בשתי צמות: הצ'ולות הפכו לשוטרות תנועה
בעיר אל אלטו שבבוליביה מצאו פתרון לכאוס התחבורתי - הנשים האינדיאניות עם החצאיות המסורתיות: "הנהגים מנסים לפלרטט איתנו, אבל הם טועים"
אין כנראה ישראלי שטייל במדינות האנדיות ולא מכיר את הצ'ולות, אותן נשים עם חצאיות צבעוניות מסורתיות, שתי צמות אסופות ומגבעת. כעת, הוא יכול לפגוש אותן לא רק במושב ליד באוטובוס אלא גם באמצע הכביש - בתפקיד: בעיר אל אלטו ("הגבוהה") בבוליביה חיפשו כיצד לשים סוף לכאוס התחבורתי בכבישים ומצאו פתרון יצירתי. הם שכרו את שירותי נשות האיימרה, בנות האוכלוסייה האינדיאנית ששורשיה באינקה, לתפקיד שוטרות תנועה.
עוד חדשות בעולם :
איטליה: מהגרים נלחמים בגזענות עם ספרים
הכדור שנורה פגע במשקפיים, הנערה ניצלה
להיט בדרום קוריאה: משלמים לצפות בך אוכל
מנהיג ב-KKK: אנחנו לא שונאים שחורים
כ-20 שוטרות תנועה צ'ולות עברו הכשרה מיוחדת לכוון מכוניות ואוטובוסים באל אלטו, "האחות הענייה" של העיר לה פז בהרי האנדים. לצורך התפקיד החדש נאלצו הנשים לוותר על כובען המסורתי מעוטר הפרחים ולחבוש במקומו כובע של משטרת התנועה וגם לעטות על גופן אפודים זוהרים.
על רקע התנועה הסואנת והצפירות הבלתי נגמרות מצד הנהגים, סופיה קולק בת ה-24 נושפת במשרוקית שלה בסמכותיות רבה. "כמה נהגים לא מצייתים לנו ומנסים לפלרטט איתנו, אבל הם טועים. זה לא קל, אבל אנחנו גורמות להם לכבד אותנו", אמר קולק.
פולי קונדורי, נהג אוטובוס, אמר כי שכירת שירותיהן של הצ'ולות היא צעד טוב שנקט ראש העיר אדגר פטאנה, אולם הוא הטיל ספק בדבר סיכויי הניסוי להצליח. "הצ'ולות הופכות את הנוף לשמח יותר, אבל אני תוהה אם הן יוכלו לעשות סדר בתנועה. אנשים עולים על אוטובוסים היכן שהם רוצים; כלי רכב עוצרים היכן שהם רוצים. יש לנו את ההרגלים שלנו. זה כאוס", אמר נהג האוטובוס.
ראש מחלקת התחבורה בעיר אל אלטו, חוסה לואיס ורגאס, מסר ששוטרות התנועה החדשות גם מחנכות את הולכי הרגל ומסייעות לקשישים לחצות את הכבישים.
בשנים האחרונות שברו הצ'ולות הבוליביאניות כמה מחסומים חברתיים והחלו להשתתף בתוכניות טלוויזיה, לעבוד במשרדים, לשאת במשרות ציבוריות ואפילו להשתתף בתצוגות אופנה ותחרויות יופי.