שתף קטע נבחר
 

כיצד יוצרים שינוי בחיים?

בחיי כל אחד מאיתנו נקודת המוצא והייעוד, שהוא המטרה שלנו, קשורים הם אחד לשני בקשר גומלין שאין לנתקו. גילה בויום מסבירה מדוע אנחנו רוצים את מה שאנחנו רוצים וכיצד כל אחד מאיתנו יכול ליצור שינוי בחייו, ולא מתוך צורך אלא מתוך רצון

בערבי תיקשור פתוחים השאלות הן תמיד אותן שאלות: מתי אגשים את ייעודי? מתי אוכל לעבוד יותר בתחום הרוחני ואעזוב את עיסוקי הרגילים? מתי אמצא אהבה וזוגיות? וכו'. בין כל השאלות, מצאתי את עצמי מעלה רעיונות שהיו בהחלט חדשים עבורי, אך מסתבר שהם אוניברסליים. הם צפים ועולים בכל מקום - בספר והסרט "הסוד", בסדנאות למגנוט מטרות ואושר בחיינו, בסדנאות אימון אישי להשגת יעדים ואפילו בדברים שנאמרו עפ"י דרך החסידות או ספר התניא. לכן, החלטתי להעלות על הכתב את המסרים שהיו שם באותו ערב.

 

מדוע אנו בכלל רוצים את מה שאנו רוצים

ראשית, חשוב לעשות הבחנה בין צורך ורצון. על פי רוב, הדברים אצלכם הם בגדר צורך ולא בגדר רצון. אתם רוצים עבודה, כי צריך לשלם חובות, אתם רוצה זוגיות כי יש לכם צורך לא להיות לבד. אז מה אם כן ההבדל שבין רצון לצורך?

 

צורך גורם לכם להכיר בכך שיש בכם חסך, שקיים חוסר, אותו אתם רוצים למלא. כשאתם באים ממקום של צורך זה מראש יוצר בכם ריקנות ומשתק אתכם. בנוסף, אתם הולכים "עם הראש באדמה", וחשים כמוכי גורל. אתם מלאי טרוניה כלפי הבורא ומעשה בריאתו, על כך שלא כלל אתכם בתשבץ ההצלחה של החיים. מכאן והילך חיים אתם בתוך ה"אין", כאשר מילה זו הופכת למילה נרדפת, המייצגת את החיים שלכם.

 

"אין לי זוגיות, אין לי הצלחה, אין לי כסף לממש רצונותיי" - כל הטרוניה הזו נובעת מכך שאתם משווים עצמכם לאחרים, מתוך תחושה שלהם יש הכל ולכם מאומה. כך אתם חיים בתחושה אין סופית של החמצה. וכך אתם שואלים ללא הרף את אותן שאלות נצחיות של מתי אמצא זוגיות? מתי מצבי הכלכלי ישתפר? וכו' ומנסים לאסוף בכך רסיסים של תקווה, אשר לא ירוו את ה"אין" שבתוככם.

 

ככל שהריק גדול יותר, ככה גם גדלה התקווה הריקנית, ועמה התסכול. נוצר מעגל חוזר שאין לו סוף, ולא ניתן לנתקו.זה מגיע למצב אבסורד, שאתם מגדירים  לעצמכם מטרות, שאתם חשים מראש שהן בלתי מושגות, ואז חיים באשליה שמעורבת במרירות. כך אתם נותרים רחוקים מן המטרה. הרצון שלכם לא מוביל לפעולה להשגת המטרה. וכשפעולה כזו כבר מתקיימת, היא נובעת מתחושת כשלון ידוע מראש.

 

לאן מועדות פניי בחיים האלו? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לאן מועדות פניי בחיים האלו?(צילום: shutterstock)

 

כיצד אם כן תתחברו לרצון האמיתי?

יש משהו מאוד מעניין במילה רצון. לא סתם זה היפוך אותיות של המילה "צנור" וגם "נוצר". בעצם הרצון צריך לשמש לכם צינור, שיחבר אתכם לערוץ הנשמה שלכם, ואז תחושו שאתם נוגעים בשמחה. נוגעים במן מימד של אושר, שהוא לחלוטין מעבר להכרה היומיומית שלכם, מעבר לאגו שלכם, שפעמים רבות אפילו לא תבינו מאיפה הוא בא. זה המקום שבו מצוי הרצון האמיתי שלכם, שמקורו אינו אלא שמחה. כלומר, כל דבר שאתם רוצים, ושגורם לכם שמחה, מעצם זה שאתם רוצים אותו, מסמן את הרצון האמיתי!

 

כשאתם שמחים אתם מלאים באנרגיה, מרץ וכוח לנסות להשיג את רצונכם האמיתי. כי חשים אתם שהנה אתם צועדים לקראת מטרה, שהיא אמיתית עבורכם.

ואז נכון יהיה לומר: "הפוך רצונך לצינור ורוקן עצמך מצורך".

 

כיצד זה מתבטא בשפת היומיום שלכם?

למשל, קיים הבדל בין "האם אמצא זוגיות?" ובין "האם תהיה לי זוגיות?" - כששואלים שאלה מבחינת נקודת המבט של ה"אני", הרי שבקלות ה"אני" עלול להפוך ל"אין". לעומת זאת, כאשר הקו המנחה הוא המילה "לי", אז כל מה שתחפצו בו אינו אלא תוספת לכך שאתה מקבל את עצמך בכל מצב, בכל תנאי ובכל צורה. עליכם גם להוציא את ה"אני" מבחינת אגו מנקודת ההתייחסות שלכם.

 

אל תאמרו "ראו איך אני מתקשר", אלא: "ראו איזה מסרים בתיקשור יש לי להעביר לכם". המפתח לשפע טמון בחסד שבנתינה שלכם. כאשר חפצים אתם בדבר מה, אחרי שבאמת התחברתם לרצון האמיתי שלכם, ורוצים אתם להגדיל את השפע האישי שלכם, עליכם לראות בכך כמה שיותר את האחר ולא את עצמכם.

ככל שתקשרו את מטרותיכם לאחרים, ככה גם יגדל השפע שלכם.

 

אל תחשבו "כיצד אשפר את מצבי הכלכלי", אלא "כיצד מה שאני עושה באמת יעזור יותר לאנשים". למשל, מה זה יעשה להם הם ירכשו מאתנו תמונה, בגד, קורס, או כל דבר אחר אותו נרצה להפיץ.

 

איך יוצרים שינוי?

לא סתם המילה שינוי = ויש-נ', כי הנה התמודדנו עם הרוח של חודש חשוון, של מזל עקרב, והנה עשינו את השינוי הזה בעצמנו. רובכם מחפשים את השינוי ושואלים אתם את עצמכם "מתי אפסיק להיות במצב א' ואעבור למצב ב'?". למשל: "מתי אעזוב את עבודתי הרגילה ואתעסק בדבר החדש שכה מעניין אותי?"

 

עליכם להבין שהשינוי הוא תהליך המורכב ממצב א' + ב' הפועלים בצוותא. בעולם הליניארי שלכם והחומרי, אתם רגילים שכאשר עצם נע אל מטרה מסוימת, הוא שכח את נקודת המוצא שלו. לא כך פני הדברים כשמדובר בעולם הנפש ובעולם הרוח. נקודת המוצא והיעוד, שהוא המטרה, קשורים הם אחד לשני בקשר גומלין שאין לנתקו. הוא כמו נהר שזורם מהעבר, דרך ההווה ואל העתיד. זה לא כמו שמן ומים שנותרים נפרדים, האחד צף על גבי השני, אלא השינוי אליו אתם חפצים להגיע מהול בתוך החיים הנוכחיים שלכם. זה יותר דומה לאלכוהול במים. אתם שואפים להגיע ל-100 אחוזים של טוהר.

 

בכל פעם אתם מזקקים את התערבות מחדש. כך זה גם בעולם הרוחני שלכם. אתם חיים במצב הישן ומטמיעים את החדש

בתוככם, אבל אז שוב מזקקים את אותה תערובת עד שאתם מגיעים למצב ב' הטהור, הוא המטרה אליה שאפתם להגיע.

 

הרצון בשינוי

הרצון בשינוי יתעורר משני טעמים, הראשון הוא מתוך צורך, כי אין עוד ברירה ודלתות נסגרו מאחוריכם. השני הוא מתוך רצון, כי יכול מאוד להיות שאתם נמצאים באזור הנוחות, כמי אגם שקטים שדבר לא קורה בהם, והנה הדבר החדש מושך אתכם ומעורר בכם רגש של שמחה. השמחה היא זו שמרימה אותנו ומעוררת את נשמתנו לקום וללכת הלאה והלאה.

 

גילה בויום , אסטרולוגית בכירה

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
"אז מה היעד שלי בחיים?"
צילום: shutterstock
מומלצים