טבע צנחה ב-6.6%, בבילון צללה בכ-62%
מדד ת"א 25 ירד ב-0.5% ות"א 100 השיל 0.8% בהובלת מניית טבע. במרכז המסחר: הודעת בבילון כי גוגל לא תחדש עמה את ההסכם וההתפטרות של ג'רמי לוין מטבע. בבילון מחקה משוויה 607 מיליון שקל. מחזור המסחר - 1.33 מיליארד שקל
דרמה באחד העם: המסחר בבורסת תל אביב ננעל היום (ד') בירידות בהובלת מניית טבע שריכזה מחזור מסחר עצום של 218 מיליון שקל לאחר התפטרותו של מנכ"ל טבע. מניית בבילון קרסה ומחקה כ-607 מיליון שקל משווייה, לאחר שהודיעה כי איבדה את ההסכם עם גוגל. מחזור המסחר הסתכם ב-1.33 מיליארד שקל.
מדדי מניות ומטבעות
מדד ת"א 25 ירד ב-0.52% ל-1,283.08 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.75% ל-1,158.64 נקודות, מדד הבנקים עלה ב-0.89% ל-1,265.31 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-0.02% ל-371.85 נקודות.
במסחר במט"ח נחלש היום הדולר ב-0.17% ושערו היציג נקבע על 3.518 שקלים. האירו נחלש בשיעור דומה ושערו היציג נקבע על 4.842 שקלים.
ברקע המסחר
דרמה בטבע: מנכ"ל החברה, ג'רמי לוין, הודיע על התפטרותו - המסחר במנייה נכנס להפסקה מלאה וחודש ב-14:45. בתום המסחר צללה מניית טבע ב-6.6%. אתמול הכחיש ג'רמי לוין את המהלך. איל דשא, שמשמש כסמנכ"ל הכספים של החברה, ימלא את מקומו באופן זמני.
בשנתיים האחרונות סובלת מניית טבע מחוסר אמון בשוק ההון על רקע חשש משחיקה ברווחיות ובצמיחת החברה בשל אובדן הבלעדיות על תרופת הקופקסון שהייתה מרכיב מרכזי ברווחי החברה. מאז כניסתו של לוין לתפקיד במאי 2012 איבדה מניית טבע 12% משוויה.
אנליסטית הפארמה של לידר שוקי הון, סבינה פודבל, אמרה בתגובה כי מדובר בלא פחות מאשר זעזוע לטבע. "טבע מתמודדת עם המון אתגרים במיוחד לקראת פקיעת הפטנטים על הקופקסון בשנה הבאה. חשוב לזכור שהחברה נמצאת בתהליך התייעלות שלוין מוביל אותו. בסך הכל בשוק ההון אהבו את הכיוון שהוביל לוין - למרות שהמניה לא הצליחה לרשום תשואות נאות בתקופת כהונתו", אמרה פודבל.
ארז צדוק מקרנות אביב התייחס היום להשלכות האפשריות של הפיטורים על המאפיין הישראלי של טבע: "ההתפטרות של לוין היא בבחינת חדשות רעות לעובדי טבע בפרט ולישראל בכלל. יו"ר הנהלת טבע, פרוסט, מוביל קו מאוד נוקשה בעד פיטורים בחברה ונגד העלאת המיסוי. אם ימונה מנכ"ל בדמותו של פרוסט, טבע לא תהסס להעביר פעילות מישראל אם תידרש להעלות מיסוי וכן לא תהסס לפטר עובדים. ייתכן שלמשקיעים אלו חדשות טובות בטווח הקצר, אך אם לא יהיה שינוי מהותי בהנהלה הבכירה, ותחלופת המנכ"לים תמשיך בתדירות גבוהה, סביר להניח שבטווח הארוך גם המניה תמשיך לסבול מתשואת חסר".
מכה קשה לבבילון (צנחה בכ-62%): החברה דיווחה הבוקר כי גוגל לא תחדש עמה את ההסכם. ברבעון השני הניב ההסכם עם גוגל 43% מהכנסותיה של בבילון. החברה הישראלית קיבלה אתמול הודעה מגוגל כי אינה מתכוונת לחדש את ההסכם הקיים אשר צפוי להסתיים ב-30 בנובמבר הקרוב. הסיבה להחלטת גוגל - תלונות ממספר רב של משתמשי הדפדפן שלה, גוגל כרום, אשר טענו כי התקנת סרגל הכלים של בבילון פוגעת בחווית השימוש שלהם בדפדפן.
מנית בבילון קרסה בתגובה בעשרות אחוזים בתל אביב. צניחה נרשמה גם בחברות האחרות בהן שותף בעל השליטה בבילון נועם לניר - סומוטו, אפליי ופריון.
המועד הקובע לעדכון הרכב המדדים של דצמבר הוא סוף נובמבר. כבר כעת, מעט מחודש לפני המועד הקובע, ניתן להצביע על מרבית השינויים הצפויים בהרכבי המדדים: מניית בזן צפויה לעבור ממדד ת"א־25 למדד ת"א־75 (מדד ת"א־25 מכיל כעת 26 מניות, ולכן אף מניה לא תיכנס במקומה). חשוב לציין שמעבר זה צפוי ליצור ביקוש של תעודות הסל למניית בזן. מניית אפריקה השקעות צפויה להיגרע ממדד נדל"ן־15 בגלל ערך שוק נמוך ובמקומה צפויה להיכנס מניית רבוע נדל"ן.
אקסלנס שירותי בורסה, חברת הברוקראז' של בית ההשקעות אקסלנס, רוכשת את פעילות עשיית השוק של כלל פיננסים. עם השלמת העסקה תחזור אקסלנס לתת שירותי עשיית שוק, לאחר הפסקה של מספר שנים. פעילות עשיית השוק של כלל פיננסים ניתנה עד כה על ידי כלל פיננסים בטוחה. אשר נמכרה באחרונה לבנק ירושלים ללא פעילות עשיית השוק, מאחר שבנק ירושלים אינו רשאי לבצע עשיית שוק במניות, בהתאם להוראות הפיקוח על הבנקים.
מאקרו
"האינפלציה בששת המדדים הבאים צפויה להסתכם באפס. האינפלציה ב-12 החודשים הבאים תהיה 1.7% בלבד. סביבת האינפלציה הנמוכה תאפשר לבנק ישראל (ולמשרד האוצר) להיות יותר אגרסיביים בשוק המט"ח במקרה שהשקל ימשיך להתחזק. יחד עם זאת, על רקע השיפור בתחזיות הצמיחה למשקים המפותחים, העלייה במחירי הדירות, הירידה באבטלה והרמה הנמוכה של הריבית - הסבירות להפחתה נוספת של ריבית בנק ישראל בקרוב נמוכה", כתב אתמול עופר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים בסקירתו השבועית.
"כל עוד הפד האמריקאי לא ישנה את מדיניותו, פעולות בנק ישראל למניעת התחזקות מהירה של השקל יתבטאו בעיקר ברכישות מט"ח. הערכה זו מתחזקת נוכח היקף רכישות המט"ח של בנק ישראל בחודש ספטמבר, שעמדו על כ-598 מיליון דולר, היקף הגבוה בהרבה מזה שנדרש במסגרת קיזוז השפעת הגז הטבעי (191 מיליון דולר)", הוסיף קליין.
שוק האג"ח
מידרוג הודיעה אתמול על הוצאה מבחינה (Credit Review) של דירוג אגרות החוב (סדרות א' - ו') שהנפיקה מפעלים פטרוכימיים בישראל בע"מ תוך הורדת הדירוג כדלקמן: סדרה ד' הורדה מ-B1 ל-Ca סדרות ב' ו-ג' הורדה מ-B3 ל-Ca וסדרות א', ה' ו-ו' הורדה מ- Caa2 ל-C. מידרוג הסבירה כי: "מאז חודש יוני 2013 דירוג החברה משקף כשל פירעון עפ"י הגדרתנו נוכח מתווה להסדר חוב ואי תשלום קרן אגרות חוב סדרות א' ו-ה' במועדה.
לאחר שנתיים כחברה ציבורית, מקבלת קבוצת חג'ג' דירוג +BBB מחברת מעלות, בתחזית יציבה. על פי מעלות, "לקבוצת חג'ג' מודל עסקי ייחודי, המקטין את החשיפה להשקעות הוניות גבוהות, בהשוואה לחברות יזמיות אחרות".
חברת מירלנד, זרוע הנדל"ן של אליעזר פישמן ברוסיה, דיווחה היום, על הסכם קבלת אשראי עם התאגיד הבנקאי SberBank of Russia בהיקף של כ- 96 מיליון דולר. האשראי מיועד למימון השלב השלישי בפרויקט הדגל של החברה, Triumph Park, בסנט פטרסבורג.
מניות במרכז
שופרסל פרסמה היום את דו"חותיה לרבעון השלישי: הכנסות החברה הסתכמו בכ-3.1 מיליארד שקל, גידול של 1.2% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי מפעילות שוטפת הסתכם ב-106 מיליון שקל, גידול של 11 מיליון שקל ו- 11.6% ביחס לרבעון המקביל. הרווח הנקי ברבעון הסתכם ב-34 מיליון שקל, קיטון של 36 מיליון שקל ו-51% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. האנליסטית אילנית שרף מפסגות צפתה לשופרסל הכנסות של 3.077 מיליארד שקל.
גיל דטנר, אנליסט בלאומי שוקי הון, אמר בתגובה לדוחות כי "מקור החולשה נמצא בעיקר בשורה העליונה. ראשית, שטחי המסחר נותרו ללא שינוי מול הרבעון הקודם. למרות שהחברה דיברה על פתיחה של 15 אלף מ"ר השנה, שטחי המסחר נטו גדלו עד כה ב-1,200 מ"ר בלבד. שנית, המכירות בחנויות זהות קטנו ב-0.6% - נתון מאכזב בהשוואה לגידול של 0.9% במחצית הראשונה, ואף מעלה חשש לאובדן נתח שוק. צריך להיזהר ממסקנות גורפות על בסיס תוצאות של רבעון בודד, אך אין ספק שהמספרים יעיבו על הסנטימנט. לאחר עלייה של כ-44% במחיר המניה מתחילת השנה, ייתכן שנראה איסוף רווחים והמתנה למידע נוסף. המלצתנו הקיימת היא תשואת שוק במחיר יעד של 15.9 שקל למניה".
נייס פרסמה את דוחותיה לרבעון השלישי. הכנסות החברה הסתכמו ב-230.1 מיליון דולר, עלייה של 4.2% בהשוואה לרבעון המקביל. הרווח התפעולי הסתכם ב-42.2 מיליון, בהשוואה ל-42.1 מיליון ברבעון השלישי של 2012. בשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי של 39.7 מיליון דולר, או 62 סנט למניה, בהשוואה לרווח של 39.7 ו-64 סנט למניה ברבעון המקביל.
שותפות זרח, שמחזיקה ב-7.15% בקידוח הנפט הכושל "ים 3", מאיימת לתבוע את חברת שמן בגין חשש לכאורה לתשלומים שלא הועברו למימון הוצאות קידוח הנפט שנערך בחודש האחרון מול חופי פלמחים. לטענת זרח, בקופת הוצאות הקידוח חסרים 3.6 מיליון דולר כאשר מי שהייתה אמורה לשלם את הכסף היא המפעילה הזרה של האסדה, חברת CDC -(Caspian Drilling Company).
חברת הליופוקוס, שבשליטת החברה לישראל, חתמה על מזכר הבנות עם חברת האנרגיה הסינית Taiqing לשדרוג מערך תחנות כוח פחמיות במונוגוליה. מדובר בהצמדת יחידות תרמו-סולאריות לתחנות הכוח הקיימות באופן שקיטינו את פליטת המזהמים ויגדילו את התפוקה בכ-200 מגה וואט. מי שחתם על מזכר ההבנות היא חברת אי.סי גרין (IC GREEN) - זרוע האנרגיה הירוקה של החברה לישראל. עלות השדרוג נאמדת בכ-340 מיליון דולר.
אספן גרופ, מרחיבה פעילותה בתחום האנרגיה הסולארית. החברה מדווחת היום כי התקשרה במכתב כוונות לרכישת 100% ממניות חברת ברימאג השקעות אנרגיה בע"מ המחזיקה ב- 150 מערכות סולאריות, תמורת כ- 130 מיליון שקל.
מזור רובוטיקה פרסמה היום את היקף ההנפקה בארה"ב: מזור, העוסקת בפיתוח מכשור רפואי בעבור ניתוחים כירורגיים מונחי הדמיה לצורך ניווט של כלים כירורגיים בדיוק גבוה ובפולשנות מזערית, השלימה את תמחור 2,400,000 תעודות הפיקדון, ADS, שהיא מתכוונת להנפיק אשר נקבע על 17 דולר לכל יחידת ADS. סך היקף התמורה ברוטו לחברה הצפוי הינו 40.8 מיליון דולר, לפני הוצאות הנפקה ותשלומים אחרים.
אלוט תקשורת, המספקת ציוד לניטור תקשורת למפעילות סלולר ואינטרנט,החמיצה את תחזיות השוק לרבעון השלישי. החברה דיווחה על הכנסות של 24.1 מיליון דולר לעומת 28 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-1.1 מיליון דולר, לעומת 5.1 מיליון דולר ברבעון המקביל. במקביל לתוצאות המאכזבת פירסמה החברה כי היא זכתה להזמנת המשך בהיקף של 12 מיליון דולר ממפעיל תקשורת בדרגת Tier 1 מאזור אסיה הפסיפית. ההזמנה התקבלה לשירות Allot Service Protector, המשמש להגנה מפני תקיפות Denial of Service וספאם.
קמהדע חברת פיתוח התרופות, הורידה את התחזית לשנת 2013. החברה צופה כי הכנסותיה בשנת 2013 יסתכמו ב-70-72 מיליון דולר בלבד לעומת תחזיתה הקודמת להכנסות של 74 מיליון דולר בשנה זו. את הרבעון השלישי סיימה קמהדע עם הכנסות של 17.5 מיליון דולר, ירידה של 1.1% ביחס לרבעון המקביל אז עמדו הכנסות החברה על 17.7 מיליון דולר. הרווח הנקי המתואם (EBITDA) הסתכם ב-מיליון דולר לעומת 1.3 מיליון דולר ברבעון המקביל. החברה לא רשמה רווח או הפסד ברבעון, כשהשורה התחתונה מורה על 0 - בדומה לרבעון המקביל.
אינטק פארמה צנחה אתמול בתל-אביב ב-9.3% לאחר שנאלצה לדחות את תחילת הניסוי בשלב 3 לטיפול האקורדיון שלה בפרקינסון לסוף שנת 2014. בעבר כתבה החברה כי היא תחל בניסוי במהלך שנת 2014, אלא ששורה של דרישות ממינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) בנוגע לניסוי הובילה את החברה לדחייה.
נובה רשמה ברבעון השלישי הכנסות של 25.8 מיליון דולר, עליה של 6% בהשוואה לרבעון המקביל וירידה של 8% בהשוואה לרבעון השני של 2013. החברה דיווחה על רווח נקי של 2.7 מיליון דולר, או 10 סנט למניה. זאת בהשוואה ל-3.7 מיליון דולר או 14 סנט למניה ברבעון המקביל.