שתף קטע נבחר
 

צפו: איך להתמודד עם סרטן הריאות

לרגל יום המודעות הבינלאומי לסרטן ריאה, הנחשב לגורם התמותה מס' 1 בעולם - צפו ברופאים הבכירים מסבירים על חשיבות האבחון המוקדם, על פריצות דרך טיפוליות חדשות ועל ההתמודדות עם המחלה

בישראל מאובחנים בכל שנה 2,000 חולים חדשים בסרטן ריאה. בעולם מדובר ביותר ממיליון וחצי בני אדם. סרטן הריאה הוא השני בשכיחותו בקרב נשים וגברים וגורם ליותר תמותה מסרטן השד, המעי והפרוסטטה גם יחד.

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד

 

רבים לא יודעים, שלא בהכרח מדובר במחלה של מעשנים, שכן עד חמישית ממקרי סרטן הריאות מתגלים באנשים שלא עישנו מעולם.

 

 

להתמודד עם סרטן ריאות

מחקר: 20% מחולי סרטן ריאות - לא מעשנים

בלי לעשן: ספיר חלתה בסרטן ריאות בגיל 19

 

רפואה בהתאמה אישית

אופן הטיפול בסרטן ריאות עבר שינוי מהפכני בחמש השנים האחרונות עם הבנת ההתנהגות והביולוגיה של המחלה. סרטן הריאה אינו מחלה אחת, אלא אוסף של מחלות שונות, אשר יש לאבחן במדויק על מנת להתאים טיפול יעיל, מכוון מטרה החוסך פעמים רבות את הצורך בטיפולים כימותרפיים סטנדרטיים.

 

עדיין לא ניתן לרפא תרופתית את החולים הסובלים ממחלה מתקדמת, אך ברפואה מותאמת אישית מצליחים המומחים לדחות או אף למנוע את השימוש בכימותרפיה ולהציע טיפולים יעילים יותר ורעילים פחות המאפשרים לא פעם, לחלק מהחולים לחזור למסלול החיים הרגיל.

 

ד"ר מיה גוטפריד, מנהלת המכון האונקולוגי במרכז הרפואי מאיר, בכפר סבא, אומרת כי: "ברגע שאנחנו מגלים את הגן הפגום ויכולים לתת טיפול זה בעצם השינוי במהלך המחלה של סרטן ריאות בתגובה לטיפולים והשרידות שארכה יותר. שיפור באיכות החיים, שיפור בהישרדות וחלק מהחולים מצליחים לחיות עם המחלה כמו במחלה כרונית".

 

אבחון מוקדם עשוי להפחית תמותה

כיום אבחון מוקדם לסרטן הריאה עשוי להפחית תמותה ממנו בשיעור של עד 20%. ד"ר אמיר און, מנהל המרכז לרפואת ריאות אונקולוגית בשיבא תל השומר, מסביר כיצד תכניות לאבחון מוקדם מעלות את אחוזי הריפוי, לדבריו "בשנים האחרונות יש רמזים לכך שבדיקת CT שנעשית בפרוטוקול מיוחד יכולה לעזור לאתר גידולים בשלב מאוד מוקדם".

 

"המלחמה בסרטן הריאה עודנה אתגר מרכזי ברפואה", אומרת ד"ר גוטפריד, "ל- 50% מהחולים עדיין אין בדיקה גנטית שיכולה להתאים עבורם טיפול ביולוגי ממוקד".

 

ד"ר און מוסיף: "ברגע שהבנת מה מושך את המחלה אתה יכול לחפש לה תרופה חדשה או תרופה קיימת שתעכב את אותו מסלול ביולוגי".

 

עם זאת, הקמת תכניות לאבחון מוקדם שמעלות את אחוזי הריפוי, והתאמת טיפולים ביולוגיים וחיסוניים, מסבירים המומחים, פותחים תקווה חדשה לאותם אלו הסובלים מסרטן ריאות.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
25% מהחולים בסרטן ריאה - לא עישנו מעולם
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים