקה הדרמטית של בג"ץ ממשיכה להביא לשינויים בשטח: היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, הורה להקפיא את הפעלת הנוהל העוסק במסתננים המעורבים בפלילים, עד לאחר בחינת הנושא. על פי הנוהל הקיים, ניתן היה לכלוא מסתננים או מבקשי מקלט לתקופה של עד 3 שנים ללא משפט ורק על סמך חשדות בפלילים - ואפילו אם מדובר בעבירות פעוטות כגניבת אופניים.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

מזכרת אחרונה מגל: חוגג בבר מצווה של אחיו

בחברון "לא מפחדים". גנץ: אין מגמת טרור

 

בהודעת משרד המשפטים נאמר כי ההחלטה ניתנה בהמשך לפסק דינו של בג"ץ, שבו נבחנה שאלת חוקתיותו של התיקון לחוק למניעת הסתננות. הודעה על שינוי הנוהל נמסרה למשטרת ישראל ולרשות האוכלוסין וההגירה, מטעמו של המשנה ליועץ לעניינים פליליים, רז נזרי. "מאחר והנוהל מתבסס, בין היתר, על התפיסה לפיה ניתן להחזיק מסתנן במשמורת לתקופה של עד שלוש שנים על פי הוראת השעה שנפסלה בבג"ץ הרי שלפסק

 הדין השלכה ישירה גם על הנוהל האמור", נכתב בהודעה.

 

1,811 מסתננים שוהים בכלא הישראלי כיום, והיועץ החליט כי "בהתאם לפסק הדין, יש לבחון באופן פרטני ביחס למסתננים השוהים במשמורת האם מתקיימות עילות השחרור לגביהם. כמו כן, יש לבחון באופן פרטני עבור כל מסתנן שהוכנס למשמורת מכוח החוק למניעת הסתננות האם שחרורו מהווה סכנה לשלום הציבור לפי עילת השחרור שבחוק, כפי שנהגו טרם חקיקת התיקון לחוק למניעת הסתננות וגם כיום בעניינם של שוהים שלא כדין אחרים".

 

בחודש יולי האחרון הוחמרו הנהלים בנוגע למסתננים - בעוד שקודם לכן קבעו תקנות רשות האוכלוסין וההגירה כי ניתן להעביר למתקן כליאה רק מסתננים ומבקשי מקלט החשודים בביצוע עבירות שמסכנות את ביטחון המדינה או את שלום הציבור, לאחר התיקון מספיק היה שהמסתננים יהיו חשודים בעבירה ש"יש בה משום פגיעה ממשית בסדר הציבורי". בכל מקרה מדובר במסתננים שלא ניתן להשיב לארצות מוצאם, בשונה מנתינים זרים אחרים המבצעים עבירות פליליות וניתן בשל כך לבטל את אשרת השהייה שלהם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
כלא סהרונים
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים