הבורסה בת"א ננעלה בשיא של כל הזמנים
מדד ת"א 25 עלה ב-0.7% לרמת שיא חדשה. מדד ת"א 100 טיפס בשיעור דומה ומדד הבנקים עלה ב-0.2%. מניית טבע זינקה ב-5.7% במחזור ענק. אחרי הדו"חות: אלקטרה עלתה ב-0.2%, מגדל הוסיפה 0.7% וגזית גלוב ירדה ב-1.4%
בורסת תל-אביב סיימה את יום המסחר בעליות שערים ,כאשר מדד תל-אביב 25 ניפץ את שיא כל הזמנים. ברקע למסחר: פתיחה חיובית בבורסת וול סטריט.
מדדי מניות ומט"ח
מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.68% ל- 1,344.34 נקודות. מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.67% ל- 1,213.43 נקודות. מדד הבנקים עלה ב-0.18% ל-1,306.64 נקודות. מדד הנדל"ן ירד ב-0.55% ל- 381.67 נקודות.
במסחר במטבע חוץ התחזק הדולר ב-0.62% ושערו היציג נקבע על 3.544 שקלים. האירו עלה ב-0.87% ושערו היציג נקבע על 4.795 שקלים.
ברקע המסחר
גיל הוד, מנכ"ל פריקו השקעות אמר היום כי רמת השיא בתל אביב משקפת תהליך ארוך שנמשך כבר תקופה ארוכה: "העליות בשוק המקומי נובעות משורה של מספר גורמים. הגורם הראשון הוא הריבית הנמוכה. השני, העליות בשווקים העולמיים כאשר הבורסה בתל אביב לא שונה מהם. הגורם השלישי הוא חזרתם של משקיעים שנעדרו מכאן מאז שינוי הסיווג של ישראל במדד MSCI", אמר הוד.
"השוק הפנים שלא רק שהריבית במשק לא תעלה בתקופה הקרובה, אלא אפילו הריבית יכולה לרדת עוד ולכספים שיושבים בפיקדונות שקליים ובאיגרות חוב הקונצרניות בעלות הדירוג הגבוה אין כיום שום אלטרנטיבה, זולת שוק המניות בישראל ושוקי מניות אחרים בעולם. נתון נוסף שתורם לעליות בשוק המקומי הוא חזרתם האיטית אך הבטוחה של המשקיעים הזרים לשוק הישראלי. זאת כתוצאה מהעובדה שהתמחור של המניות הישראליות הינו מהזולים בשווקים המפותחים", הוסיף הוד.
בענייני הנזילות והרגולצה אמר אתמול יו"ר הרשות לניירות ערך פרופ' שמואל האוזר, כי "פוטנציאל המסחר בבורסה הוא בין 3 ל-5 מיליארד שקל ביום, והשאלה איך הופכים את זה למציאות". האוזר אמר את הדברים בועידת שוק ההון 2013 של "כלכליסט".
שוק האג"ח
קרן ההשקעות יורק מעמיקה אחיזתה בשוק החוב הישראלי: ל"כלכליסט" נודע כי הקרן רכשה אתמול אג"ח של חברת פלאזה סנטרס בהיקף של 70 מיליון שקל. פלאזה סנטרס, החברה הבת של אלביט הדמיה, החלה בשבוע שעבר במגעים להסדר חוב עם נושיה. בעקבות הרכישה זינקו אתמול האג"ח של פלאזה בכ-10%.
מידרוג מאשרת לבזק דירוג A2 באופק יציב לגיוס אגרות חוב בסך של עד 500 מיליו שקל. הסכום שיגויס מיועד לצרכיה השוטפים של החברה. מידרוג מסבירה כי הדירוג מבוסס על הערכתה כי "לתוספת החוב האמורה אין השפעה מהותית על הפרופיל הפיננסי של החברה, אשר נשמר בטווח הדירוג. כמו כן, הדירוג חל על כל הסדרות שבמחזור".
מגמה של נאמני האג"ח באי.די.בי היא לפנות יחד עם אדוארדו אלשטיין ומוטי בן משה לשופט איתן אורנשטיין בבקשה לקיים דיון חוזר בשאלת העלאת ההצעה החדשה של השניים, תוך דגש על מיקסום ההחזר למחזיקים. הנאמנים ונציגיהם של אלשטיין ובן משה אוספים חתימות ממחזיקי אג"ח שונים ביניהם מוסדיים, כדי לצרפם לבקשה.
מה דעתך על מניית מגדל ביטוח:
מניות במרכז
ענת לוין מונתה למנכ"לית חברת מגדל במקום יונל כהן. לוין שמשה עד היום כמשנה למנכ"ל בנק הפועלים ובעברה כיהנה כמנהלת ההשקעות הראשית של מגדל. חברת הביטוח מגדל (המנייה הוסיפה 0.7%) פרסמה הבוקר את דוחותיה לרבעון השלישי. חברת הביטוח הגדולה בישראל רשמה ברבעון רווח כולל של 173.1 מיליון שקל, מול רווח כולל של 179.7 מיליון שקל ברבעון המקביל. סך הנכסים המנוהלים של הקבוצה עלה ברבעון, והוא עומד נכון ל-30.9 השנה על 178 מיליארד שקל, מול 154 מיליון שקל בסוף הרבעון השלישי של 2013. בקרנות הפנסיה לבדן חל גידול של 20% בנכסים ל-27 מיליארד שקל.
בית ההשקעות האמריקאי סוסקהאנה (Susquehanna) העלה את ההמלצה על טבע (זינקה ב-5.7% במחזור ענק) מ"ניטראלי" ל"קנייה" והעלה את מחיר היעד של המניה ב-7 דולרים ל-50 דולר (מחיר המניה בניו יורק לפני פתיחת המסחר עומד על 40 דולר). "בעוד ששינוי הכיוון השלישי במניית טבע עשוי לקחת זמן, נראה שבטווח הקרוב הכיוון של המניה הוא מעלה", כתב האנליסט אנדרו פינקלשטיין. מניית טבע סיימה אתמול את המסחר בוול סטריט במחיר של 38.97 דולר.
גזית גלוב (המניה ירדה ב-1.4%), חברת הנדל"ן של חיים כצמן ודורי סגל, רשמה ברבעון השלישי רווח מהשכרת נכסים (NOI) של 854 מיליון שקל, לעומת 928 מיליון שקל ברבעון המקביל, ירידה של 8%. בנטרול השפעת שערי מט"ח, ה- NOI גדל בכ- 2% לעומת הרבעון המקביל. הרווח התפעולי התזרימי (FFO) הסתכם ב-147 מיליון שקל, עלייה של 4% לעומת רווח תפעולי תזרימי של 142 מיליון שקל ברבעון המקביל.
חברת דור אנרגיה, שבשליטת דור אלון הודיעה על עסקה לרכישת גז טבעי בהיקף של 0.36 מיליארד מ"ק ובעלות של 85 מיליון דולר. תקופת ההסכם היא ל-7 שנים כאשר אספקת הגז בפועל תחל בסוף 2013. דור אלון אנרגיה זקוקה לגז הטבעי מתוקף היותה משווקת משנה ללקוחות קטנים ובינונים שמעניינים להסב את צריכת האנרגיה שלהם מסולר לגז טבעי, דלק שהוא זול ונקי יותר לשימוש.
מניית סרגון דיווחה כי היא מתכננת לגייס עד 35 מיליון דולר בנאסד"ק. ספקית תשתיות התקשורת, הנסחרת בת"א ובניו יורק, נמצאת בתקופה בעייתית על רקע הרווחיות הנמוכה בענף. לפני שבוע הודיעה החברה על כוונתה להיפרד מ-200 עובדים, מהם כ-50 בישראל. את הרבעון השלישי סיימה סרגון עם ירידה של 21% בהכנסות ל-92.1 מיליון דולר. ההפסד הנקי המתואם הסתכם ב-4.5 מיליון דולר לעומת רווח מתואם של 1.6 מיליון דולר ברבעון המקביל.
חילופי תפקידים בראשות דירקטוריון פרטנר. יום לאחר פרסום הדו"חות לרבעון השלישי, פרטנר הודיעה היום כי שלמה רודב החליט לסיים את כהונתו בתפקיד דירקטור ויו"ר הדירקטוריון בשל מה שהוגדר סיבות אישיות. במקומו יתמנה לתפקיד יו"ר הדירקטוריון אדם צ'זנוף, המכהן כנשיא ומנהל התפעול הראשי של סבן קפיטל גרופ, קבוצת ההשקעות של חיים סבן.
הכנסות תפרון ברבעון השלישי לשנת 2013 הסתכמו בכ- 19.4 מיליון דולר, קיטון של 29% בהשוואה לכ-27.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.החברה רשמה הפסד של 1.2 מיליון דולר, לעומת הפסד של 465 אלף דולר בתקופה המקבילה. כך עולה מדוחות החברה לרבעון השלישי שפורסמו הלילה. החברה סבלה ברבעון מחולשה במכירות ללקוחות החברה בארה"ב.
משרד התקשורת מגביל משמעותית את יכולתן של סלקום ופלאפון להחזיר בתוך כמה שעות לקוחות שנטשו אותן. הבהרה שמפרסם המשרד אוסרת על החברות הוותיקות להציע תעריפים נמוכים יותר כדי להחזיר את הלקוחות שנטשו.ההוראה שפרסם משרד התקשורת אוסרת על חברות הסלולר לפנות ללקוחות שנטשו אותן ולהציע להם הטבות חריגות שאינן ניתנות ללקוחות חדשים; ההוראה מבוססת על איסור שקיים ברישיונות המפעילים הסלולריים על אפליה בין לקוח שנוטש וחוזר לבין לקוח חדש שמצטרף לחברה.
קבוצת עזריאלי סיימה את הרבעון השלישי עם FFO (רווח תזרימי תפעולי בניכוי השפעות חד פעמיות) של 195 מיליון שקל, עלייה של 8% ביחס ל-180 מיליון שקל ברבעון המקביל. במדד ה- NOI (רווח מהשכרה) חל גידול של 1% ביחס לרבעון המקביל אשתקד מ- 275 מיליון שקל לכ-277 מיליון שקל.
לקראת המיזוג, כור תרמה לרווחי דסק"ש ברבעון השלישי 200 מיליון שקל, מול רווח של 293 מיליון שקל ברבעון המקביל. כך עולה מדוחות דסק"ש שפורסמו אתמול. כלל החברות המוחזקות תרמו ברבעון השלישי לדסק"ש רווח של 161 מיליון שקל, מול 159 מיליון שקל ברבעון המקביל.
רשות ניירות ערך מגיבה לעתירת ספקטרוניקס: "העותרת מנסה לחמוק מעולו של העיצום הכספי תוך גיוס קונסטרוקציות משפטיות שאינן נכונות", טוענת הרשות בתגובה לעתירה שהגישה החברה בדרישה לבטל קנס בגובה 137 אלף שקל שהוטל עליה.