שתף קטע נבחר

 

וינשטיין על לדור: "ללמוד ואח"כ לדבר"

יממה משפטית ופוליטית סוערת החלה בזיכויו של אביגדור ליברמן והסתיימה בוויכוח פומבי בין היועץ המשפטי לממשלה לפרקליט המדינה. "נלמד את התיק ולאחר מכן נדבר. השיטה האחרת שאומרת שקודם מדברים ואחר כך לומדים מעולם לא הייתה מקובלת עליי", אמר וינשטיין לאחר שלדור התבטא בנושא

נציגי ההגנה והתביעה במשפטו של אביגדור ליברמן החליפו בחודשים האחרונים מהלומות משפטיות במהלך הדיונים ומחוצה להם, אך זיכויו של שר החוץ לשעבר הוביל להתבטאות חריגה גם בצמרת מערכת המשפט בישראל. תגובות ותגובות-נגד של היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה חשפו מחלוקות ופערים. וינשטיין ולדור נמצאים בנתק זמן רב. מפלס המתח בין האישים, שכבר הוליד כמה עימותים במשרדי הפרקליטות, גלש הפעם לעיני המצלמות.  

 

לקריאת הכרעת הדין המלאה - לחצו כאן

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

שינויי אקלים: שיא בריכוז גזי החממה

סיפור הפרברים: רובין הוד של ניו יורק

 

במהלך כנס באוניברסיטת תל אביב אמש (ד'), אמר היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין כי הוא אינו מתכוון להתייחס לפסק הדין לפני שיקרא אותו, והוסיף כי "חובתי להגיש כתב אישום כשיש סיכוי סביר להרשעה, וחובתו של בית המשפט לעשות את אשר הוא עושה. אני את חובתי קיימתי".

פרקליט המדינה מגיב לראשונה לזיכוי ליברמן    (צילום: מוטי קמחי)

פרקליט המדינה מגיב לראשונה לזיכוי ליברמן    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרקליט המדינה משה לדור אמר כי לא מדובר בכישלון של הפרקליטות. "תוך כדי המשפט דברים יכולים להשתנות", הדגיש. "המערכת תפקדה בגדול לפי הערכתי בסדר גמור. אתם והציבור כולו הייתם מבקרים קשות את המערכת אם היא לא הייתה מגישה את כתב האישום על פי חומר הראיות שנאסף אז ושנמצא ברשותנו אז. במהלך המשפט הדברים יכולים להשתנות, וכך למדנו שהגרסה שהתקבלה, אפילו לא התקבלה, אלא ליתר דיוק בית המשפט לא היה יכול לשלול אותה, והיא לא נמסרה קודם לכן, הביאה לזיכוי".

 

וינשטיין הגיב לדברי לדור: "אני לא רוצה להביע שום עמדה לגבי דברים שהוא אמר שלא שמעתי אותם. נלמד את התיק ולאחר מכן נדבר. השיטה האחרת שאומרת שקודם מדברים ואחר כך לומדים, מעולם לא הייתה מקובלת עליי", אמר בדברים שהובאו בערוץ 10. וינשטיין ולדור לא החליפו מילה בכנס שבו השתתפו אמש באוניברסיטת תל אביב.  

וינשטיין מגיב ללדור    (באדיבות ערוץ 10)

וינשטיין מגיב ללדור    (באדיבות ערוץ 10)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עו"ד ירון קוסטליץ מצוות ההגנה של ליברמן אמר כי "מחובתה של הפרקליטות להגיש כתב אישום במקום שבו שהיא חושבת שיש לה ראיות שיכולות להוביל להרשעה. במדינה דמוקרטית על הרשות התובעת להגיש כתבי אישום, תפקידנו כסנגורים להביא את עמדתנו ותפקיד בית המשפט להכריע". 

 

קוסטליץ הודה כי הוא אינו רואה מקום לערעור מצד הפרקליטות, והוסיף כי "ההחלטה מסורה להם אך הכללים המשפטיים ברורים מאוד - ברגע שהכרעת הדין נשענת על קביעות עובדתיות, הרי שמרווח ההתערבות של ערכאת הערעור הוא מאוד מצומצם, אם בכלל קיים". הוא הדגיש כי מעולם לא ביקרה ההגנה את עצם הגשת כתב האישום ואמר כי "לא היה פה שום זדון חלילה. בית המשפט בירר את העובדות וקבע את שקבע. אין בי ביקורת".

וינשטיין ולדור, אמש (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
וינשטיין ולדור, אמש(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: אמיל סלמן, הארץ) (צילום: אמיל סלמן, הארץ)
(צילום: אמיל סלמן, הארץ)

לאחר יותר מעשור של חקירה, זיכו פה אחד שופטי בית משפט השלום בירושלים את שר החוץ לשעבר. ליברמן הואשם במרמה והפרת אמונים בפרשת מינויו של השגריר לשעבר זאב בן אריה. השופטים חגית מאק קלמנוביץ', יצחק שמעוני ואיתן קורנהאוזר כתבו בהכרעת הדין כי "לנאשם מיוחסת עבירה של מרמה והפרת אמונים. הוא לא יזם את האירוע, הוא קיבל את המידע באופן מפתיע. לא הוכח שהנאשם ידע שהחומר הגיע אליו מתוקף תפקידו של בן אריה. הנאשם לא היה מודע למלוא חומרת הנסיבות. המינוי תאם את צורכי המשרד".

 

לאחר הכרעת הדין אמר ליברמן כי "17 שנה הסתיימו, הפרק הזה מאחוריי". הוא זכה לברכה מראש הממשלה בנימין נתניהו על חזרתו לממשלה, וצפוי להיות מושבע לתפקיד בשבוע הבא. מאוחר יותר פרסם נתניהו הודעה ובה אמר כי "הדבר הזה מסיים עינוי דין של שנים ארוכות, לא רק לליברמן אלא גם למשפחתו. אנחנו חברים הרבה שנים, עובדים יחד בממשלות ישראל הרבה שנים, ואני שמח שאביגדור חוזר לעבוד איתי בשולחן הממשלה". 

ליברמן זוכה פה אחד: "הכול מאחוריי"

ליברמן זוכה פה אחד: "הכול מאחוריי"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המשנה לפרקליט המדינה אלי אברבנאל התריע מניסוח חריף מדי של השלכות ההכרעה ואמר ל-ynet כי "התרבות שבה זיכוי הוא כישלון היא סכנה לשלטון החוק". לדבריו, "יש ראיות לכאורה ששגריר בא לחשוד ואומר לו 'תשמע, הגיעה אליי מעטפה עם חומר משטרתי', ואותו חשוד לימים מקדם אותו, איך אפשר לא להגיש אישום בתיק כזה?"

 

אברבנאל, שעמד בראש צוות התובעים בתיק אולמרט, שבמסגרתו זוכה ראש הממשלה לשעבר בשתי פרשות מרכזיות והורשע באחת, פגש מקרוב בביקורת הקשה שהוטחה אז בפרקליטות המדינה. "בשנים האחרונות, ערב הכרעת הדין אתה שומע או שהנאשם יורשע ויתלו אותו או שיזוכה ויתלו את התובע. לא יכול להיות שידברו על התפטרות יועץ. אם למישהו יש ביקורת עניינית על משהו מסוים, זה מותר וטוב, אבל לביקורת בלי בסיס ובדיקה אין מקום".

 

לדבריו, "לדבר במונחים של הרשעה שווה הצלחה, זיכוי שווה כישלון או שכישלון זה בעיה ופשלה - זו טעות. לחשוב שזיכוי זו קריאה להתפטרות זה מסוכן". על פי אברבנאל, החלת מבחן תוצאה ללא בדיקה רצינית של הנסיבות היא "איום לשלטון החוק. המצב יחלחל לדורות הבאים של הפרקליטים, והם יגידו שעדיף לסגור כדי לא להסתבך. פרקליט לא צריך להיות מאוים מזיכוי ולא לפחד להגיש כתב אישום".

 

דובר משרד המשפטים, עו"ד משה כהן, אמר בתגובה כי הדברים שאמר היועץ המשפטי לממשלה לא היו בתגובה לדברי לדור, ואין כל קשר לדברים שאמר לדור: "כל טענה אחרת היא הוצאת הדברים מהקשרם ופירוש לא נכון של מה שאמר היועץ לצלמים שהקיפו אותו".


פורסם לראשונה 06/11/2013 23:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
וינשטיין ולדור
צילום: מוטי קמחי
צילום: חיים צח
עו"ד ירון קוסטליץ
צילום: חיים צח
צילום: גיל יוחנן
עו"ד אלי אברנבאל
צילום: גיל יוחנן
מומלצים