שוטר שאנס פקודות נשלח ל-8 שנים בכלא
עופר קורן היה סגן מפקד יחידת הסיור, ואנס שתי שוטרות במהלך העבודה. גזר הדין יועבר למפכ"ל לבחינת ההתנהלות במרחב איילון
עדכונים נוספים בחדשות ynet:
8 שנות מאסר לאדם שמעל בכספי ניצולי שואה
אין אוסלו, התורה - פברוק. החינוך של חמאס
בגזר הדין נקבע עוד כי השוטר ישלם פיצויים למתלוננות: 25 אלף שקל לאחת מהן, ולשנייה: 20 אלף שקלים. בגזר הדין צויין כי שתי המתלוננות סובלות מסימפטומים פוסט טראומטיים והפגיעה בהן השפיעה על מהלך חייהן ועל חיי בני משפחתם. השופטים קבעו כי קורן "פגע בראש ובראשונה בערכים של שמירה על כבוד האדם, זכות האדם על גופו, פגיעה העומדת בסתירה לזכות החברה ותפיסותיה". עוד ציינו כי התנהגותו של קורן פגעה בתדמיתה של המשטרה ובאמון הציבור במשטרה.
לדברי השופטים, מדובר בעבירות חמורות שנבעו גם מיחסי המרות ויחסי הכוחות בין קורן לעובדות תחתיו, וגם נוכח גילן הצעיר. עורך הדין שרון נהרי שייצג את קורן, אמר כי יערער על גזר הדין בבית המשפט העליון.
"סביבת עבודה מינית בלתי הולמת"
בהכרעת הדין שניתנה בחודש יוני מתחה השופטת שרה דותן ביקורת חריפה על היחידה שבה שירת השוטר וקבעה שהיו בה "נורמות בעייתיות, תמונה עגומה של התנהלות שאינה הולמת וטופחה סביבת עבודה מינית בלתי-הולמת".
כתב האישום שהוגש נגדו כלל תשעה סעיפים של עבירות מין שביצע בשנים 2009-2007. השופטת הרשיעה אותו בשתי עבירות של אונס, מעשה מגונה, הטרדה מינית ועוד. בהכרעת הדין נכתב כי "גרסת המתלוננות מהימנה, קיימים חיזוקים חיצוניים שונים בעלי עוצמה התומכים בגרסאות אלו, המבססים את מסכת האירועים בכתב האישום ויוצרים מצג מרשיע נגד הנאשם".
הפרשה נחשפה ביולי 2009 כשאחת המתלוננות דיווחה על מעשיו של קורן למפקד היחידה והדיווח הוביל לפתיחת חקירה של המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים. בהכרעת הדין נכתב כי "קיימים קווי דמיון ממשיים ומעשיים שתיארו העדות בתיק, המאפשרים לזהות בין המעשים דפוס פעולה כללי זהה של הנאשם כלפיהן במהלך עבודתן תחת מרותו".
בהמשך חזרה השופטת דותן למתוח ביקורת על היחידה במרחב איילון: "העדויות השונות ביחס לתיק זה פרסו בפני בית המשפט תמונה עגומה של התנהלות שאינה הולמת מקום עבודה קל וחומר מקום שעסקינן באנשים האמונים על אכיפת החוק. לעתים נדמה כי התנהגותן של הנפשות הפועלות שייכות לתסריט הלקוח מסרט רווי הורמונים ולא מיחידת סיור משטרתית".
לתיאור דפוסי העבודה הקלוקלים במרחב איילון הצטרפו לפני כחודש אלו של מחוז ירושלים, עם הגשת כתב האישום נגד ניסו שחם, מפקד המחוז לשעבר, וגם בו ניתן היה לזהות ניצול סמכות שיטתי: האישום מתאר כיצד קירב אליו שוטרות צעירות הכפופות לו, פיתח איתן קשרים מיניים - וטיפל בבקשותיהן לקידום או למימון לימודים. הפגישות הלוהטות: ברכב, בבית של אמא - ואפילו במשרד המשטרתי. בעקבות האישום פוטר שחם מתפקידו במשטרה.