שתף קטע נבחר
 

זהירות: 10 טעויות נפוצות בדרך לגירושים

עוד ועוד גרושים טריים נופלים לאותן מלכודות ידועות, שעלולות לפגוע בהם נפשית וכלכלית כאחד. עו"ד רוני כהן מבקש שתקדימו תרופה למכה

1. ממהרים לרבנות

אתם בטוחים שסוף העולם הגיע ואין מנוס מלהתגרש. לא שוקלים כלל את החסרונות בתהליך אלא רק את היתרונות של חיים משוחררים ונטולי בן/בת זוג שנוכחותם מטרידה אתכם ומעיקה על שלוות חייכם. אבל כמו כל החלטה בחיים, יש לקחת את היתרונות מול החסרונות ולאזן אותם זה מול זה. אל מול ה"חופש" המיוחל עומד מחיר כלכלי ונפשי כבד. תנו צ'אנס אחרון לשיקום הקשר לפני שאתם רצים קדימה, אחרת לא תהיה דרך חזרה.

 

 

2. נופלים על שרלטן

השוק רווי כיום בעורכי דין, חלקם הגדול צעירים וחסרי ניסיון אך רעבים לפרנסה ולקוחות. כידוע "הזול הוא יקר", ולעיתים ניסיון של עו"ד ותיק ומנוסה בתחום דיני המשפחה שווה את המחיר הנוסף שיש לשלם. כל מהלך בהתחלה משפיע על התוצאות שבסוף. פנו רק למומחה בעל ניסיון.

 

3. מסלימים את הסכסוך

הלחץ מכך שערכאה מסוימת תדון ולא הערכאה המקבילה גורם לאנשים להגיש תביעות עוד בטרם מיצו את מהלכי המו"מ ביניהם, וחבל. הגשת התביעות מסלימה את הסכסוך וגורמת לעיתים קרובות לכך שהפערים בין הצדדים רק גדלים. אז חכו קצת – בית הדין הרבני אינו מעדיף בהכרח גברים, ובית המשפט לענייני משפחה אינו פוסק דווקא לטובת הנשים.

 

4. כל מקרה לגופו

גברים רבים פונים מיד לבית הדין הרבני ונשים לבית המשפט לענייני משפחה – אך ישנם מקרים בהם עדיף לגבר לנהל את ענייניו בבית המשפט וישנם מקרים שלאישה עדיף לפנות לבית הדין הרבני. החלוקה המגדרית אינה קובעת בהכרח את העדיפות הטקטית משפטית. מה שקובע הוא המקרה עצמו בלבד. אז שקלו היטב לאיזו ערכאה כדאי לכם לפנות.

 

5. משלמים סכומי עתק לחוקרים פרטיים

לעיתים קרובות הלהט להוכיח שהצד השני "אשם" גורר אתכם לשכור שירותים יקרים של חוקרים פרטיים. לא כל החוקרים יציעו לכם לבצע את הבדיקות הנחוצות באמת, ואתם עלולים למצוא עצמכם מממנים עשרות שעות מעקבים שבוצעו לחינם בעלויות של עשרות אלפי שקלים. המתינו, התייעצו תחילה עם עו"ד המתמחה בתחום והחליטו ביחד איתו אם כדאי בכלל לשכור חוקר פרטי ומה יש לבקש ממנו.

 

6. נשארים בבית על אף הגיהינום של הגירושים

נהוג לחשוב שאם תצאו מהבית "תפסידו" בהמשך בחלוקת הרכוש. מדובר בטעות חמורה, שכן הנזק הנפשי של שהות בבית שבו שני בני הזוג לא מפסיקים לריב גדול לעיתים קרובות מהתועלת המשפטית בהמשך המגורים. שקלו זאת היטב. לעיתים קרובות אין לכך כל משמעות, בפרט כשאחד הצדדים מגיש תביעה לפירוק השיתוף ומכירת הבית כבר בתחילת ההליכים. אתם רק גוזרים על עצמכם המשך סבל מיותר וחבל.

 

7. נשארים בבית בגלל הילדים

חשוב להבין שגם לילדים נגרם נזק עצום. אם המצב קשה, יש לבקש כבר בתחילת ההליכים רשות מבית המשפט לעזוב את הבית ביחד עם הילדים או (במקרים קיצוניים) להרחיק את בן/בת הזוג השני במידה והתנהגותם חמורה ופוגעת בילדים. ככל שתקדימו - כך ייטב. אגב, בית המשפט בד"כ יבקש תסקיר מפקיד/ת סעד ויפעל בהמשך לפי המלצות התסקיר, אבל מצב קיצוני מחייב פעולה מיידית. אל תישארו רק בגלל הילדים.

 

8. לא מוכנים לשקול הסדרי פשרה

שילמתם סכומים נכבדים לעורכי הדין וכעת אתם מצפים שיעבדו. הצעת פשרה שבאה בתחילת התיק עשויה להיראות לכם נמוכה מדי או לא אטרקטיבית ועל אף שעורך הדין ממליץ עליה אתם מסרבים. זכרו – לעיתים קרובות מה שמוצע לכם עכשיו, טוב יותר ממה שתקבלו בהמשך. מרבית התיקים מסתיימים בד"כ בפשרה לאחר שכל הצדדים ממצים את המהלכים המשפטיים שלהם בתחילת הדרך. תיקים המגיעים לקיצם רק לאחר פסק דין שנותנת אחרונת הערכאות הדנה בתיק (במקרה של ערעור) הינם המיעוט.

 

9. מערבים את הילדים בסכסוך

רבות כבר נכתב על כך אך לא ניתן להפריז במידת הנזק שהדבר גורם לילדים, ובסופו של דבר גם לכם. הילדים הינם הנכס היחיד אותו לא ניתן לחלק בין בני הזוג. אם אתם רוצים שנפשם תישאר שלמה ואם שניכם תרצו לעמוד יחד בעתיד תחת חופתם ביום הנישואין, השאירו אותם מחוץ לסכסוך.

 

 

10. מתקשרים זה עם זה באמצעות הילדים

מאחר ולעיתים קיים חוסר תקשורת, זוגות רבים מעבירים את המסרים דרך הילדים. "אבא אמר שיעביר את המזונות בשבוע הבא כי רק אז תכנס לו משכורת" או "אמא אמרה שלא תיקח אותנו לאילת בחג". גם כאן עליכם להשאיר אותם בחוץ. לא סתם המציאו טלפונים סלולריים והודעות סמס, ובמקרים מורכבים יותר אפשר להיעזר בעורכי הדין.

 

יש עוד טעויות רבות עליהן נכתב לא מעט כמו: לא להיגרר לפרובוקציות, להבריח רכוש או להשתמש בחברים כגיס חמישי. מה שקראתם נכתב בדם, לעיתים יותר מאשר פחות. אז עשו לעצמכם טובה ושקלו היטב אם אתם מעוניינים לעלות על רכבת ההרים במסע אל הרבנות. במידה וכן, התייעצו עם עורך דין מהתחום ונסו לסיים את ההליך בהיגיון ובנועם.

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק

 

 

 

עו"ד רוני כהן, מנהל משרד עורכי הדין רוני כהן בירושלים, מתמחה בדיני מעמד אישי, עסקאות בינלאומית, נדל"ן, צוואות ועיזבונות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אל תערבו את הילדים. זוהי טעות קלאסית
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים