שתף קטע נבחר

 

ביזה בטקלובן. ראש העיר ברח מהתקרה

מצוקת הרעב באזורי האסון בפיליפינים הולכת וגוברת, ובאין מוצא בוזזים התושבים מחסני אוכל. קיר שקי אורז שקרס הביא למותם של 8 בני אדם. במקביל, זורמים סיפורי הניצולים: ראש העיר ברח מהגלים דרך התקרה

חמישה ימים אחרי שפגעה סופת הטייפון "הייאן" בפיליפינים, צוותי הסיוע מתקשים להגיע לאזורים שנפגעו קשות ומצוקת הרעב והצמא הובילה רבים לביזה שגרמה להרוגים. היום (יום ד') נמחצו למוות 8 בני אדם לאחר שקיר שקי אורז קרס עליהם, במהלך ביזת מחסנים.

 

עוד על סופת הטייפון ב-ynet:

דייזי: איך אמצא 30 בני משפחה בפיליפינים

לא רק הטבע: למה אסון הסופה גדול כל-כך?

ייאוש בפיליפינים: איך נתחיל את חיינו מחדש 

 

הייאוש מהתעכבות הסיוע מורגש באיי הפיליפינים והמחסור במים, בתרופות ובמזון הביא לכך שתושבים חפרו בקרקע עד לצינורות המים ופיצצו אותם. ב"גרדיאן" דווח כי משפחות ויחידים עומדים בצדי הדרכים המובילות לערים, מחזיקים שלטים הקוראים "SOS" ושולחים יד לנדבה.

 

במקביל, ממשיכים לזרום לרשתות הטלוויזיה בעולם סיפורי הניצולים. רשת CNN פרסמה סרטון שבו נראים ראש העיר טקלובן ואשתו, חברת המועצה, בורחים מהגלים העצומים שהביאה עמה הסופה ובורחים דרך התקרה מהמים שסחפו שולחנות וכיסאות. חברת המועצה, קריסטינה גונזלז, סיפרה בדמעות על המים שכמעט סחפו אותם. "זה רק מוכיח שעלינו לעזור זה לזה. אני מרגישה בת-מזל שניצלתי אבל עצובה שרבים כל כך לא", אמרה.

 

צפו בבריחת ראש העיר ואשתו דרך התקרה:

שלטי "עזרה" הוצבו בעיר טקלובן שנהרסה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שלטי "עזרה" הוצבו בעיר טקלובן שנהרסה(צילום: רויטרס)

ילדים שברחו מחמושים בעיר טקלובן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ילדים שברחו מחמושים בעיר טקלובן(צילום: EPA)

הסיוע לא מגיע לאזורי האסון הקשים ביותר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הסיוע לא מגיע לאזורי האסון הקשים ביותר(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

משלחת הסיוע של פיקוד העורף לפיליפינים    (צילום: אמיר לוי)

משלחת הסיוע של פיקוד העורף לפיליפינים    (צילום: אמיר לוי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


מחלוקת עלתה סביב מניין ההרוגים הרשמי בטייפון. הנשיא בנגינו אקינו אמר כי הרשויות המקומיות הפריזו במספר האבידות הראשוני שעמד על כ-10,000 בני אדם, וטען כי המספר נע בין 2,000 ל-2,500. עם זאת, גורמי סיוע הטילו ספק בדבריו.

 

הרוחות בכמה אזורים התלהטו עד לכדי אנרכיה. רשת הטלוויזיה ANC דיווחה כי חילופי ירי אירעו בין כוחות הביטחון לגברים חמושים בשל ביזה נרחבת של מזון, אוכל ומוצרים נוספים מחנויות וממחסנים בכפר אבוקאי, הסמוך לעיר טקלובן, שבה מספר ההרוגים הגבוה ביותר.

 

מחסן ממשלתי של אורז בעיר אלאנגלאנג נפרץ על ידי תושבים זועמים שביקשו לבזוז את השקים. קיר של שקים קרס ו-8 בני אדם נהרגו. אחרים הצליחו לחמוק עם 33,000 שקים שמשקל כל אחד מהם 50 קילוגרמים.

טקלובן אחרי הטייפון (צילום: AP) (צילום: AP)
טקלובן אחרי הטייפון(צילום: AP)

טקלובן ב-2012 (צילום: AP) (צילום: AP)
טקלובן ב-2012(צילום: AP)

ראש העיר טקלובן טקסון ג'ון לים אמר כי 90 אחוזים מעיר החוף בת ה-220 אלף תושבים נהרס, ושרק 20 אחוזים מהתושבים מקבלים סיוע. "גם בתים נבזזו כי המחסנים התרוקנו", אמר. "הביזה אינה פלילית. מדובר בהישרדות עצמית", אמר לים לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

"חשפנו צינור מים ופוצצנו אותנו. אנחנו יודעים שזה לא בטוח. נרתיח את המים, אבל לפחות יש לנו משהו", אמר כריסטופר דורנו, בן 38. "הרבה מתו כאן".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

ענקית החיפוש גוגל הקימה אתרים כדי לעזור לאזרחים לחלוק מידע ולחפש אחר נעדרים בקטסטרופה. רשימות האתרים כוללים עד כה 65,500 בני אדם. האתר מאפשר לכל גולש לרשום אדם נעדר ולחפש במסד הנתונים.

 

מתקני הרפואה באזורי האסון מלאים עד אפס מקום. מריקל קרוז ישבה על ספסל בבית החולים בטקלובן, אחזה בידיה תינוק בן חמישה חודשים. היא סיפרה שתינוקה היה חולה לפני הטייפון. לאחר הסופה, היא ביקשה תרופות כדי להצילו, אך לא היו והוא גסס ומת. "אף אחד לא עוזר לנו", סיפרה לרשת הטלוויזיה ABS-CBN.

 

האו"ם מסר כי יותר מ-670,00 בני אדם נעקרו מבתיהם בגלל הסופה וכ-12% מהאוכלוסייה הפיליפינית הושפעה ישירות מהטייפון.

 

בינתיים, צוותי רפואה וחילוץ מישראל, יפן, בלגיה ונורבגיה יצאו לפיליפינים כדי להקים בתי חולים שדה. יותר מ-250 חיילים אמריקניים הגיעו למדינת האיים גם כן, ומהפנטגון נמסר כי כוחות נוספים יגיעו מאוחר יותר היום.  

 

הסיוע במספרים

מדינות וארגונים רבים הכריזו על גיוס תרומות לארכיפלג שנאבק לסייע לתושביו

בהתמודדות עם נזקי הסופה. ארגון הצלב האדום הבינלאומי הצהיר כי יעניק כ-94.6 מיליון דולר ליותר מ-100 אלף משפחות.

 

ארצות הברית הצהירה כי 20 מיליון דולר יועברו מיידית לפיליפינים. אוסטרליה אמרה כי תספק חבילת סיוע בשווי כ-9.3 מיליון דולר ותשלח צוותי רפואה לאזור. קרן החירום של האו"ם תשחרר כ-25 מיליון דולר. בריטניה מסרה כי תשלח ספינת מלחמה ותספק מקלטים זמניים בנוסף לחבילת סיוע בסך 24 מיליון דולר.

 

יפן מסרה כי תעניק 10 מיליון דולרים בנוסף לציוד. דרום קוריאה - 5 מיליון דולר. גם הנציבות האירופית נרתמה ואמרה כי תעניק כ-11 מיליון דולר למדינת האיים. בין התרומות הנדיבות, לא ניתן למצוא את סין שבחרה באופן תמוה להעניק לפיליפינים רק 100 אלף דולרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
רעב גדול וכאוס. ילדים בפיליפינים
צילום: EPA
מומלצים