שתף קטע נבחר

 

בצרפת רומזים: "המוסד רצה לצותת לנשיא"

הפרק החדש בפרשת ההאזנות ובגילויי המדליף אדוארד סנואודן מסבך תדמיתית את ישראל. "לה מונד" חשף מסמך אמריקני סודי, ולפיו אנשי מודיעין אמריקנים התעקשו בפני עמיתיהם הצרפתים כי לא הם ניסו לפרוץ למערכות התקשורת של ארמון האליזה במאי 2012 - ורמזו לאחריות של המוסד

מסמכים סודיים שמפרסם הערב (יום ו') העיתון הצרפתי "לה מונד" קושרים גם את ישראל לשערוריית ההאזנות של הממשל האמריקני שמסעירה את העולם ומאיימת על היחסים בין וושינגטון לאירופה. לפי המסמכים, צרפת האמינה בשנה שעברה כי ארה"ב ניסתה לפרוץ את רשת התקשורת של הנשיא דאז, ניקולא סרקוזי, וסוכנים אמריקנים הכיחשו מצדם כי יש להם קשר למתקפת הסייבר על ארמון האליזה במאי 2012 וכנראה רמזו למעורבות של המוסד במעשה.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

"לה מונד" מתבסס בדיווח הזה על מסמך סודי של ה-NSA, סוכנות המודיעין האמריקנית שהפעילה את תוכנית הציתותים המדוברת, שאמש נחשף כי במסגרתה עקב הממשל האמריקני אחרי 35 מנהיגים לפחות. העיתון פרסם הערב מובאות מהמסמך, שגם אותו - כמו את המסמכים האחרים שנחשפו עד כה - הדליף אדוארד סנואודן, איש המודיעין האמריקני שחשף את פרשת ההאזנות ונמלט לרוסיה כדי לא להיענש.

 

המסמך המדובר הוא תדרוך קצר שהוכן באפריל השנה עבור בכירים ב-NSA שעמדו להיפגש עם שני בכירים בסוכנות מודיעין החוץ של צרפת, ה-DGSE. הסוכנים הצרפתים נסעו לוושינגטון כדי לדרוש הסברים בעקבות העובדה שבמאי 2012 גילו ניסיונות לפרוץ למערכת התקשורת של ארמון האליזה, מעונו של נשיא צרפת.

 

במסמך נכתב כי הזרוע של ה-NSA המטפלת במתקפות סייבר, המכונה TAO, אישרה כי לא היא ביצעה את ההתקפה וכי רוב בנות בריתה הקרובות (אוסטרליה, בריטניה, קנדה וניו-זילנד) הכחישו אף הן מעורבות במעשה. עוד נכתב בהמשך: "TAO בכוונה לא שאלה את המוסד או

את יחידת מודיעין הסייבר הישראלית אם הן מעורבות, כיוון שצרפת אינה מטרה מאושרת שבה עוסקים שני הצדדים בדיונים המשותפים שלהם".

 

ב"לה מונד" פירשו את המשפט הזה כרמיזה אירונית לסבירות הגבוהה שהמוסד הוא שעומד מאחורי ההתקפה. מתקפת הסייבר על ארמון האליזה התרחשה בשבועות האחרונים של כהונת הנשיא ניקולא סרקוזי, בדיוק בימים שבין שני הסיבובים בבחירות לנשיאות שבסופן הפסיד סרקוזי למועמד הסוציאליסט פרנסואה הולנד. התקשורת הצרפתית תיארה בעבר את ההתקפות הללו כניסיון להחדיר אמצעי מעקב לתוך המערכת, אולם עד היום לא ברור אם מערכות התקשורת הנשיאותיות אכן נפרצו בשלב כלשהו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
נשיא צרפת לשעבר סרקוזי. הפריצה - בימי כהונתו האחרונים
צילום: MCT
מומלצים