שתף קטע נבחר

 

חזון לפיד: נמשיך לתת הטבות מס לחברות

שר האוצר הציג את האסטרטגיה הכלכלית ותקף את "הפופוליסטים הצעקנים": "מה אנחנו רוצים? שהישראלים ירוויחו יותר ואיכות החיים תשתפר. בני 30 תקועים בבית הוריהם. אם נתייחס אליהם כנכס, הם לא יעזבו לברלין". איך הוא מתכוון לעשות זאת?

שר האוצר מציג את החזון הכלכלי שלו ומבהיר כי אין בכוונתו להפסיק את הטבות המס לחברות המובילות במשק כטבע : בנאום בכנס קיסריה שנערך הבוקר (יום ה') באילת, התייחס יאיר לפיד באריכות לניסיון ליצור כלכלה המבוססת על חדשנות, ואמר: "לא יעזרו לכל הפופוליסטים כל הצעקות, אנחנו נשתמש בכלי הטבות המס. כשנכנסתי לתפקיד גיליתי שמפעל של אינטל, שהיה אמור לקום בדרום, עבר לאירלנד. למה? כי באירלנד נתנו להם הטבות מס טובות יותר. אז הצעקנים היו מאושרים אבל אנחנו הפסדנו מקומות עבודה".

 

עוד דיווחים בחדשות ynet:

ארה"ב לאיראן: הקפיאו הגרעין לחצי שנה

חדש בקולנוע בשבדיה: דירוג סרטים פמיניסטי

 

לפיד אמר בתחילת דבריו כי לאחר חודשים של עבודה על האסטרטגיה הכלכלית של משרד האוצר, הוא יכול להציג אותה בשני משפטים. "מה אנחנו רוצים? שהישראלים ירוויחו יותר ואיכות החיים שלהם תשתפר. איך נגיע לזה? ניצור כלכלה המבוססת על חדשנות". הוא חזר על כך שוב ואמר: "אם אומר זאת מספיק פעמים זה הופך להיות סוג של שיר וזה נכנס לכם למוח והולך אתכם הביתה".

 

"להשגיח על הטבות המס לחברות הגדולות". לפיד בכנס

"להשגיח על הטבות המס לחברות הגדולות". לפיד בכנס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לפיד. "צריך לשנות" (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
לפיד. "צריך לשנות"(צילום: יאיר שגיא)

פיטורים ב"כיתן דימונה", לפני כחצי שנה (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
פיטורים ב"כיתן דימונה", לפני כחצי שנה(צילום: הרצל יוסף)
 

הנתון המרכזי שהציג לפיד בנאומו הוא שבעשור האחרון הצמיחה בישראל הייתה 26.8%, ובאותן עשר שנים העלייה בשכר החודשי הריאלי של אזרחי ישראל הייתה רק 2.1%.

 

"במילים אחרות, האנשים שהעלו את הרווחים של המדינה ביותר מ-26% הרוויחו מזה לכיס הפרטי שלהם 2%", אמר לפיד. "הם בנו את הכלכלה הישראלית, הם הפכו אותה לסיפור הצלחה, הם שמו אותה בטופ של המדינות המפותחות - והם לא הרוויחו מזה כלום. העשירים התעשרו עוד יותר, העניים עניים יותר, בני ה-30 של היום הם הדור הראשון של הישראלים שחיים פחות טוב מההורים שלהם. ולא רק זה, הם גם חיים על חשבון ההורים שלהם ותקועים עדיין בבית של ההורים שלהם. את זה צריך לשנות".

 

"לא להוציא את הכסף באקופולקו"

יו"ר יש עתיד, שנבחר על רקע הבטחתו לסייע למעמד הביניים, התמקד בו בנאומו: "אנחנו צריכים להשקיע את הכסף במעמד הביניים. אנחנו צריכים שמעמד הביניים ירוויח יותר כסף, מפני שהוא לא מוציא את הכסף הזה בסן טרופה או באקפולקו, הוא מוציא אותו ביוקנעם ובקריית גת ובבאר שבע. את הקלות המיסוי הבאות לא צריך לתת לעשירים, אלא למעמד הביניים".

 

לדברי לפיד, "יש לרכז את ההשקעה הממשלתית במה שמעסיק את מעמד הביניים – בחינוך, בתחבורה, בדיור, בהורדת יוקר המחיה. את העוני והפערים לא צריך להנציח במערך של תמיכות וקצבאות, אלא לנצח בזה שנעזור לעניים למצוא עבודה מכניסה ולהפוך בעצמם למעמד הביניים. סגירת פערים היא אינטרס עליון של המדינה, אבל תרבות הקצבאות לא סגרה את הפערים, להיפך, היא זו שיצרה אותם והיא זו ששמרה עליהם. אבל כדי שכל זה יקרה, כדי לממש את זה, יש דבר קטן אחד שאנחנו צריכים: יותר כסף. אנחנו צריכים להגדיל את העוגה".

 

כדי להגדיל את העוגה, לטענת לפיד, יש להתמקד בחדשנות. "היתרון היחסי שלנו הוא החדשנות. קל לשווק אותנו כ'אומת החדשנות'. זה קמפיין שכותב את עצמו - 'עם הספר הופך לעם הטאבלט'. רק שיש בעיה. והבעיה זה אנחנו - ממשלת ישראל, הבירוקרטיה הישראלית, המגזר הציבורי הישראלי, הרגולציה הישראלית שהפכה לסוג של עריצות בירוקרטית, וגם האווירה בישראל שמרחיקה מפה אנשים וחברות. אלה הסיבות לכך שתוך 6 שנים ישראל הצליחה להידרדר מהמקום ה-14 בדירוג התחרותיות העולמי, למקום ה-26".

 

הוא התייחס שוב לישראלים שמעדיפים לממש את עתידם בחו"ל, ואמר: "הצעירים האלה יישארו פה, אם הם יידעו שהמדינה מתייחסת אליהם כאל הנכס העיקרי שלה, כאל חלק מהניסיון לבנות פה חברת מופת. אז הם לא ייסעו לברלין ולא ללוס אנג'לס. הצעירים האלה אוהבים את המדינה ואם הם יידעו שהמדינה אוהבת אותם בחזרה ולא מתייחסת אליהם כאל משהו מובן מאליו אלא כאל סוכני שינוי, כאל אנשים שאי אפשר בלעדיהם, הם לא ילכו לשום מקום ואנחנו לא נאבד דור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
שר האוצר יאיר לפיד
צילום: יאיר שגיא
מומלצים