צוות חיים בריאים של אסם: איילת הירשמן
פרויקט "שולחן משפחתי" שמחזיר לשולחן את ארוחת הערב המשפחתית יוצא שוב לדרך. הכירו את איילת הירשמן, השפית המובילה של צוות חיים בריאים
מה אתם אוכלים לארוחת הערב והאם אתם יושבים יחד, כל המשפחה, לאכול את הארוחה שסוגרת את היום הארוך? הושבנו (סביב שולחן האוכל) את המומחים של צוות חיים בריאים של אסם כדי לברר מה עושים אצלם בבית.
הכירו את איילת הירשמן - בשלנית, אכלנית, כותבת על אוכל: מתכונים, סיפורים וגם על אוכל בהקשריו התרבותיים. נשואה, אמא לשלושה - יהלי (14), דנה (10) ואיתי (8).
במשך עשר שנים עורכת ראשית של מדור האוכל בשבועון לאשה, מחברת 12 ספרי בישול, כותבת טור אישי בלאשה. מגישת תכניות בישול בטלוויזיה.
מאד אוהבת מסעדות (וגם כותבת טור ביקורת מסעדות), אבל בבית, מאמינה גדולה בבישול ביתי, קודם כל, ובעיקר בכזה שמבוסס קודם כל על טעם נפלא (הכי חשוב) אבל גם על חומרי גלם נגישים ובריאים, במחירים שפויים, ועל פשטות וקלות של ההכנה.
האם יש לך איזשהו מוטו בחיים שלפיו את פועלת?
בתוך כל מרוץ החיים המורכב, המתיש שם בחוץ, אפשר, דרך ארוחות משפחתיות משותפות, לבנות מקום וטוב ושמח, עם המשפחה. ומדובר ברגעים יקרים, נדירים, שתורמים לנפש של כל בני המשפחה ומחזקים אותה. לא פחות, ובלי טיפת ציניות.
אם גם מצליחים לשתף את הילדים בבישול זה בכלל מעולה – זו דרך מצוינת לחנך ילדים לעצמאות ולהפוך אותם לאכלנים בריאים ומודעים ותר (והסיבה העיקרית - אני גם אוהבת לבשל איתם).
כיצד את רואה את התחום שלך משתלב בחיי היומיום ועד כמה הוא חשוב בעינייך בחיים של כולנו?
אני מקווה שאני מצליחה לתת לרעיונות והשראה לבישול משפחתי, שהופכים את החיים לקצת יותר קלים מצד אחד וקצת יותר מגוונים מצד שני, וטעימים.
איזו חשיבות יש בעינייך לארוחת ערב משפחתית?
אני מאמינה שהחלק החשוב והבריא באמת הוא להצליח להיפגש, המשפחה כולה, לזמן משותף יחד. זה מה שחשוב.
כמה פעמים בשבוע אתם מצליחים לשבת יחד כל המשפחה לארוחת ערב?
ארבע פעמים בשבוע זה אופטמילי, חמש זה מצליח לפעים ואז זה פשוט נפלא.
מה בתפריט בדרך כלל?
בדרך כלל יש ביצים - חביתות, או ביצים מבושלות או שקשוקה, המון ירקות - סלט גדול או צלחת של ירקות חתוכים, כמה שיותר. גבינות, וגם סלט אבוקדו, טחינה, סלט טונהה או פרוסות סלמון.
לפעמים פעילות אחה"צ שלי עם הילדים היא במטבח - למשל אופים פיצה בבית ואז זאת ארוחת הערב שלנו. פעם בשבוע ביום חול אנחנו משתדלים לאכול כל המשפחה ארוחה בשרית שחמישתנו מבשלים ביחד - למשל מכינים המבורגרים או סטייקים, סלט ותוספות ביחד.
איך מחליטים מה אוכלים? האם מבשלים בבית או מזמינים אוכל מוכן?
אצלנו רב הזמן הילדים נמצאים במטבח ומבשלים יחד איתנו, ודי ברור כבר מה הם אוהבים (ואם לא - הם מבקשים בצהריים דברים מסויימים שהם ירצו לערב) כך שהתפריט הסופי הוא בעצם שילוב של מה שהם אוהבים ומבקשים שנכין לבין מה שאנחנו יודעים שהם צריכים לאכול ומקווים שהם באמת יאכלו את זה.
כולם שותפים להכנה או שיש מישהו אחד שמבשל?
אני המבשלת הראשית, אבל בדרך כלל כולם משתתפים בהכנה.
מהי ארוחת הערב האידיאלית בעינייך?
אוכל ביתי טעים, טרי וטוב, שאני אוכלת יחד עם בני המשפחה שלי, הגרעינית או המורחבת, והיא רגועה ושלווה (יחסית לשאר היום).
האם יש שוני במרכיבי התפריט בין ארוחות אמצע השבוע לארוחת סוף השבוע?
בשישי בערב אוכלים ארוחה משפחתית גדולה, ובניגוד לרב ימי החול, זאת ארוחה בשרית, שיש בה הרבה אוכל מבושל: עוף צלוי, ממולאים, הרבה סלטים, המון אוכל חם ומבושל, עוגות.
שבת בערב, אחרי הארוחות המשפחתיות הגדולות בשישי, אנחנו אוכלים חמישתנו או עם חברים ארוחת ערב משפחתית קלה יותר, אבל עדיין כבדה יותר מארוחות אמצע השבוע, למשל פסטה עם כדורי בשר, או לזניה עם גבינות וסלט. ארוחה שנותנת כוח להתחיל כמו שצריך שבוע חדש.
האם אוכלים קינוח בסוף הארוחה? ואם כן, מה?
באמצע השבוע אוכלים פירות או סלט פירות. בסופ"ש עוגות.