שתף קטע נבחר

במועצת זכויות האדם: סין, רוסיה וסעודיה

המוציאה להורג מספר 1, מדינה שרודפת הומואים ולסביות וממלכה האוסרת על נשים לנהוג - כל אלה ייבחרו היום למועצת זכויות האדם של האו"ם, גוף המתמקד באופן אובססיבי בישראל. "זה כמו למנות פירומן למפקד מכבי האש"

ושוב החתולים ישמרו על השמנת. עצרת האו"ם בניו-יורק תצביע היום (ג') על צירוף שורה של מדינות הידועות כמפרות זכויות אדם - למועצת זכויות האדם של הארגון. סין, רוסיה, סעודיה, וייטנאם ואלג'יריה ייבחרו היום כולן ללא התנגדות, ויקבלו מושב בגוף העליון של האומות המאוחדות האחראי על שמירת זכויות אדם ברחבי העולם.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

קולם של ארגוני זכויות אדם לא נשמע בעצרת הכללית, אבל הארגונים האלה מזכירים כי חמש המדינות הללו סירבו לאפשר לפקחי זכויות אדם של האו"ם לבקר בשטחיהן ולחקור טענות להפרות של זכויות אדם. לכולן יש רקורד בעייתי ביותר בתחום זכויות האדם: סין, לצד איראן, היא המדינה שמוציאה להורג הכי הרבה אזרחים, ומקיימת למעשה שלטון קומוניסטי של מפלגה יחידה; רוסיה נמצאת השנה תחת ביקורת יוצאת דופן בשל פעילות ממשלו של פוטין נגד הומואים ולסביות; וסעודיה אוסרת על נשים לנהוג או לצאת לעבודה ללא אישור גבר.

 

מועצת זכויות האדם בז'נבה. ישראל על הכוונת, תמיד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מועצת זכויות האדם בז'נבה. ישראל על הכוונת, תמיד(צילום: AFP)

 

החמש יהיו בין 14 חברות חדשות במועצה שמושבה בז'נבה, ושמקדישה חלק נכבד מאוד מזמנה - רבים יאמרו אף נכבד מדי - לעיסוק בישראל, במקום לסייע לתושבי מדינות המפרות באופן מובהק את זכויות אזרחיהן. מועצת זכויות האדם היא אותו גוף שהוליד בין השאר את "ועדת גולדסטון" שקבעה כי ישראל ביצעה פשעי מלחמה במבצע "עופרת יצוקה", ומנגד אירחה את איסמעיל אל-אשקר, בכיר חמאס. המועצה קיבלה עשרות החלטות נגד ישראל.

 

"למועצת זכויות האדם ייבחרו היום מדינות שלא אפשרו לפקחים של זכויות האדם להיכנס אליהן ושיש להן הרבה מה להסביר", אומרת פגי היקס, ראש ארגון זכויות אדם שבסיסו בניו-יורק. גם היום חברות במועצה מדינות בעלות רקורד בעייתי מאוד בכל הקשור לזכויות אדם, כמו קובה.

 

הבחירה למועצת זכויות האדם נעשית בעצרת על-ידי 193 החברות באו"ם, שרק מיעוטן דמוקרטיות בסגנון מערבי. הבחירה נעשית לפי

חלוקה אזורית, וכך נבחרו סין, וייטנאם וסעודיה ללא התנגדות מטעם קבוצת האזור האסייתי.

 

הלל נויאר העומד בראש ארגון שבסיסו בז'נבה, UN Watch, שעוקב אחר פעולות מועצת זכויות האדם, אומר ש"סין, קובה, רוסיה וסעודיה מפרות בשיטתיות זכויות אדם של אזרחיהן. לבחור את סעודיה לשופט עולמי של זכויות אדם זה כמו למנות פירומן למפקד מכבי האש".

 

נויאר אמר שמועצת זכויות האדם עסוקה עד מעל לראש בהחלטות נגד ישראל בנושא הפלסטיני, ומנגד היא מעולם לא קיבלה החלטה המותחת ביקורת על רוסיה, סין או סעודיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
המועצה בז'נבה. "שום גינוי לסעודיה או רוסיה"
צילום: AFP
מומלצים