שתף קטע נבחר

צו האופנה: הדוגמניות בסודן מסתירות מחשוף

באופן די חריג נערכה במדינה הערבית תצוגת אופנה שבה הוצגו עיצובים חדישים לבגד המסורתי תוב. אך כיאה למקום שמקפיד על ההלכה האיסלאמית, רק נשים צעדו על המסלול - בבגדים צנועים להפליא

סודן היא אחת המדינות השמרניות ביותר בעולם בכל הנוגע להלכה האיסלאמית, אבל גם בה מצאו באחרונה מקום לקיים תצוגת אופנה בהשתתפות דוגמניות - מחזה לא שגרתי בנוף המקומי. תצוגת האופנה נערכה לפני כשבועיים בבירה חרטום והדוגמניות שצעדו על המסלול דגמנו את העיצובים השונים של ה"תוב", הבגד המסורתי הנפוץ. מטבע הדברים, אי אפשר היה למצוא שם בגדים חושפניים.

 

עוד חדשות בעולם :

קייט מידלטון גנבה את ההצגה בטקס הזיכרון

חשיפה: האימפריה הכלכלית של חמינאי

צ' קוריאה: צפו בסרטים מהדרום והוצאו להורג

ייאוש בפיליפינים: איך נתחיל את חיינו מחדש?

 

ב"פסטיבל התוב הסודאני" השתתפו מעצבי אופנה מקומיים ששדרגו את הבגד המסורתי באמצעות עיצובים חדשניים שמתאימים לרוח התקופה. התוב המסורתי, שאותו נהגו ללבוש בנות משפחת המלוכה לפני יותר מעשרת אלפים שנים, נוצר בדרך כלל מכותנה, צמר או משיפון והוא נפוץ בקרב הנשים הסודניות, בעיקר לאחר חתונתן. על פי המסורת, החתן חייב לקנות לכלתו לכל הפחות שישה תובים. למרבה ההפתעה, הבגד שאמור לסמל את צניעותה של האישה הסודנית עולה ביוקר ואינו צנוע בכלל ומחירו נע בין 60 דולרים ל-900 דולרים. 

 

 

 

מחירי התוב גבוהים במיוחד לאור העובדה שסודן שרויה במצב כלכלי קשה ביותר, בין היתר בעקבות הפיכתה של דרום סודן למדינה בפני עצמה. בעקבות הכרזת העצמאות הדרום סודנית איבדה מדינת האם סודן אזורים עשירים בנפט ואת התמלוגים על רווחי הנפט, דבר שגרם לעלייה במחירי המזון והלבוש.

 

אחת ממארגנות תצוגת האופנה, סאמיה שאבו, סיפרה כי "הסודניות מתעניינות יותר בבגדים. אנחנו בטוחות שהאישה הסודנית יכולה לעשות יותר ואנחנו עושות צעדים שהם בגדר התחלה. יש באמתחתנו עוד הפתעות גדולות עבור האישה הסודנית". פאטמה אל-מסבח, שדרנית בטלוויזיה הסודנית שסיקרה את פסטיבל התוב, הסבירה כי מבחינתה "התוב הוא חלק חשוב מהזהות התרבותית של האישה הסודנית". נשים אחרות שהשתתפו באירוע הבהירו כי לתוב אין תחליף ושהמטרה היא להכניס בו "נגיעות קלות".

 

פסטיבל התוב זכה לסיקור תקשורתי נרחב בעולם ובתמונות שפורסמו לא היה קשה לראות שמקומם של הגברים נפקד מהאירוע, ככל הנראה כלקח העבר. בשנת 2010 נערכה בחרטום תצוגת אופנה משותפת של גברים ונשים, דבר שעורר את זעמם של השלטונות שפתחו בתגובה במבצע מעצרים נגד מארגני התצוגה והמשתתפים עצמם.

 

באופן לא מפתיע, אנשי הדת בסודן לא מתלהבים לראות תצוגות אופנה במדינה. השייח עבד אל-קאדר אבו קרון טען כי הוא רואה בתצוגת אופנה "פלישה אידיאולוגית" של המערב למוחות הצעירים כדי להרוס את ערכי הדת במדינות האיסלאמיות. לדבריו, תצוגות אופנה לא עולות בקנה אחד עם הדת האיסלאמית. בכל מקרה, משטרו של הנשיא עומר אל-באשיר לא הביע התנגדות לערוך את פסטיבל התוב ובכך נתן את האות לקיום אירועים דומים בעתיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחת הדוגמניות בתצוגת האופנה בחרטום
מומלצים