לומדת בת"א, חוקרת על ההתיישבות ביו"ש
לצד פעילותה בבית היהודי, בחרה ענבל ליבר לכתוב את עבודת המאסטר שלה על מדיניות ההתיישבות ביהודה ושומרון. היא מצהירה שהיא לא מעוניינת בהטבות מהממשלה, שמחה לאזן את הדיונים הפוליטיים באוניברסיטה עם דעותיה הימניות ומקווה להמשיך לתואר שלישי. הכירו סטודנטית בשבוע
ענבל ליבר, 25, סטודנטית לתואר שני בלימודי ביטחון באוניברסיטת תל-אביב; בעלת תואר ראשון במדעי המדינה מאוניברסיטת תל-אביב.
עוד במדור סטודנט בשבוע :
- לומדת נצרות ומבטיחה: "עוד תשמעו עלי"
- סטודנט בשבוע: חולם להיות שגריר בוותיקן
- גרה בחיפה, לומדת כלכלה ושרה במקהלה
מגורים: תל-אביב, שוכרת דירה לבד מזה חמש שנים.
במקור: מכרמיאל.
למה בחרתי ללמוד מדעי המדינה: רציתי להרחיב את הידע שלי ולפתוח את הראש לאפיקי מחשבה נוספים בתחום, זאת כמובן לצד היותי פעילה פוליטית מספר שנים. אני מאמינה שעל מנת לשלוט ברזי המערכת בכלל ולחדד ולהעמיק את העמדות והאמונות שלי בפרט, ראוי לשאוב כמה שיותר הן מהמישור האקדמי הן מהמישור הציבורי-התנדבותי.
הדבר שאני הכי נהנית ממנו בלימודים: כתיבת עבודת התזה שלי על מדיניות ההתיישבות ביהודה ושומרון. בנוסף, במהלך השנים שמחתי להוות הסממן הימני בדיונים הפוליטיים שנערכו במהלך השיעורים ומחוצה להם. באוניברסיטת תל-אביב הרוב השמאלני בהחלט בולט ונהניתי מכל הזדמנות שניתנה לי להשמיע את דעותי מימין.
מילה טובה לאוניברסיטה: תוכניות לימוד מעניינות בתואר השני ומרצים מקצועיים ומעוררי השראה.
מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: מגוון רחב יותר של קורסי בחירה, לפחות בתוכנית בה אני נמצאת.
הקושי בלימודים: כשלומדים מה שאוהבים, יודעים איך לנתב את הקושי והלחץ למקום של הנאה ועניין. בייחוד כאשר ניתנת ההזדמנות לבחור את הנושאים לעבודות השונות ואז כמובן שיותר קל ונעים לחקור נושא שנוגע לליבך ומעניין אותך.
מה אני אוכלת בהפסקה: טוסטים בקפיטריה של בניין נפתלי, הפקולטה למדעי החברה.
הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: אני לא מעוניינת בהטבות מהממשלה. אני באה מתפיסת עולם כלכלית-ליברלית ומאמינה שלכל אדם הזכות והחובה לדאוג לעצמו ולחייו. על המדינה להעניק לנו, האזרחים, ביטחון אישי ולאומי ולפעול לטובתה של מדינת ישראל כמכלול.
קורס אהוב: "גבולות וביטחון בישראל" של ד"ר דב תמרי. סוגיית הגבולות, בייחוד בכל הקשור ליהודה ושומרון, מעניינים אותי מאוד. באמצעות הקורס רכשתי ידע רב שתרם לי להבנה רחבה ומעמיקה יותר בסוגיה זו.
קורס שנוא: אין קורסים שנואים, לא בתואר השני לפחות.
מרצה אהוב: המנחה שלי כמובן, ד"ר אור הוניג. הוא מרצה מאתגר ומנחה קשוב ומסייע עד מאוד. אין ספק שעשיתי את הבחירה הנכונה כשפניתי אליו להנחיית התזה.
אם לא הייתי לומדת מדעי המדינה הייתי לומדת: לא הייתי לומדת שום דבר אחר. זה תחום העניין שלי במלוא מובן המילה.
עבודה: בעברי עוזרת פרלמנטרית וכיום מזכירה במשרד עורכי הדין הרצוג פוקס נאמן ושות'.
פעילות מעבר ללימודים: פעילה פוליטית מספר שנים וכיום משמשת כיו"ר מטה "בית משותף", המטה החילוני במפלגת הבית היהודי, אשר פועל רבות למען יצירת אחדות בין דתיים לחילוניים עם דגש על תחום שירותי הדת והנגשת היהדות.
בחופשה בין הסמסטרים: מתקדמת בעבודת התזה וממשיכה להשקיע את זמני בעשייה פוליטית במסגרת מפלגת הבית היהודי והמטה החילוני.
נסיעות אחרונות לחו"ל: הייתי באמסטרדם בחודש מרס עם חברה טובה וביוני טסתי לברצלונה עם המשרד בו אני עובדת. שני הטיולים היו מהנים עד מאוד. מומלץ בחום.
תכניות לעתיד: להמשיך בעשייתי הפוליטית במסגרת הבית היהודי, להתקדם לתואר שלישי ולפתח את המחקר שלי לדוקטורט וכן לעבוד בעבודה שתשלב את האידיאולוגיה שלי עם הידע הפרקטי והאקדמי.
סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה על עצמכם ותמונה ל-
one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור