שתף קטע נבחר

 

סוריה מברכת על הנובל: עכשיו תור ישראל

המשטר הסורי אומר כי ההחלטה להעניק פרס נובל לשלום לארגון האחראי על פירוק דמשק מנשק כימי מעידה על "אמינותה של סוריה" וכי כעת יש לפרק את ישראל מהגרעין. מתנגדי אסד כועסים: "זו פארסה, לקהילה הבינ"ל מגיע פרס נובל על שותפות לפשע"

המשטר הסורי הביע אתמול (ו') שביעות רצון מההחלטה להעניק את פרס נובל לשלום לארגון למניעת הפצה של נשק כימי, וניסה להציג אותו כציון לשבח למשטר עצמו. המחוקק הסורי פאיז סייר, המשתייך למפלגת הבעת' של אסד, אמר כי מתן הפרס לארגון מדגיש את "האמינות" של המשטר בדמשק ושל כוונותיו להרוס את ארסנל הנשק הכימי שלו. הוא אמר לסוכנות הידיעות AP כי על ידי כך שאפשרה לפקחים גישה לאתרי הנשק הכימי "משמשת סוריה דוגמה למדינות שיש להן נשק כימי ונשק גרעיני". עוד אמר כי על הארגון לפעול לפירוק המזרח התיכון כולו, כולל ישראל, מנשק להשמדה המונית.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

מתן הפרס לארגון למניעת הפצה של נשק כימי נועד כנראה להדגיש את חשיבות משימתם של אנשי הארגון, המפקחים בימים אלה על פירוקה של סוריה מנשק כימי. אבל דווקא באופוזיציה הסורית, שתומכיה הם שסבלו פגיעה של נשק כזה, מביעים שאט נפש מההחלטה וסבורים כי היא מהווה עלה תאנה למערב, השותק אל מול פשעיו של אסד. העיתון הבריטי "אינדיפנדנט" דיווח הלילה על תגובות נזעמות של סורים באינטרנט.

 

הכרזת הזוכה בפרס נובל לשלום    (צילום: רויטרס)

הכרזת הזוכה בפרס נובל לשלום    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחד הגולשים בטוויטר, כך נכתב, תיאר את הענקת הפרס לארגון כ"פארסה", ואחרים האשימו את הארגון למניעת הפצה של נשק כימי ואת שאר העולם המערבי כי הם עומדים מנגד אל מול המתה של אזרחים בגז. סורי בשם פארס, כך נכתב בעיתון, כתב בלעג: "הקהילה הבינלאומית זוכה בפרס נובל לשותפות לפשע, על כך שאפשרה לאסד לבצע רצח המוני של סורים".

 

גם לואיי סאפי, בכיר בארגון האופוזיציה המרכזי "הקואליציה הלאומית הסורית", הזוכה לתמיכת המערב, מתח ביקורת על ההחלטה והזהיר כי היא נמהרת מדי. "אם הפרס נותן את הרושם שהפיקוח על הנשק הכימי בסוריה יסייע לעודד את השלום, זו תפישה שגויה", אמר סאפי, המשמש כאסטרטג פוליטי בארגון הסורי. "אנחנו מקדמים בברכה את הסילוק של נשק כימי שבו השתמש אסד נגד אזרחים, אבל הרס הנשק הכימי של המשטר לבדו לא יביא שלום לסוריה מפני שאנשים רבים אחרים מתים, שהרי כוחות אסד הורגים אותם בשלל סוגים של נשק קונבנציונלי".

 

לואיי אל-מקדאד, דוברי צבא סוריה החופשי, ארגון המורדים החמוש המרכזי, אמר גם הוא כי העולם שכח שאלפי סורים נהרגו בעזרת נשק קונבנציונלי במסגרת מלחמת האזרחים. "הם שכחו את הדם שלנו", אמר, "הבעיה שלנו היא לא רק הנשק הכימי".

פקחי האו"ם מפקחים על פירוק הנשק הכימי בסוריה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פקחי האו"ם מפקחים על פירוק הנשק הכימי בסוריה(צילום: EPA)

פקחי האו"ם מפקחים בימים אלה על תהליך פירוקה של סוריה מנשק כימי בעקבות ההסכם בין רוסיה לארה"ב, שלפיו סוריה תתפרק מנשק כזה ובתגובה תימנע ארה"ב מתקיפה בשטח סוריה, כמו זו שהתכוון ממשל אובמה לבצע. התקיפה נועדה להעניש את אסד על הטבח הכימי ב-21 באוגוסט בפרברי דמשק, שבו הרגו כוחותיו קרוב ל-1,500 בני אדם בנשק בלתי קונבנציונלי. מעבר לאירוע זה, טוען הממשל בוושינגטון, אסד השתמש בנשק כימי לפחות בעוד 13 מקרים השנה. החלטת ארה"ב שלא לתקוף בסוריה על רקע הסכמת אסד להתפרק מהנשק הכימי עוררה זעם באופוזיציה הסורית, שראתה בכך אור ירוק לאסד להמשיך בטבח האכזרי שלו.

"נחגוג אחרי שנשלים את המשימה". אנשי האו"ם בסוריה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"נחגוג אחרי שנשלים את המשימה". אנשי האו"ם בסוריה(צילום: רויטרס)

בארגון למניעת הפצה של נשק כימי ניסו לשדר כי הם אינם ממהרים לחגוג. "נחגוג את הזכייה בפרס נובל רק כמשימתנו בסוריה תושלם בהצלחה", אמר ג'רי סמית, ראש מחלקת מבצעי השטח של משלחת הארגון לסוריה. אנשי הארגון נמצאים בסוריה מאז תחילת החודש והם כבר מפקחים על הרס הנשק הכימי ומפעלי הייצור שלו בידי המשטר הסורי. הצוות הוגדל בימים האחרונים, והוא מונה כבר 60 פקחים. בשבועות הקרובים הם יבחנו כ-20 מתקנים, חלקם באזורים שנחשבים מסוכנים במיוחד.

גופות מהטבח הכימי בפרברי דמשק באוגוסט (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גופות מהטבח הכימי בפרברי דמשק באוגוסט(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הארגון למניעת הפצה של נשק כימי, שמקום מושבו בהולנד, יקבל את פרס נובל לשלום ב-10 בדצמבר. בראש הארגון עומד אחמט אוזומצ'ו, שהיה שגריר טורקיה בישראל בין השנים 2000-1999. חברי הוועדה הנורבגית הסבירו כי "בעבודתם הגדירו אנשי הארגון את השימוש בנשק

הכימי כדבר אסור לפי החוק הבינלאומי. האירועים האחרונים בסוריה, שם נעשה שוב שימוש בנשק כימי, הדגישו את הצורך להגביר את המאמצים לפירוק הנשק הזה".

 

בארגון חברות 189 מדינות ובאחרונה הצטרפה אליו גם סוריה באופן רשמי. ישראל היא אחת המדינות היחידות שאינן חברות בארגון. ישראל אמנם חתמה ב-1993 על האמנה, אך כמו מיאנמר לא אישררה את חתימתה. בנוסף, גם מצרים, צפון קוריאה, אנגולה ודרום סודן אינן חברות בארגון. בסוכנות הידיעות AP נכתב כי הענקת הפרס לארגון בינלאומי שבמידה רבה "חסר זהות" מלמדת על דרך שמצאה ועדת הפרס להדגיש את הסכסוך בסוריה, שנמצא לקראת שנתו השלישית, מבלי לצדד באף צד שלוקח חלק בקרבות.

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 11/10/2013 23:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ההכרזה על זכייתו של הארגון למניעת הפצה של נשק כימי
צילום: רויטרס
מומלצים