האייפון שיבין לאן אתם מסתכלים
טלוויזיה חכמה שתדע בדיוק לאן אתם מצביעים או מביטים, זיהוי הראש שלכם, אייפון עם חיישני עומק ותלת מימד בלי משקפיים - אם אפל אכן תרכוש את פריימסנס הישראלית, השמיים התלת מימדיים הם הגבול
היום דווח כי חברת אפל העולמית רוכשת את החברה הישראלית פריימסנס ב-345 מיליון דולר. פריימסנס, שבינתיים לא אישרה באופן רשמי את דבר הרכישה, פיתחה את הטכנולוגיה מאחורי מכשיר הקינקט של מיקרוסופט ומתמחה בזיהוי תנועה של גוף האדם. מה עשוי לקרות אם הרכישה אכן תתבצע בפועל?
המקור לחדשנות
אפל, חברת טכנולוגיה שכבר שכחה מה זה אומר להיות חדשני, זקוקה נואשות לגימיק טכנולוגי שיציב אותה חזרה על המפה ופריימסנס היא בדיוק החברה שתעשה זאת עבורה. על פי השמועות אפל תפתח טלוויזיה חכמה בדומה לזו של סמסונג ו-LG, שמסוגלת לזהות תנועות ומחוות של משתמשים. עד כה, שתי אלו הציעו תוצאה בינונית עד חסרת שימוש בתחום הזיהוי החזותי ונראה שאפל רוצה פעם נוספת לעשות את מה שהיא עשתה עם האייפון הראשון, וזה לקחת רעיונות של אחרים ולבצע אותם הרבה יותר טוב.
כיום אצל המתחרות ממשק המצלמה מאפשר בתנועות יד גדולות ובתאורה ספציפית למדי לשלוט בערוץ, בעצמת השמע, בכניסת הווידאו ואף במשחקים. בסמסונג למשל אפשר לשחק אנגרי בירדס עם היד מול המסך. אך זה דורש מהשחקן לעמוד מול הטלוויזיה ולהזיז לאט את היד שלו כדי שהחיישן יקלוט כראוי - לא בדיוק חווית משחק כיפית.
אפל, עם כל גודלה, עוסקת הרבה באותו דבר. יש לה טלפון, טאבלט מחשב וסטרימר בשם אפל TV. אחד הטרנדים החמים כרגע הוא שוק הטלוויזיות החכמות שמבטלות את הצורך בסטרימרים וזו בדיוק הנישה שחסרה לה. כל ענקיות הטלוויזיה מציעות מכשירים חכמים שמכילים אפשרות גלישה, שוק אפליקציות וטכנולוגיית DLNA המאפשרת להתחבר למחשב הביתי ולמשוך ממנו תוכן דרך הרשת הביתית. אפל שנמנעת מ-DLNA ודאי תחייב להשתמש בתוכנת ה-iTunes שלה, אך מוקד העניין פה יהיה האפסטור. עם חנות האפליקציות העצומה של החברה, מפתחים רבים ינהרו ויציעו אפשרויות בלתי מוגבלות ולו רק כי מדובר במכשיר של אפל. עם טלוויזיה חכמה, חיישן הקולט תנועה וחנות אפליקציות עצומה, טלוויזיות ה-iTV יוכלו להיות הלהיט היקר שלא-לצורך הבא.
תלת ממד בלי משקפיים
חברת פריימסנס הישראלית מתמחה בטכנולוגיה המאפשרת למכשיר להבין את הסביבה התלת ממדית שסביבו. כיום השימוש הנפוץ הוא עקיבה אחרי תנועת המשתמש כפי שעושה חיישן הקינקט, ואז תרגום התנועה בעולם האמיתי לדמות כלשהי במשחק.
אך דבר נוסף שהטכנולוגיה הזו תאפשר היא יצירת תמונה סטריאוסקופית מזויפת. היות שהחיישן מבין כיצד אתם נראים ולאן אתם מביטים, הוא יכול להזין את המידע הזה לתוכנה שבתורה תזיז את התמונה המוצגת על המסך בהתאם, ובכך תיצור פרספקטיבה מזויפת של עומק ובמילים אחרות - תלת ממד ללא משקפיים. אם אפל תחליט לשלב את הטכנולוגיה הזו בתוך האייפון, האייפד ואפילו בטלוויזיה המתוכננת, ובאמת תבצע אותו כראוי, זה ישנה את הדרך שבה אנחנו משתמשים בטכנולוגיה.
ב-2012 חברת LG כבר הציגה מסך סלולרי תלת ממדי ללא משקפיים, אך הוא עבד רק מזווית מסוימת וסבל מרזולוציה נמוכה למדי. בפועל זה לא כל כך עבד. הטכנולוגיה הזו מאפשרת לשמור על המסך הרגיל ועדיין לקבל את העומק.
יתכן שאפל תרצה לאפשר שליטה במכשירים שלה דרך מחוות בדומה למה שסמסונג מאפשרת היום (בערך) בסמארטפונים שלה. כך יהיה ניתן לעשות תנועות אצבע או יד מול המסך ולשלוט באפליקציות ואף במכשיר עצמו. אפשרויות כמו מענה בנהפת יד, דפדוף בין מסכים ואפילו זום יתאפשר בהזזת הידיים קדימה ואחורה היות שחיישן מבין עומק.
זיהוי ביומטרי
עם הוספת החיישן הביומטרי שקורא טביעות אצבע לאייפון ולאייפד, ייתכן ואפל תרצה גם להוסיף זיהוי פנים. היות והחיישן של פריימסנס פועל על תאורת אינפרא אדום, הוא מסוגל לזהות צורות ועומק גם ללא תאורה. בעזרת טכנולוגיה שכזו יהיה ניתן לזהות את פני המשתמש בדיוק רב שכן החיישן לא רק רואה את הצורה הכללית של הפנים, אלא את מבנה הגולגולת - דבר שקשה יותר לזייף.