שתף קטע נבחר

 

דם בחוף: עשרות לווייתנים נסחפו

לפחות עשרה לווייתנים מתו בפלורידה ועשרות נוספים בסכנה אחרי שהגיעו בטעות למים רדודים. מה הסיבה?

טעות קטלנית בניווט: לפחות עשרה לווייתנים מתו אחרי שנסחפו לחוף בפארק הלאומי אוורגליידס שבדרום-מערב פלורידה. צוותי חילוץ מנסים ביממה האחרונה להציל עשרות אחרים. 41 לווייתנים נצפו שוחים במים הרדודים סמוך לחוף, והצוותים הצליחו להעביר את חלקם למים עמוקים כדי שלא ימותו. חלקם הומתו משום שעל פי מינהל האוקיינוס והאטמוספירה הבינלאומי לא ניתן היה להצילם.

 

האסון בפארק הלאומי בפלורידה    (צילום: רויטרס)

האסון בפארק הלאומי בפלורידה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דם בחוף (צילום: AP) (צילום: AP)
דם בחוף(צילום: AP)

לויתן על החוף. חלקם הומתו כי לא ניתן היה להצילם (צילום: AP) (צילום: AP)
לויתן על החוף. חלקם הומתו כי לא ניתן היה להצילם(צילום: AP)
 

בפארק סיפרו כי הלהקה נצפתה לראשונה ביום שלישי בחלק מרוחק שלו, ליד מפרץ מכסיקו. מדובר ככל הנראה בלווייתני נתב קצרי סנפיר, שנמצא לרוב במים עמוקים באזורים טרופיים. ביולוגים צפויים לערוך ניתוחים בגופות כדי לנסות להבין מדוע הלהקה "עלתה על שרטון".

 

עוד בחדשות ynet:

 

אחת ההשערות הנפוצות להחפה היא כי לוויתן בודד עלול לאבד את דרכו ולהגיע אל המים הרדודים, משם הוא מתקשה לשוב אל הים בכוחות עצמו. הוא משמיע קריאות מצוקה, ומזמן למעשה את שאר חברי הלהקה לסייע לו - אך גם הם סובלים אז מגורל דומה ונדונים לגסיסה איטית על החוף.

צוותי ההצלה. הצלחה חלקית (צילום: AP) (צילום: AP)
צוותי ההצלה. הצלחה חלקית(צילום: AP)

אחד הלוויתנים בחוף (צילום: AP) (צילום: AP)
אחד הלוויתנים בחוף(צילום: AP)
 

ישנן תיאוריות שונות ולפיהן יתכן והיונק הימי מאבד את חוש הניווט שלו בעקבות טפילים הפוגעים באיבר האחראי על הניווט והאוריינטציה במוח. בשנים האחרונות ישנן עדויות הולכות וגוברות כי שימוש בציוד סונאר צבאי לאיתור כלי שיט הוא אחד הגורמים להסחפות של לוויתנים ודולפינים.

 

לווייתנים ממין "קצר הסנפיר" נעים בדרך כלל בלהקות המונות עשרות פרטים ולעיתים נדירות גם

 מאות פרטים. הנקבות מגיעות לגודל של שישה מטר ואילו הזכרים גדולים יותר ועשויים להגיע לאורך של שבעה וחצי מטר. הם אינם מצויים בסכנת הכחדה ואוכלוסייתם מוערכת במאות אלפי פרטים. הם מתמחים בציד בעומקים של מאות מטרים וניזונים בעיקר מדיונונים. היונקים הימיים הגדולים, פעילים יותר בשעות החשיכה ונחים בקרבת פני המים בשעות היום. בטבע עיקר האיומים על הלוויתנים הם ציד והילכדות ברשתות דיג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים