שתף קטע נבחר

 

רפור-מה? מדריך לאוהד המבולבל

לוזון ופישביין כבר מסתחבקים אבל בכדורגל שלנו למדנו שזה לא נגמר עד שזה נגמר. עד שהמהפכה באמת תצא לדרך, זה הזמן להבין מהי בכלל אותה רפורמה? כיצד אתם האוהדים תרוויחו ממנה והאם זה מה שיביא את הנבחרת סוף סוף לטורניר גדול? ynet ספורט עושה עבורכם סדר

המילה "רפורמה" נזרקת לאוויר הרבה לאחרונה, לרוב בצירוף שמותיהם של "אבי לוזון", "צחי פישביין", "לימור לבנת" ו-"עופר עיני". אבל מהי בדיוק אותה רפורמה? מה באמת עתיד להשתנות בכדורגל הישראלי? ynet ספורט עורך עבורכם סדר בדברים.

 

מהפכה בכדורגל הישראלי?

 

חוויית הצפייה

מרבית האוהדים יסכימו שחוויית הצפייה בכדורגל הישראלי רחוקה מלהיות מושלמת. מספיק שתקפצו לבלגיה או להולנד כדי לראות את ההבדל. בכניסה לאצטדיון האוהד מקבל חוברת מהודרת, השירותים מטופחים, הכסאות נוחים ובדוכנים ססגוניים ניתן לרכוש מזון או מזכרות של הקבוצה הביתית. כפועל יוצא גם האצטדיונים מלאים עד אפס מקום.

 

בבלגיה חווית הצפייה היא משפחתית לגמרי (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
בבלגיה חווית הצפייה היא משפחתית לגמרי(צילום: GettyImages)
 

 

בשנים האחרונות חלה התקדמות גם כאן בכל הקשור לאיכות המתקנים, עם חניכתם של האצטדיונים החדשים בנתניה, פתח תקווה ועכו ובקרוב גם בחיפה ובבאר שבע. הבעיות אשר עדיין קיימות הן בדרכי הגישה והחנייה הזקוקות לטיפול.

 

אחת מהמטרות של הרפורמה היא להפוך את הכדורגל לבילוי משפחתי ולשם כך יהיה ליצור מעטפת חוויתית אשר תזכיר את ההגעה למשחקי כדורגל בהולנד למשל. הדרך לשם כפי שיוסבר בהמשך עוברת בהקמת מנהלת חזקה שתפעל למיתוג הליגות. בעזרתה של מנהלת תקינה יהיה קל יותר לגייס ספונסרים, להזמין אמנים להופעות במגרשים ולהוזיל את מחירי הכרטיסים ומחירי המזון במזנונים.

 

נבחרת ישראל

נמאס כבר להזכיר שמאז 1970 נבחרת ישראל לא הגיעה לאף טורניר גדול. הרפורמה תוכל לסייע בקידום הנבחרת הלאומית דרך צירוף של אנשי מקצוע מובילים עם תוכניות לטווח ארוך, אבל גם דרך טיפוח הדור הבא ובהשקעה בנבחרות ילדים איזוריות שיתכנסו אחת לשבועיים.

 

נבחרת ישראל. המראות העצובים יתחלפו? (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
נבחרת ישראל. המראות העצובים יתחלפו?(צילום: ראובן שוורץ)

 

מנהל תקין

בניגוד למדינות רבות באירופה שם ההתאחדות מטפלת בעיקר בנבחרות הלאומיות בעוד המנהלת היא שדואגת לליגות הבכירות, ההתאחדות הישראלית פועלת כמו מונופול. תחרותיות בין ההתאחדות למנהלת בתחומים כמו ניהול, שיווק, הסברה ומיתוג דווקא יכולה לעשות טוב לכדורגל שלנו ואף למשוך גופים מסחריים.

 

במצב הנוכחי, הסקטור הפרטי איננו תומך מספיק בכדורגל. האלימות, הקהל המועט שמגיע למגרשים והשם הרע שיצא לענף מבריחים את המשקיעים ומשאירים את הכדורגל לחסדי הטוטו.

 

הרפורמה דורשת שינויים בהתאחדות (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
הרפורמה דורשת שינויים בהתאחדות(צילום: ראובן שוורץ)

 
כדי לסיים את הקיבעון המסוכן שבו נמצא הכדורגל הישראלי, הרפורמה מכריחה את ראשי הענף לבצע שלושה שינויים עיקריים.

 

1. שקיפות

בעזרת השקיפות לא תתאפשרנה סיטואציות שבהן מנהל הכספים או גזבר ההתאחדות יישבו עם חבר מזכירות ויקבלו הנחיה להעביר לקבוצה מסוימת מקדמה על חשבון קבוצה אחרת. שקיפות מקשה על הסיכוי לשחיתות.

 

2. הקמת מנהלת

הרפורמה דורשת הקמה של מנהלת אמיתית שלא תתפקד כבובה של ההתאחדות לכדורגל. המטרה היא לנפץ את המונופול של ההתאחדות על הכדורגל הישראלי ודרך כך שיפור חווית הצפייה על שלל היבטיה. הקמה של מנהלת עצמאית וחזקה תעזור בגיוס ספונסרים ומיתוג של הליגות ובשיפור חוויית הצפייה.

 

האם האוהדים בארץ סוף סוף יהנו מחווית צפייה אמיתית? (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
האם האוהדים בארץ סוף סוף יהנו מחווית צפייה אמיתית?(צילום: אורן אהרוני)

 

3. שינוי הליך הבחירות להתאחדות

במצב הנוכחי שניים - שלושה חברים מובילים בהנהלת ההתאחדות מכינים רשימת מועמדים ובוחרים מי יהיו 29 האנשים שיובילו את הכדורגל. לעיתים היה מצליח חבר אופוזיציה להיכנס להנהלת ההתאחדות אך לא היה מסוגל לשנות דבר. הרפורמה תפעל לשינוי שיטת הבחירות במטרה להכניס גם מנהלים בכירים מהמשק להתמודדות על השתלבות בהנהלה וגם על תפקידים חשובים ובכללם תפקיד יושב הראש.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
אבי לוזון
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים