נתניהו אחרי אובמה: שאיראן לא תשטה בכם
ראש הממשלה הגיב לנאומו של אובמה באו"ם: נקבל בברכה פתרון דיפלומטי שיפרק יכולתה של איראן לפתח נשק גרעיני - אך אסור שהעולם ילך שולל. מחלוקת בממשלה בשאלה האם נציגי ישראל צריכים לצאת בזמן נאום רוחאני
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הערב (יום ג') לנאומו של נשיא ארצות הברית ברק אובמה בעצרת האו"ם. "אני מעריך את הצהרתו של הנשיא אובמה לפיה 'המילים המתונות של איראן צריכות להיות מלוות בפעולה שקופה וניתנת לאימות' ואני מצפה לדון איתו על כך בוושינגטון בשבוע הבא", אמר נתניהו, שהשווה בין המדיניות של איראן לזו שבה נקטה בעבר צפון קוריאה והזהיר את העולם מפני המדיניות הפייסנית של נשיא איראן חסן רוחאני.
בתוך כך, הנשיא האיראני נעדר מארוחת הצהריים המסורתית של מנהיגי העולם בתום כנס הפתיחה של העצרת. בכך נסתיימו כמה שבועות של השערות וניחושים לגבי האפשרות שרוחאני ייגש במהלך האירוע ללחוץ את ידו של הנשיא אובמה, בפעם הראשונה מאז ההפיכה האיסלאמית באיראן ב-1979.
מוקדם יותר הביע נשיא ארה"ב בנאומו בפתח הכינוס השנתי של עצרת האו"ם את נכונותו לבדוק את המסרים הפייסניים שעולים מטהרן בשבועות האחרונים בנוגע לתוכנית הגרעין. הוא הודיע כי הוא שולח את מזכיר המדינה ג'ון קרי לעבוד עם איראן והמעצמות בניסיון להגיע להסכם.
עם זאת אובמה הבהיר כי מילים יפות לבדן לא יספיקו, וכי על טהרן להתחיל לשתף פעולה עם פקחי האו"ם והמערב: "ארה"ב מוכנה להשתמש בכל האלמנטים של העוצמה שלה, כולל כוח צבאי, כדי להבטיח את האינטרסים שלה באזור. לא נסבול פיתוח של נשק להשמדה המונית או שימוש בו".
ראש הממשלה נתניהו אמר בעקבות נאומו של אובמה: "איראן חושבת שמילים מרגיעות ופעולות סמליות יאפשרו לה להמשיך בנתיב לפצצה. כמו צפון קוריאה לפניה, איראן תמשיך לנסות ולהסיר סנקציות בכך שתציע ויתורים קוסמטיים, בזמן שהיא תשמר את יכולתה לבנות במהירות פצצה גרעינית בעיתוי שתבחר לעצמה".
נתניהו הדגיש כי ישראל תקבל בברכה פתרון דיפלומטי אמיתי שיפרק לחלוטין את יכולתה של איראן לפתח נשק גרעיני, אך אנו לא נולך שולל בידי צעדים חלקיים שבסך הכל יספקו מסך עשן להמשך שאיפתה של איראן להשיג נשק גרעיני. גם העולם אסור שיולך שולל".
מנגד, שותפו הבכיר של נתניהו בקואליציה, שר האוצר יאיר לפיד, אמר כי "ישראל אינה צריכה להצטייר כסרבנית סדרתית של משא ומתן וכמדינה שאינה מעוניינת בפתרונות בדרכי שלום. עלינו לתת לאיראנים להיות סרבני השלום. יציאה ממליאת האו"ם מזכירה את האופן שבו נהגו מדינות ערב כלפי ישראל".