ר"מ תאילנד ניצלה מאי-אמון, המחאה נמשכת
ההפגנות נגד הממשלה נמשכות זה היום הרביעי. המוחים ניתקו את החשמל למטה המשטרה בבנגקוק. עם זאת, מטרות מחאתם הופכות למעורפלות בעיני הציבור. שלא במפתיע, הפסידה האופוזיציה בהצבעת האי-אמון נגד יינגלוק
גל המחאה ממשיך להסעיר את רחובות תאילנד : ראשת הממשלה יינגלוק צ'ינוואט הצליחה היום (יום ה') לדלג מעל מכשול האי-אמון כשהצבעה בפרלמנט נחתמה לטובת המשך כהונת ממשלתה. אך בה בעת מטרות המחאה נגדה נתפשות בעיני הציבור כמבולבלות, בעוד מפגינים רבים חולשים על משרדי הממשלה.
עוד חדשות בעולם:
הספד באו"ם: אני ואתה נשנה את העולם
"250 לוחמי חיזבאללה נהרגו ליד דמשק"
איראן מתגרה: 'מקיימים מגע עם ענקיות הנפט'
אלפי מפגינים עם דגלים צבעוניים ומשרוקיות צעדו זה היום הרביעי לעבר משרדי החינוך וההגנה, כמו גם למטה המשטרה, אך מספרם הולך ופוחת מתחילת השבוע. הקמפיין נגד הממשלה החל בחודש שעבר לאחר שמפלגת השלטון בראשותה של יינגלוק ניסתה להעביר הצעת חנינה, שלפי מבקריה, נועדה לפטור את אחיה, ראש הממשלה לשעבר טקסין צ'ינוואט שהודח ב-2006 בהפיכה צבאית והורשע בעבירות שוחד לאחר שנתיים. אף על פי שההצעה נפלה, הזעם הציבורי גבר והמחאה נגד ראשת הממשלה התעצמה והיא הצהירה כי אין בכוונתה להתפטר.
למרות הזעם הציבורי הגדול לאחר ההצבעה, טוענת המשטרה התאילנדית כי המחאה דועכת. דובר המשטרה פייה אות'יו אמר כי הגרעין המרכזי של המפגינים בבנגקוק מונה כעת פחות מ-15,000 מפגינים, לעומת 100,000 שהפגינו ביום ראשון. המפגינים נקטו עד כה מחאה יחסית שקטה במאמץ להגביר את הלחץ על הממשלה, למעט אחדים סוררים. הם ניתקו את החשמל למטה המשטרה הלאומי ואילצו את השוטרים להשתמש בגנרטור. שוטר הותקף בראשו על ידי מפגין.
מוקדם יותר יינגלוק קראה למפגינים בשידור טלוויזיוני לשים קץ לפעולותיהם ולפתוח בשיחות עמה כדי להימנע מעימותים. היא הפצירה במתנגדיה להצטרף לוועדה שתביא לסיום המשבר. "הממשלה לא רוצה להיכנס למשחקים פוליטיים כי אנחנו מאמינים שזה יגרום למצב הכלכלה להידרדר", אמרה יינגלוק.
ניצחונה של יינגלוק בהצבעת האי-אמון נגד ממשלתה לא היה מפתיע בשל העובדה שמפלגתה היא הרוב בפרלמנט. 297 חברי פרלמנט הצביעו נגד האי-אמון, 134 הצביעו בעד. אך אין ספק כי מהלך זה לא יסייע להקלת המתחים ולהביא לסופו של גל המחאה הגדול שידעה המדינה זה שלוש שנים.
רבים בציבור סבורים כי מטרות המפגינים הולכות ונעשות ברורות פחות. הם קוראים
ליצירת "מועצת העם" שתיבחר באופן דמוקרטי שתכהן לצד הפרלמנט, אך גורמים רשמיים במפלגה הדמוקרטית, המובילה את המחאה, תוהים מה יהיה תפקידה של המועצה. מנהיג המחאה סודפ טאוגסובאן, סגן ראש הממשלה לשעבר וחבר פרלמנט כיום, דחה את הבקשה לשיחות. "לא למשא ומתן", אמר והלהיט את ההמונים אתמול כשאלפים הפגינו מחוץ למשרדי הממשלה. מטרת ההפגנות היא למחוק את "המכונה הפוליטית המכונה טסקין", אמר.
ההפגנות מאיימות על יציבות הכלכלה המגלגלת 336 מיליארד דולרים בשנה של תאילנד, השנייה בגודלה בדרום-מזרח אסיה. מוקדם יותר השבוע פשטו המפגינים על משרדי האוצר והחוץ, מאות מפגינים התגודדו מחוץ למחלקת ההסברה של תאילנד שכפופה למשרד ראש הממשלה, שם שוכנים אולפני רדיו תאילנד שמשדרים בשפה התאית והאנגלית.