שתף קטע נבחר

 

מפקדי שריון: טנק קטלני יותר ממסוק קרב

אף שב"עמוד ענן" הצליחו להסתדר בלעדיהם, מפקדי השריון בטוחים שבקרב הבא זה כבר לא יקרה. "גם אם תוריד מהטנקים את התותחים, נהיה קטלניים יותר מכוח חי"ר מקביל. חיל האוויר לא יודע לגעת בכל המטרות בעומק"

האם ניתן להסתפק במהלומות מהאוויר בלבד גם במבצע הרחב הבא של צה"ל? שנה אחרי מבצע עמוד ענן, שבו נעצרו "על הגדר" רבבות לוחמי יבשה ולא נכנסו לתמרון קרקעי, טוענים שלושת מפקדי חטיבות השריון הסדירות כי הצורך בטנק רק גבר.

 

עדכוני חדשות נוספים ב-ynet:

אוקראינה: טימושנקו פתחה בשביתת רעב

בעילה אסורה: 73 תיקים, רק 12 הרשעות

 

את הטענות משמיעים המפקדים לאחר סגירת חטיבות שריון במילואים ושינויים שנערכו בחלק מגדודי החיל, הכוללים הסבות לוחמי שריון לחי"ר. בכירים בחיל האוויר אמרו השנה כי גם בעתיד שילוב של מודיעין מטרות איכותי שמייצר אמ"ן עם חימושים כירורגיים מכלי הטיס, יהיה ניתן להצליח גם בעתיד ללא תמרון קרקעי, אך מפקדי חטיבות היבשה משיבים: "גדוד טנקים קטלני ומרושת יותר מטייסת מסוקי קרב. צה"ל מעולם לא החזיק טנקים רק כי לאויב היו טנקים".  

 

האיש שבטנק. אימון בשריון    (צילום: דובר צה"ל)

האיש שבטנק. אימון בשריון    (צילום: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חטיבה 7 בגבול הצפון (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
חטיבה 7 בגבול הצפון(צילום: אביהו שפירא)

הפצצות מעל עזה ב"עמוד ענן" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפצצות מעל עזה ב"עמוד ענן"(צילום: AFP)

חיילים ממתינים מחוץ לרצועה. "עמוד ענן" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חיילים ממתינים מחוץ לרצועה. "עמוד ענן"(צילום: רויטרס)
 

"טנק הוא הכלי היחיד שאיתו אתה יכול לעקוף את האויב ולהכניס לבטנו הרכה אגרוף פלדה תוך יומיים", הבהיר מח"ט 188, אל"מ תומר יפרח. מח"ט 7, אל"מ נדב לוטן, ציין כי "הדבר הראשון שתחפש פלוגת חי"ר במלחמת לבנון השלישית בתוך כפר לבנוני זה את הטנקים שלנו". לוטן כיוון לכך שחיילי החי"ר צפויים להיעזר בטנקים כחיפוי, הגנה וסיוע בהתקדמות ובטיהור הנקודות בהן ממוקם האויב.

 

חברו, מח"ט 401 אל"מ סער צור, חידד: "תוריד מהטנקים שלנו את התותחים ועדיין נהיה קטלניים יותר מכוח חי"ר מקביל. ראינו את זה גם אצל האמריקנים. חיל האוויר לא יודע לגעת בכל המטרות בעומק. מספיק היה לראות לאחר המבצע בתצלומי האוויר את בורות השיגור שנותרו בשטח שבו היינו אמורים לתמרן בעמוד ענן, ולא הופצצו. כמה פצצות טון כבר אפשר להוריד מהאוויר על בורות שיגור בשטח של 300 מ"ר? ללבנון נוכל להיכנס רק עם שריון, לא צריך ללטף כפרים מהצדדים או לעקוף אותם אלא להיכנס דרכם".

מימין: מח"ט 7 נדב לוטן, מח"ט 188 תומר יפרח ומח"ט 401 סער צור (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
מימין: מח"ט 7 נדב לוטן, מח"ט 188 תומר יפרח ומח"ט 401 סער צור(צילום: דובר צה"ל)
 

אך לקביעות הנחרצות של המפקדים לגבי נחיצותו של מהלך קרקעי בקרב עתידי, מתלווה השינוי שהתחולל בחברה הישראלית. זו כבר לא מוכנה לקבל חיילים הרוגים בקרב.

 

"לתמרון קרקעי יהיו נפגעים, זה ברור. אני לא רואה דרך פעולה אפשרית שאינה מסוכנת. כמג"ד בחומת מגן היו מי שאמרו שזה מפחיד אם צה"ל ייכנס פנימה לערי הפלסטינים וייגמר במאות הרוגים, וראינו בסוף איך זה נגמר. טכנולוגיות ההגנה ובהן מערכת 'מעיל רוח' אינן מספיקות, ולכן שיכללנו מאז מלחמת לבנון השנייה שבה נפגעו טנקים מנ"ט, את טכניקות הקרב והתנועה של הטנקים ואת תכנון הציר".

 

מערכת "מעיל רוח" שמזהה ומשמידה את איום הנ"ט על הטנקים תשולב בעתיד גם בטנקי מרכבה סימן 4 החדשים שיחליפו בשנה הבאה את טנקי מרכבה סימן 2 הוותיקים בחטיבה 7. המערכת רשמה עד כה שתי הצלחות בשני מקרים שבהם חוליות טרור ירו טילי נ"ט על טנקים ברצועת עזה. אבל לפני כחודש, כפי שנחשף ב-ynet, המערכת זיהתה בטעות מפלט של נגמ"ש נמ"ר של גולני כאיום, ופלטה לכיוונו חומר נפץ שלא פגע בו ובכך נמנעה תקרית קשה.

 

"יש למערכת יתרונות רבים לעומת חסרונות. לפני התעסוקה האחרונה שלנו בעוטף עזה אישרתי להכניס את הגרסה החדשה והקטלנית יותר של 'מעיל רוח'. אירוע כמו שקרה - זה אחד למיליון. התקלה תוקנה והגירסה עודכנה. היום זה כבר לא יקרה", הסביר אל"מ צור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים