שתף קטע נבחר

 

לא לחשוף הסוד: "נשים שנאנסו הוצאו להורג"

עדויות חדשות מצפון קוריאה שאסף הארגון הבינלאומי לזכויות אדם אמנסטי חושפות פרטים מהנעשה בגולאגים במדינה המבודדת. עוד בדו"ח של הארגון: תמונות לוויין מראות כי בתי הכלא הפוליטיים הלכו והתרחבו מאז 2011

עצירים הוכרחו לחפור לעצמם את קבריהם ואז הוצאו להורג במכות פטיש, אסירות נאנסו ולאחר מכן "הועלמו" וסוהרים חנקו אסירים והכו אותם למוות עם מקלות - אלו חלק מהעדויות שנאספו מאזרחים מצפון קוריאה ששהו או עבדו בגולאגים במדינה. הארגון הבינלאומי לזכויות אדם "אמנסטי" חשף הלילה (יום ה') את סיפורם וכן את בתי הכלא הפוליטיים ההולכים וגדלים במדינה.

 

דו"ח: 150 אלף כלואים בגולאגים בצפון קוריאה

 

עוד חדשות בעולם:

ארה"ב: נלחץ על איראן לפרק חלק מאראק

יותר מאמפייר סטייט: כלי השיט הגדול בעולם

לא רק אנחנו: ירידה חדה באהדה לטורקיה

 

לפי הארגון, צילומי לוויין עדכניים מראים כי שני בתי הכלא הפוליטיים הגדולים במדינה ממשיכים להתרחב. לפי הערכות מומחים של מחנות 15 ו-16, בניינים חדשים קמו בשטחם ומתקנים אחרים הורחבו. הדו"ח האחרון של אמנסטי מעלה כי מאות אלפי אנשים, בהם ילדים, עצורים בבתי הכלא האלה. רבים מהם לא ביצעו פשעים, אך ייתכן שקרוביהם הואשמו בעבירות פוליטיות.

 

מחנה 16 והבניינים החדשים שנבנו
מחנה 16 והבניינים החדשים שנבנו

 

אבטחה סביב מחנה 16 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אבטחה סביב מחנה 16(צילום: AFP)

מחנה 16 ב-2011 (למעלה) ואותו המחנה עם המבנים החדשים ב-2013 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחנה 16 ב-2011 (למעלה) ואותו המחנה עם המבנים החדשים ב-2013(צילום: AFP)

מחנה 16, שמכונה גם קוואנליסו 16, הוא בית כלא ענק בוואסיאונג שגודלו - 560 קמ"ר - פי שלושה מגודלה של וושינגטון די.סי, וב-2011 העריכו כי מוחזקים בו 20,000 בני אדם. לפי תמונות הלוויין שנלקחו במאי 2013 נראית הרחבה משמעותית של בנייני מגורים.

 

מר לי, ששמו המלא לא פורסם, הוא אזרח צפון קוריאני לשעבר שכיהן כשומר במחנה 16 בשנות ה-80 עד אמצע שנות ה-90 וסיפר לאמנסטי על השיטות בהן הוצאו להורג אסירים. הוא העיד כי ראה עצירים חופרים לעצמם את קבריהם ואז מוצאים להורג על ידי מכות פטיש לצווארם. לי סיפר על סוהרים שהיו חונקים אסירים ומכים אותם למוות עם מקלות מעץ. "אחרי לילה ששירתו את הסוהרים, הנשים היו חייבות למות כדי שסוד מעשיהן לא ייחשף". לדבריו, "זה קורה כמעט בכל בתי הכלא הפוליטיים במדינה".

 

כולא ללא משפט או אישום. הרודן קים ג'ונג און (צילום: EPA) (צילום: EPA)
כולא ללא משפט או אישום. הרודן קים ג'ונג און(צילום: EPA)

 

קים יאנג-סון, שהייתה אסירה במחנה 15 בין השנים 1980 עד 1989 סיפרה לאמנסטי כי חזתה בהוצאה להורג של שני עצירים שנתפסו מנסים לברוח. "הם הובאו לבמה אחרי שהוכו באכזריות. על הבמה הם נקשרו למקלות מעץ ונורו למוות בראש, בחזה וברגליים". מחנה 15, שגודלו 370 קמ"ר, נמצא 120 קילומטרים מהבירה פיונגיאנג. לפי הערכות שנעשו ב-2011 בכלא שוהים 50 אלף אסירים.

 

כותב הדו"ח, חוקר צפון קוריאה בארגון אמנסטי, רג'יב נריאן אמר כי תחת

מנהיגותו של קים ג'ונג און מפרה צפון קוריאה את כל זכויות האדם הקיימות. לדבריו, "אזרחים נשלחים למחנות ללא אישום, ללא משפט. רבים מהם רק כי הם מכירים מישהו שהואשם". הוא הפציר ברשויות בצפון קוריאה לסגור את המחנות ולהקנות גישה לארגוני זכויות אדם למדינה.

 

רק שלשום דווח כי שליט צפון קוריאה הדיח את דודו ג'אנג סונג-תאק בגין מעורבותו בשחיתות. ג'ונג צ'ון-רא, איש אופוזיציה דרום קוריאני, סיפר לתקשורת בארצו כי במהלך דיון בדלתיים סגורות שנערך בפרלמנט בסיאול מסר שירות הביון הלאומי (NIS) כי ג'אנג סונג-תאק "הודח לאחרונה מתפקידו ביחד עם שניים מנאמניו - רי יונג-הא וג'אנג סו-קיל - שהוצאו להורג בפומבי באמצע חודש נובמבר"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחנה 16 והבניינים החדשים שנוספו בשנתיים האחרונות
מומלצים