לומדת בבינתחומי, רוצה להיות שגרירה. הכירו
כמו רבים שחושקים במשרה במשרד החוץ, גם רוני אייל בחרה בלימודי ממשל כדי להגשים את החלום. בימים אלה היא נמצאת בחילופי סטודנטים באיטליה והייתה שמחה לקבל מהממשלה סיוע במימון נסיעותיה לכנסים בחו"ל. ומה קשה לה? "החשיפה למקרים קיצוניים של שנאת חינם כלפי ישראל"
רוני אייל, 23, סטודנטית לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי הרצליה
עוד במדור סטודנט בשבוע :
- לומד רפואה, עובד כרב ואחראי על הקבורה
- ויתרה על פוליטיקה לטובת צילום. הכירו
- לומד באריאל, חולם על סידני
מגורים: כרגע גרה באיטליה לארבעה חודשים כחלק מתוכנית חילופי הסטודנטים של המכללה עם חברה שלי שלומדת גם היא במרכז הבינתחומי. במקור מתל-אביב.
למה בחרתי ללמוד ממשל: אני רואה את עצמי בעתיד בחזית ההסברה הישראלית בעולם. האהבה לישראל, הדיבור הבלתי פוסק שלי והאופי העקשני שלי הביאו אותי להבין שזה המקצוע המתאים ביותר בשבילי.
הדבר שאני הכי נהנית ממנו בלימודים: התוכניות המיוחדות שהמרכז הבינתחומי מציע. המרכז הבינתחומי הוא מוסד מדהים בעיני, שמציע לך לא רק את המערכת שעות של לימודי הליבה, אלא פותח בפנייך המון תוכניות בכל התחומים שיכולים לעזור לך למצוא את עצמך ואת הדרך שלך בהרבה יותר קלות.
מילה טובה למרכז הבינתחומי: מציע גם חברה טובים ואווירה מדהימה. לי אישית כיף לקום בבוקר ולבוא ללימודים, תמיד יש מה לעשות ואין אף רגע דל. זה בהתחשב ואתה בוחר לקחת את הדרך הזאת ולנצל כל רגע.
מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: מזגן בקיץ וחימום בחורף. מה שאומר, בקיץ יש להיסחב תמיד עם סוודר ובחורף יש תמיד לשים גופיה מתחת לכל השכבות. בלאגן.
הקושי בלימודים: הלימודים עצמם לא קשים, מה שקשה לי אישית זה החשיפה למקרים קיצוניים של שנאת חינם כלפי ישראל, דברים שאני נחשפת אליהם במהלך דיבורים מעבר לשעות הרגילות של הלימודים.
מה אני אוכלת בהפסקה: סלט בורגול וחמוציות בקפיטריה.
הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: מימון לנסיעות שאני עושה לחו"ל. אני טסה כל כמה שאני יכולה לכנסים בחו"ל, כאלה שבהם אני הישראלית היחידה מתוך מעל 100 אנשים מרחבי העולם. בכל כנס כזה עד היום לפחות שלושה אנשים חשבו שאני מהמוסד, עוד ארבעה אנשים לא הבינו איך יש בלונדינים בישראל, ועוד אחד שאל אותי איך זה הגיוני שאני יהודיה ויש לי אף קטן.
קורס אהוב: את האמת? כמעט כולם.
קורס שנוא: סטטיסטיקה.
מרצה אהוב: יונתן פיין. הוא העביר לנו קורס בשנה א' שנקרא "העת החדשה". קורס בהיסטוריה שפשוט ריתק אותי. לדעתי, כל קורס מורכב מ-80% המרצה ו-20% התוכן. אם המרצה יודע להעביר את הקורס כמו שצריך, גם קורס בכלכלה יכול להיות מעניין.
אם לא הייתי לומדת ממשל הייתי לומדת: דיפלומטיה.
עבודה: כרגע אני באיטליה, אז עבודה תצטרך לחכות שאחזור.
פעילות מעבר ללימודים: מתנדבת בארגון "האמת על ישראל" שייסד השגריר דני אילון, בו אני מנהלת את אגף הסטודנטים. זה כולל ארגון מפגשים, העלאת תוכן שטף לעמוד הפייסבוק שלנו ועוד. ההתנדבויות שלקחתי בהן חלק היו תמיד דרך המרכז הבינתחומי שגם פותח לך הרבה אפשרויות להתנדב ולהחזיר לקהילה. מעבר לזה אני מחפשת כל הזדמנות לנסוע לכנסים בחו"ל ולייצג את ישראל כמו שאני רואה אותה. זה הדבר הכי חשוב בעולם בעיני שאנשים יחשפו לישראלים במסגרות כאלה ויראו שאנחנו לא כל כך שונים מהם.
בחופשה בין הסמסטרים: טסה ושוב טסה לחו"ל. טיולים בעולם זה הדבר האהוב עלי בעולם.
נסיעות אחרונות לחו"ל: הודו, פסטיבל בהונגריה ועכשיו איטליה.
תכניות לעתיד: שגרירת ישראל בכל מדינה שלא אוהבת אותנו. לפני זה - העולם גדול.
סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה על עצמכם ותמונה ל-
one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור